Szemét vagyok azért, mert így érzek?
Kicsit hosszú lesz, elég bonyolult a sztori, ki kell írnom magamból, mert kezdek beleőrülni és kivagyok idegileg teljesen.
35 éves vagyok. Szép gyerekkorom volt, egy nagy házban nőttem fel két tesómmal és a nevelőapámmal, meg anyámmal. Nevelőapám 3 éves koromban vette el anyut. Édesapám, egy alkoholista tróger volt. Azt hittem fiatalon, hogy anyuék kapcsolata maga a tökély. De felnőtt fejjel rá kellett döbbennem, hogy anyám csak azért ment hozzá nevelőapámhoz, mert menekült az apám elől és mert volt pénze. Ez a nagy jólét működött is, a rendszerváltásig, mikor is bebukott a vállalkozásunk, és onnantól lejtő. Ezt persze, mi akkor még nem éreztük, hiszen okos szüleim, még több adósságba verték magukat, hogy tartsák a megszokott életszínvonalat... Ez olyan magasságokba emelkedett, hogy gyakorlatilag a 2001-re, már semmilyen számla nem volt fizetve, hitel hegyek, el is buktuk a házat. Addig burokban éltünk, amiért nagyon haragszom anyura, mert elkényeztetett minket. A 20-as éveim, és azóta is az életem, már csak az állandó stresszről szól. Anyu belebetegedett a helyzetbe, gyógyszerfüggő lett, nevelőapám pedig szintén alkoholista.
Én is hibás vagyok, mert nem ismertem fel, hogy baj van, és 21 éves koromig, nem is dolgoztam. Később már igen, de azt sem vettem túl komolyan 25 éves koromig. Tudom, ezt elszúrtam, de úgy érzem, volt kitől példát vennem. Azóta viszont hajtok, mint egy állat és arról szól az életem, hogy őket segítem, mert nem tudnak megállni a saját lábukon. Esélyem sincs normális életre, mert ők mindig visszarántanak. Bármit tervezek, valahogy mindig épp akkor rakják ki őket egy albérletből, és én is elúszok emiatt.
Anyunál azóta sclerosis multiplexet diagnosztizáltak, ez tavaly volt. Gyűlölöm magam, mert bűntudatom van amiatt, hogy ennyire haragszom anyura, pedig belehalnék, ha elveszíteném. De egyszerűen nem bírom. Nálunk minden fordítva működik, nem nehéz időszakok vannak, az egész életünk nehéz időszak. Jó időszakok vannak, amikor pár hónapig nem történik semmi baj.
Ott a bátyám, aki nagyon rafináltan, nem törődöm módon szállt ki a családi életünkből, pedig ő kapta legtöbbet, és most sz*rik az egészbe. Én egy rohadt fogorvosra nem tudok félrerakni apránként sem pénzt, mert mindig ki kell fizetnem anyuékra, pedig nagyon kéne már. Nincs párkapcsolatom, de így esélyem sincs rá, szóval nem is erőltetem, ha pedig ezt próbálom elmagyarázni anyunak, azzal el van intézve, hogy ő, megérti. Nem. Nem érzi a súlyát, hogy nincs se jelenem, se jövőm. Vegetálok, már odáig jutottam, hogy nem érdekel mi jön még. Elfáradtam. Nincs motiváció, csak egy kongó ürességet érzek.
Egy utolsó mocsadéknak érzem magam.
Első:
"Ha 10 éve komolyan veszed magad, akkor hogy hogy nincs semmid? Ez már a te hibád."
Leírtam... Úgy nehéz építkezni, hogy keresek 160 ezret, amiből fizetem a saját albérletem, meg anyámékat is segítem. Számolj... Nem Németországban vagyunk.
Snorri:
Én már mindent megpróbáltam, de annyira nem tudnak a pénzzel bánni, hogy az valami félelmetes, nevelőapámmal, meg pláne nem lehet beszélni, mert felháborodik rajta. Anyu is, de ő inkább kiakad, hogy ne bánjunk úgy velük, mint egy gyerekkel. Pedig azt kellene, de nem engedik. Fater meg túl büszke. Volt mit elbukni, és úgy érzi, senkinek semmi köze hozzá. Ő nem is kért, és nem is kérne soha segítséget. Anyu miatt segítek csak. Nem tudom végignézni, ahogy utcára kerülnek és meghalnak.
15:46:
"Talán furcsa, de a bátyádnak van igaza, az ember nem tudja a saját szülei életét megváltoztatni, maga a hozzáállás is hamis."
Bátyám jól csinálta, de attól még egy féreg... Ott húzta le anyuékat, ahol csak tudta. A házon volt másfél millió forint tartozás, ami miatta lett. Ahogy bukott minden, szépen lelépett.
ma 16:34
Gőzöd nincs miről beszélsz. Nem lehet mindenki diplomás. Én szakács vagyok, naivan azt gondoltam, hogy majd "alkothatok". Tudod mi itthon a vendéglátás? Kereshetsz 250 ezret is konyhán, heti 6 nap, 13 órában, alkoholisták és drogosok között. Ne mond nekem, hogy az én hibám! (...) Nem én tehetek róla, hogy szétb*szták a vendéglátást és nem lehet vele keresni.
Mit nem értesz az alatt, hogy egyedül, plusz két szülő, akiket majdhogy nem el kell tartani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!