A gyerek dolga vigyázni a kisöccsére egész nyáron, és cserébe semmi?
Figyelt kérdés
14 éves lány vagyok. Egész nyári szünetben a 7 éves öcsémre kell vigyáznom + itthon takarítani + boltba menni + az ebédért felmenni a városba, az 4km-re van. Anya szingli, eljár szórakozni hétvégente, nekem meg egy köszönöm se jut és nyaralni sem mehetek Most ez lesz addig amíg az öcsém 15éves lesz vagy ki tudja mennyi?!2016. júl. 19. 14:05
31/58 anonim válasza:
Ha gyámügyre beviszi, akkor nem az lesz, hogy soha többé nem látja az öccsét?
Egyébként az az ebéd az ingyen ebéd (rászorultság miatt van), vagy vett kaja? de szerintem ez most lényegtelen. :(
És elhiszem, hogy rosszul esik. :/
32/58 anonim válasza:
Ismerős a szitu, megtudlak érteni.
Én 12 éves korom óta vigyázok az öcsémre, főzök,mosok,takarítok.
(Az öcsém 8 évvel fiatalabb)
Anya nem tudott mást csinálni(táborra nincs keret, nagyik sem élnek, apa sokat dolgozik...stb.) így maradt ez a helyzet.
Most 19 éves lány vagyok és a helyzet nem változott túl sokat. :(
33/58 anonim válasza:
Ez azért más tészta, neki van nagyija és nem mehet oda a tesója, mert az anyja nem engedi, fura dolog ez.
34/58 anonim válasza:
Nem lehet hogy a nagymamáddal vannak bizonyos problémák amik miatt rossz ötlet lenne hozzá vinni?
35/58 A kérdező kommentje:
Igen az az ingyen kaja. Nincs gond a mamával, csak szereti megmondani a frankót és ez anyámnak nem tetszik.
2016. júl. 19. 17:04
36/58 anonim válasza:
Gondolom 16 évesen felcsinálták és nem élte ki magát.
Mondd meg neki h zsebpénzért babysitterkedsz...
37/58 anonim válasza:
Ez így elég durva, most éli ki magát, bocsánat, de anyukádat nem b..szták meg eléggé, azért ilyen, hogy nem tud a seggen maradni
38/58 anonim válasza:
Ez egy kabaré. Nem, nem kötelességed. Én is meg szoktam kérni a tinédzseremet, hogy vigyázzon az öccsére, de ezt előre lebeszélem vele és ha dolga van, vagy csak nem akarja, akkor megoldom másképp, nem kényszerítem rá a szitterkedést. Ő 16 és a nyár javarészében a nagyinál van, pont azért, hogy pihenjen. Ha mégis szükség van rá, mint holnap is, akkor meg fizetek neki, persze nem annyit mintha bébiszitternek tenném, -de összegyűjtögetve jó kis zsebpénz lesz belőle és nekem is olcsó megoldás -mert mégiscsak az öccse(szintén 7 éves), de ha már ez miatt hazahívom(ugyanaz a város), akkor járjon mindenki jól. Holnap is ez lesz, az meg alap, hogy előre megfőzök, reggelit készítek és pénzt is hagyok itthon, ha minden part szakadna még mindig rendelhet pizzát, nemhogy még zargalásszam az ebédért is. Mi sem vagyunk kőgazdagok, de ha már két gyereket vállaltam, tudjam is minden fronton ellátni őket. Az meg nonszensz, hogy nem enged nyaralni, pedig költségekkel se járna és bónusz hétvégente bulizni jár, amikor szintén rád lőcsöli a gyereket. Mutasd meg neki ezt, vagy egyszerűen csak annyit mondj, hogy ha majd egy alkalommal a diszkóba a rendőrség fog érte menni, mert történt valami a felügyeletedre bízott öcséddel amíg távol volt, az az ő felelőssége lesz, nem a tied. Értem én, hogy dolgoznia kell, az más egy kicsit, mintha buli miatt bízza rád, de akkor sem várhatja ezt el tőled egész nyáron, legfeljebb annyit, hogy erődből telően besegíts, ha már egyszer egyedülálló szülő. No de hogy mindezért még avval a nyúlfarknyi kis nyaralással sem kompenzál az már egészen bicskanyitogató.
39/58 anonim válasza:
Gyámügy? Akkor nemhogy nyaralás nem lesz, de egész életében utálni fogja az anyja a kérdezőt. Na meg a gyámügyet pont ez a piszlicsáré ügy fogja érdekelni és nem az éheztetett csecsemők.
40/58 anonim válasza:
Nem a te dolgod vigyázni az ő gyerekére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!