Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csúnya húzás lenne anyámmal...

Csúnya húzás lenne anyámmal szemben? 14l

Figyelt kérdés
Anyám egy alkoholista...egyre jobban távolodok el tőle. Most is berúgva hőbölög én meg sírok a szobámban. Holnap anyák napja és arra gondoltam, hogy pl egy halálfejet rajzolok neki vagy ilyesmi.. Tudom, hogy az anyám és lehet rosszul esne neki, de nekem sem esik valami jól amikor nem tud beszélni az italtól, parancsolgat, ordibál, megüt..:(
2014. máj. 3. 22:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
És szerinted az alkoholizmussal való problémákat az megoldja ha halálfejet rajzolsz? gyerek vagy még és sajnos hogy ezt kell átélned, de ha már fel kell nőnöd , akkor próbálj meg felnőtként gondolkozni..kérj segítséget valakitől!
2014. máj. 3. 22:21
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Kicsi lányka.... nem, nem ezt kéne tenned, ennél kicsit radikálisabb is lehetnél.

Pl. tegyél róla, hogy nevelőszülőkhöz kerüljél, és elvegyenek éged őtőle.

Ha halálfejet rajzolsz neki, attól csak ugyanúgy megfog verni részegen.

2014. máj. 3. 22:22
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

*éged = Téged

bocsi, elírtam

2014. máj. 3. 22:22
 4/12 anonim ***** válasza:
97%
Értem, hogy dühös vagy, de mit akarsz kifejezni a halálfejjel? Olyan, mint egy fenyegetés. Ha érzékeltetni akarod, hogy eltávolodsz tőle, egyszerűen ne köszöntsd fel.
2014. máj. 3. 22:25
 5/12 Argloss ***** válasza:
96%

Rajzolj egy képregényt, ahol az anyukád egy alkoholos üveget nevel fel. Kezdetben egy kis üveget dédelget, sok-sok barát körülötte, aztán ahogy nő az üvegecske szépen eltűnnek a barátok, eltűnik minden mosoly az életből és végül az alkohol akit úgy szeretett megöli őt.

Az utolsó kis kockában anyukád egy ágyban aludna, te pedig költögetnéd és nyugtatgatnád, hogy ez az egész csak egy álom volt, de te mindig itt leszel neki.

Persze csodák nem mindig történnek, de csak úgy lehet túlélni a dolgokat, ha sohasem adod fel.

2014. máj. 3. 22:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Amikor józan, akkor nagyon jó anya..de minden este berúg és ajj istenem nem bírom :'( Nem akarok nevelőszülőkhöz kerülni. A nagyszüleim is velünk élnek, de ők lenyelik a békát, van, hogy ők veszik anyámnak az italt..mert ha nem veszik meg akkor ordibál és üt :'(
2014. máj. 3. 22:27
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Halálfej helyett inkább ne köszöntsd fel. Én sem köszöntöttem fel soha anyák napjára, mert az én anyám is alkoholista, agresszív alkoholista. Már felnőtt voltam amikor egyszer kiakadt, és hisztizett, hogy sosem vettem neki virágot anyák napjára: A válaszom pont odaillő volt: mert nem érdemelted meg.
2014. máj. 3. 22:30
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem nem.lenne csúnya, jeleznéd az érzéseid. Annyira sajnállak. Még félig gyerek-félig kicsi felnőttke.

Köszöntsd föl, amíg még józan és kérd, hogy ne igyon többet, mert félsz, hogy...és mondd el mitől...

Aki alkoholista az valójában gyenge és valamit nem tud elviselni, snem tud megvalósítani, olyan elvarasnak probal megfelelni, ami neki nem megy es konnyebb volt az alkoholba menekulni. Sajnos idovel fizikai fuggoseg alakul ki, igy meg nehezebb szabadulni és megoldani mar nemcsak az alapproblemat kell( amit lehet maganak se tud megfogalmazni), hanem a testi fuggoseget is. Talan egyszer, ha nagyibb leszel rajossz, miert boldogtalan az anyad es talan mielott keso még az elvonókúrára is rabeszelheted vagyis ezt inkabb a nagyszuleidnek kellene tennie.

De ...annyi de van.

Figyelj majd oda, te ne legyel ilyen, amikor majd felnott leszel...es az itt kezdodik, hogy anyak napjan megtartod ot edesanyadnak, de ha reszeg elkerulod.

Edesapam alkoholista. Mar felnott voltam, amikor nagyon beteg lettem es ket eselyes volt a kimenetel. Meglatogatott es sirt az agyamnal es azt mondta csak most jott ra mennyi mindent elmulasztott es hogy milyen ertekes az elet es higy nagyon szeret es szegyelli magat. Persze azota is iszik, de legalabb tudom, hogy tudja es nem direkt csinalta. Sajnos en nem tudok/tudtam rajta segiteni. Kivanom, hogy neked tobb szerencsed legyen edesanyaddal.

2014. máj. 3. 22:46
 9/12 anonim ***** válasza:
42%

"Amikor józan, akkor nagyon jó anya.."

