Jogos az idegességem? Szemét húzás ez tőlem?
Külön élek a barátommal, ő dolgozik, én tanulok, előző évben passzív voltam, akkor tudtam pénzt keresni, most megint aktív vagyok, így csak hébe-hóba dolgozgatok, mert most vizsgázok.
Az a helyzet, hogy már régóta szeretnénk a párommal egy kutyust és úgy tűnik, hogy most tudnánk is venni egyet közösen. Anyukám egyébként mindig ellenezte, amikor kíváncsiságból megmutattam neki a kiskutyát (nem mondtam azt hogy megvennénk), akkor is csak annyit mondott rá, hogy "nem kell".
Most kaptam tőlük egy kis "zsebpénzt" amíg nincs időm dolgozni menni, de ezt a pénzt a kutyára akarom költeni és emiatt lelkiismeret furdalásom van (inkább eszek zsíroskenyeret, de kb kislánykorom óta vágyam egy kutyus). Persze ha újra dolgozni fogok, akkor vissza akarom adni a pénzt, de most mégis rosszul érzem magam, hogy nem osztom meg vele ezt a dolgot.
Egyébként (most nem azért hogy kivonjam magam a felelősség alól), de anyám két kézzel szórja a pénzt, szóval nem szűkölködnek a pénzzel.
Nektek mi a véleményetek?
A zsebpénzt add vissza. Külön éltek, ne anyukád adjon már pénzt.
És mivel külön éltek, így a te döntésed, hogy veszel-é kutyát. De ne anyukádtól kapott zsebpénzen! Most vagy felnőtt vagy és éled az életed, vagy a szüleidtől függesz egy másik lakásban lakva, de rájuk utalva.
Először is, hol tartanátok a kutyát? Írod, hogy külön éltek, de közös kutyát akartok.
Szerintem nem jó ötlet. Ha a barátodnál lenne a kutya, akkor a szüleid nem értenébek főleg vele egyet, hogy miért fizetsz te is bele.
Ha meg nálatok lesz, azt se nagyon értem, hogy miért kell a barátodnak bele adni.
Külön lakhellyel közös kutyát nem lehet nevelni. Vegyétek meg akkor, ha együtt fogtok lakni, és akkor tényleg a közös kutyátok lenne. Így nem az.
"Hivatalosan" arra költöd azt a pénzt, amire akarod, hiszen neked adták. Gyakorlatilag viszont nyilvánvaló, hogy nem kiskutyára, hanem a megélhetésedre szánták... nekem is lelkifurdalásom lenne, én inkább megvárnám a vizsgaidőszak végét, és ha elmentem dolgozni, abból a pénzből vennék kutyát.
Off: menhelyi kutya nem jöhet szóba? Hihetetlenül hálás tud lenni, és konkrétan megmentenél egy kutyát. Kevesebbe is kerül (ugye ingyen van, csak amennyit gondolsz, annyit adakozol a menhelynek, ill. ivartalanítási kötelezettséged van, ha a menhely még nem tette meg).
Jaj bocsi, félre értettem. Úgy olvadtam, hogy a barátodtól élsz külön. Bocsi
2.vagyok
"Nem baj az, hogy valaki a korcsokat szereti, "
No igen, valamiért téged is szeretnek a szüleid, még ha kívülálló számára ez nehezen is érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!