Anyukák akiknek kamasz gyerekük van! Ti mit gondoltok erről?
Elvileg neked van igazad (és ezt négy kamasz gyerekkel mondom). Anyukádnak nem veled van baja, szerintem egyszerüen csak ideges. Amikor hazajön a munkából, akkor valószinüleg azt látja, hogy te ÉPPEN AKKOR nem csinaslz semmit, ö meg hullafáradt - és ezért reagál ilyen furcsán.
A szünetben neked is több idöd van, mint iskola alatt, ezért még feltünöbb a dolog. Viszont ha estére megpróbálnál valami egyszerü dolgot fözni, mire hazaér (és természetesen rendbe rakni a konyhát), az valószinüleg jól esne neki.
Amikor nyugodt - nem munka után, hanem valamikor hétvégén - esetleg megpróbálhats beszélni arról, hogy neked miért nem esik jó, ha kiabál veled, pedig te igyekszel segiteni neki, és miért esik az rosszul, ha a bátyádnak elnézi, hogy csak ül otthon, és nem csinál semmit sem (vagy lehet, hogy csak te érzed igy?) - de figyelj arra, hogy ne veszekedösen mondjad, hanem szép nyugodtan (ami tudom, hogy nem könnyü).
Tudod, ha valaki fáradt meg frusztrált a munkahelye miatt, akkor sokszor reagál máshogy, mint ahogy kellene.
nálunk is hasonló volt a helyzet (már nem lakok otthon, szerencsére), én vagyok az öregebb
tasómat láthatóan jobban szerette anyu, és állandóan kivételezett vele. be volt osztva, kinek mit kell csinálni, de hugom sose csinálta meg a saját részét, és én lettem miatta leszidva. ha szóvá tettem, csak annyit mondott anya, hogy én őt nem szeretem, mert ha szeretném, nem vitatkoznék (nem is volt vita), hanem mennék és megcsinálnám... ha valami eltört, elromlott engem szidott 3 percig, pedig semmit nem tudott a dologról. Ilyenekben főleg hugom volt a ludas, mikor végighallgattam a monológot, mondtam anyának, hogy tesóm tette tönkre/rontotta el. Már mindjárt nem is volt akkora baj, fel se hozta neki... Én úgy voltam vele, majd el kerülök innen egyszer, és egyedül marad a kis kedvencével, úgy is lett! Anyának plusz munkát kellett vállani, mert hugom igényeit már képtelen kielégíteni. Van hogy 12-14 órát dolgozik, és vár rá otthon minden. 20 éves a tesóm, de annyit nem tesz meg, hogy kimegy, ha pl. csönget a postás... Próbálna rávenni, hogy költözzek haza, van elég hely, ne fizessem a drága albérletet (=kellene valaki aki elvégzi a házimunkát)
Szerintem a bátyád is ilyen kivételes lehet. Biztos sose kért tőle anyud semmit, hozzászokott, most meg már bolond lenne megcsinálni.
köszönöm az eddigi válaszokat :)
amúgy volt hogy próbáltam vele beszélni erről is és másról is de mindig az lett a vége hogy én felfújom a dolgokat és elkezdett kiabálni..az a baj hogy sosincs olyan nap mikor nyugodt lenne mert még hétvégén is délutánig dolgozik és mindig fáradt ezáltal meg ideges is..csak mindig velem kiabál :S bár régebben ez nem volt agy csak amióta betöltöttem a 17-et, körülbelül azóta megy ez a kiabálós dolog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!