Tudod hogy kit hülyíts ezzel!

Na jó, ide figyelj kis szegény lányka - nem cinizmusból mondom, tényleg szegény vagy - : VER AZ ANYÁD! Nem azért, mert loptál a sarki boltból, vagy mert hazudtál. Azért ver mert Ő hülye.

Ide figyelj! Miért is nem akarsz >inkább< rendes nevelőszülőkhöz kerülni? Azt értem, hogy mennyire fáj a helyzet, és mennyire félsz, DE : jobb az, ami most van. Hmm?!

Meg hogy józanul ő rendes anya, SŐT, a legjobb..... hah.... na, a lóf... hülyítsük ezzel, már elnézést az erős szóhasználatért egy 14 évesnél, de nem így van?!

Na ide figyelj! Írd meg szépen valamelyikünknek a lakcímedet. Privátban persze, hogy kerüljük az idióták zaklatását. Nem kell feltétlenül nekem, ha a szóhasználatom miatt veszélyesnek vagy csalónak tűnök, az is jó lenne, ha erre itt más is vállalná veled a kapcsolatfelvételt.

Aztán egy névtelen telefonbejelentéssel szépen "lerendezzük" a dolgot. Persze az egész nem feltétlen lesz ilyen egyszerű, de kezdetnek megteszi.

2014. máj. 4. 00:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Egyébként meg a rajzról annyit, hogy Eminem egyik klippjében is van egy ehhez hasonló jelenet - Ő mondjuk (mármint Eminem) eléggé eltúlozta a dolgokat, és akkor tájt egyes emberek iránt nem volt meg benne a kellő tisztelet -, amiben azt hiszem az anyja születésnapjára csinál egy füzetet, amiben vagy kéttucadszor leírja, hogy utálja őt (az annyát).

Aztán az anyja odamegy részegen, felveszi, durván belelapozik, majd visszahányja úgy ahogy van, és továbbdülöngél, mintha semmi nem lenne. Magyarán lesz@rja az egészet.

Szóval a Te halálfejed sem érne sajnos semmit, ami amúgy nagyon találó lenne abból a nézőpontból is, hogy Te mit érzel, hogy ez a helyzet megöli a kapcsolatotokat, meg azt is, hogy az alkohol halálramérgezi őt.... szóval ez egy nagyon jó univerzális szimbólum lenne, de sajnos az "anyád" (IDÉZŐJELBEN, aki nem látná), egy idióta sëgg, és nem fogja fölfogni.

Max. feldühíted, és akkor megint bántalmazni fog téged.

Amúgy meg még az jutott eszembe, hogy próbálj neten, illetve nem rokoni ismerősöktől megérdeklődni (pl. tanártól diszkréten, ha nem egy beszűkült hülye p. mint az általános iskolás tanárok egy része), hogy hogyan tudnád ittas befolyásoltság alatti bántalmazás miatt feljelenteni - IGEN, azt, aki biológiailag az anyád, DE társadalmilag nem az -, illetve esetleg amikor ismét megver téged ittasságában - mert sajnos ez ismét és ismét be fog következni -, hogy akkor hol tudsz látleletet vetetni magadról, és akkor bizonyítani is lehet.

Sajnos ezt én így nem tudom, hálát adok az égnek, nekem nem kellett ilyenhez folyamodnom - (mondjuk volt, amikor ellátták a bajomat, de akkor minden bizonnyal megérdemeltem, sajnos most sem vagyok sokkal jobb ember, pedig volt, amikor tényleg rámjárt a rúd (átvitt értelemben)) -, és nem is tudok így távolról segíteni, bár közelről sem tudnék, mert nem ismerlek és nem vagyunk egy korosztály, de szerintem a nevelőszülők lenne egy normális megoldás. Rossz nevelőszülők meg szerintem nincsenek, értelmetlen lenne ez szerintem, mert ha valaki pont azért küzd (a bürokráciával szemben), hogy segítsen egy fiatalkorún, akkor szeretettel segíteni is fog neki.

Plusz a nevelőszülők fognak tudni téged támogatni a szakmai előmeneteledben (az egyenlőre iskola), a sikerekben, lelkileg, ami fontos, hogy NORMÁLISAN fognak NEVELNI AZ ÉLETRE, normális otthoni TANÍTTATÁST kapsz (mert mindent nem tudnak megtanítani az iskolában, ott tömegképzés van), és még sorolhatnám az előnyeit.

Fontold meg! És esetleg írd össze, hogy mennyi pozitívumot, segítséget, szeretetet adott meg az "anyukád", és mennyi negatívumot, ütést és bántást (lelki és fizikai). ÉS mindegyiket támaszd alá egy példával is, hogy ne tudj úgymond csalni (elfogult lenni). Majd amikor a pozitívaknak összegyűlt egy fél cetli, a negatívaknak meg két szép A4-es oldal, azon is gondolkozhatsz majd, hogy megéri-e az "anyukádnál" maradni.

2014. máj. 4. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!