A gyerek dolga vigyázni a kisöccsére egész nyáron, és cserébe semmi?
Nézdvaloban sok a"teher rajtad" de ha megnézed nem azért te vigyázzon rá mert anyumadnak úgy tartja kedve.
Hanem azert mert egyedül név titeket,es míg ő dgozim addig te vigyázzon az ocsedre.
14 évesen ennyi elvárható.
Nyaralas, nem engednelek el én sem egyedül 14 évesen még a Balatonra sem. És ezt minden rossz indat nélkül mondom.
Valószínű az itt válaszolok többsége aki ezt ilyeneket ír, 14 évesen nem kapható fel a bőröndot hogy habizti guszti elutazom felnotest játszik és még kamasz.
De abban igazad van hogy hétvégén bezzeg anyukád szórakozik.
Ezt beszeld még vele,milenne ha otthol maradna és közös programokat csjnalnatok? Strand bármi,csak hétvégén te is ki tudsz így kapcsolódni.
Fogalmam sincs, mit tehetnél. A családtagoktól kell segítséged kérned. Mást nagyon nem tudsz.
Azért kissé durva, hogy anyukád ennyire rád sózza a kicsit. Ez már nem segítségkérés. Két kicsi gyerekem van, még nekem is kikészülnek néha az idegeim. Másra erőszakkal rásózni egy gyereket, pláne egy szintén gyerekre... Nem értelmes felnőttre vall, valljuk be. Nem tudom hogy mimért kellett még harmadik gyerek anyukádnak, ha neki ez nem megoldható másképp. Neki kellene szégyellnie magát.
Elnézését vissza olvasva alig olvasható.
De remélem ki tudod bogozni.
Bocsi telefonom javít magától még nem jöttem rá a nyelv bevitel beállításara 😞
Ria28, olvasd át a kommenteket. A nagymama vállalná, hogy vigyázz az öcskösre, de a "drága" anyuka elmarja, hogy nem kell belepofáznia és vigyázzon a 14 éves inkább a kisebbre.
Egyébként nálunk is ez volt, hogy nyári szünetben én vigyáztam tesóimra, mert én voltam a nagyobb (5 és 11 évvel idősebb vagyok a két tesómnál), viszont mindhárman mehettünk táborba és a hétvégém szabad volt, amikor nagyobb lettem (16+) akkor pedig az estéim is és csak hétköznap napközben kellett vigyáznom rájuk, mivel nagyszülőkből akkoriban már csak 1 nagymama élt, viszont ő még nem volt nyugdíjas így maximum csak fizetett bébiszitter lett volna, arra meg a családi kassza nem volt elég. Kamaszként sértette az önérzetem, hogy nem mehetek sehová (napközben), de most már azért nem érzem olyan hű de nagy megerőltető dolognak, mivel azért mégis volt szabadidőm, illetve a nyaralás is megvolt. Táboron kívül amúgy családdal is mentünk, tehát tényleg nincs okom panaszra.
Tehát kedves kérdező próbálj meg összefogni a nagyival valahogy. Anyukádat meg nyugodtan meg lehet fenyegetni a gyámüggyel, mert ilyen esetben a nagyihoz kerülnétek ha vállal titeket és anyukád fizethetne neki gyerektartást. Nem vagy köteles egész nyáron non-stop vigyázni a kisebb testvéredre. Mert azzal egyetértek, hogy valamennyit segíteni kell, mert ha ingyen ebédet kaptok és egyedülálló szülő anyukád, akkor azért nem vet fel titeket a pénz, de van különbség családi összefogás, segítség és kizsákmányolás között.
Kérdező: annyit tudsz tenni, hogy a sarkadra állsz és megbeszéled ezt anyukáddal.Akár a nővéredet és a nagyidat is bevonhatod a beszélgetésbe.
Ez így nem egészséges,hogy egész nyáron otthon kell ülnöd, vigyázni a tesódra. Egy pár napos nyaralásra sem mehetsz el, míg ő egész hétvégéket átbulizik. Ha annyira mehetnéke van anyukádnak, akkor találjon ki olyan programot, ahova vihet titeket is. Pl egyik ismerősöm szintén egyedülálló anya és olyan programokat keres, ahol a gyereke is jól érzi magát. Vagy ha ez nem megy, akkor bizony keressen egy bébicsőszt és fizessen neki arra az x órára amíg vigyázni kell az öcsédre.
Nem megoldás,hogy rádsózza kötelező jelleggel-egész nyárra.
Nyugodtan menj el nyaralni, ne legyen lelkiismeret furdalásod. Mások is megoldják nagyobb testvér segítsége nélkül.
Köztem is az idősebb tesóm között is ekkora korkülönbség van. Nagyon ritkán volt, hogy neki kellett ellhoznia az oviból vagy a suliból. De más felügyelet nem nagyon volt kötelezően. Nyilván ha úgyis otthon volt a nyáron, akkor nem hívtak a szüleim más felügyeletet. De ha dolga vagy programja volt a tesómnak, akkor a szüleim megoldották a felügyeletemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!