Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanaxot lehet ugy szedni hogy...

Xanaxot lehet ugy szedni hogy hetente egy szemet 0,25 öst, szal csak akkor ha szorongást érzek viszgadrukk miatt?

Figyelt kérdés

2012. máj. 18. 16:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Xanaxot csak orvosi rendelvényre szedj. Persze a doki le fog beszélni róla, inkább relaxálj vizsga előtt, ne drogokkal nyugtasd magad.
2012. máj. 18. 16:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy a vizsga előtti drukk és izgalom megegyezik avval a fajta elviselhetetlen szorongással, amire az emberek ezt a gyógyszert szedik.

Ha csak nem fulladozol (hiperventillálsz), fosol a vizsga miatt, akkor szerintem ne szedjél rá semmit.

2012. máj. 18. 17:12
 3/11 anonim ***** válasza:
naponta is szedheted,mert elárulom neked az igazságot! napi 3x 0.25-től sem éreznél semmit!Ez 0 adag
2012. máj. 18. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Igen, szedheted így a Xanax-ot.

Nekem a háziorvos írta fel, és én is csak időszakosan szedem (veszekedések itthon, valamilyen kihívást jelentő helyzet előtti szorongás stb.).

Nálam semmi problémát nem okozott, egyedül arra szoktam figyelni, hogy ha pl. 3 napig folyamatosan szedem, akkor nem állok le vele hirtelen, hanem még a 4. napon (amikor már nem érzem szükségét) is beveszek 1 szemet (én stresszes napokon 0,25-ösből kb. 3x1-et szedek, de változó, csak akkor veszek be, ha szükségét érzem). Persze ha te csak napi 1 szemet szedsz, akkor lehet erre nem lesz szükség, vagy lehet fél is megteszi.

Van, aki erre érzékeny, de általában simán szedhető időszakosan is. Bár általában nem javasolják, mert nem erre lett kitalálva.

2012. máj. 19. 01:15
 5/11 anonim ***** válasza:

01:15 vagyok

Most fogtam fel, hogy te csak egyetlen szemet akarnál bevenni hetente.

Akkor szerintem nincs szükséged xanax-ra.

Próbálj ki nyugtató teákat, azokat ihatod egész vizsgaidőszak alatt is, és vannak mindenféle gyógynövényes nyugtató tabletták, amik nem vénykötelesek. Neked nagy valószínűséggel azok is segíthetnének.

(Ha heti 1 xanax elég lenne, akkor nincs rá igazán szükséged.)

2012. máj. 19. 01:20
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

azért irtam hogy hetente egy mert csak stresszess helyzetek előtt vennék be egyet pl mikor vizsgáznék mert annyira szorongok akkor hogy nagyon lerontja a teljesítményemet

2012. máj. 19. 08:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmilag szedhető,így nem kell félni a rászokástól.Valóban vannak élethelyzetek,amikor a gyógyfűves teák nem segítenek,s nincs idő "relaxálni"
2012. máj. 19. 10:38
 8/11 anonim ***** válasza:
49%
Azért az ki kell próbálni, hogy mennyire nyugtat? Mivel nem szeded rendszeresen lehet nagyon letompít. Elég lesz neked csak egy fél szem is.
2012. máj. 19. 22:40
 9/11 A kérdező kommentje:

oké ,köszönöm szépen mindenkinek! :)

Láttam hogy a frontin is hasonló a xanaxhoz az én esetemben melyik lenne a jobb a kettő közül tudja valaki?

2012. máj. 21. 16:43
 10/11 anonim ***** válasza:

A Frontin és a Xanax lényegében ugyanaz! Mindkettő hatóanyaga az alprazolám. Csak a csomagolás más, mert azt hiszem különböző gyárak dobják piacra.

Mindkettőnél vannak 0,25, 0,5 és 1 mg-s változatok, ugyanazzal a hatóanyaggal. Nincs lényeges különbség.

2012. máj. 21. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!