Mit kezdhetnék egy netfüggő gyerekkel? (többi lent)
A lányom borzalmasan sokat netezik. Tegyük fel én elmegyek itthonról dolgozni 13:00-kor és haza jövök 22:00-kor. Akkor ő ezt az időt képes végig netezni. Max elmosogat és ennyi. (mosogatás 10-15 perc)
Ha korlátozom a netet, vagy beszélek vele, hogy csak 3-4 órát netezhet max akkor ez egy darabig be van tartva és utána minden ugyan úgy visszaáll ahogy volt. Barátai vannak, de máshol laknak. De amúgy is lusta kimozdulni. Hogy értessem meg vele, hogy túl sokat netezik és mást is kellene csinálnia? Mondjuk olvasson, tévézzem, menjen ki, szerezzen új barátokat... Csak ne netezzen egész nap. Van valakinek valami bevált módszer erre az esetre? Tudom, hogy sokan vannak ugyan így. Remélem valakinek sikerült már megoldást találni egy ilyen problémára.
Na itt vagyok én, élő példa, net/gépfüggő voltam. Ugyanezt csináltam, reggel első dolog a gép bekapcsolása volt, fontosabb volt mint a reggeli kávé, hajnali 2-3-ig nyomtam, aztán délig aludtam és minden kezdődött elöl.
DE. Nekem voltak programjaim, minél idősebb lettem, annál több. Kirándulgattunk is sokat a szüleimmel hétvégente, aztán valahogy szép lassan kinőttem ebből a korszakból.
Egészséges, normális felnőtt lettem, felelősségtudattal, egészséges (pár)kapcsolatokkal.
Én is ilyen vagyok. Nagyon sokat ülök gép előtt, de ettől nem lett semmi bajom (csak a szemem romlik egy kicsit x.x). Mondjuk én tényleg mindent gépen csinálok. Sorozatozok (utálok tv-t nézni és, ha valami sorozatot nézek, akkor egyszerre több részt eredeti szinkronnal, ami ugye tv-n lehetetlen lenne kb.), olvasok, rajzolok, játszok vagy programozni tanulok.
Szerintem ülj le, beszélj vele, hogy mit tud egész álló nap csinálni (ne számon kérően) a gépen. Találjatok neki valami sportot vagy szakkört. Akármit, ami érdekelheti. De egyébként, ha nem reagál korlátozásra agresszívan és nem produkál függőségi tüneteket, akkor nyugodtan békén lehet hagyni.
Talán, ha kutyával, macskával törődhetne, szeretné. A kutya jobb, mert sétáltatni kell.
De ha nem akartok saját kutyát, másét is sétáltathatja. Sokszor öregek keresnek segítséget, mert már nem tudnak annyit kijárni a kutyáikkal.
Egyedül sokkal nehezebb, rokonokat, szomszédokat, ismerősöket kellene bevonni. Nem kell mondani, hogy miért, csak hasznos elfoglaltságot kell találni, ahol jól és fontosnak érezheti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!