Anya sajnálja tőlem a fizetésem?
Állami cégnél dolgozok, 12 órában, nappal, éjszaka, hétvégén, ünnep nap, ami rám esik. Nagyon fárasztó, mostanában nincs pihenő nap, a létszám hiány miatt. Hárman élünk panelban, fiú testvérem 20 éves, nem dolgozik, semmit nem csinál. Én havi 160-180 között keresek, havi 20 ezret adok haza, úgy, hogy anyám nem kérte, de én segíteni akarok egy kis pénzzel. Szerintem ez elég, ahhoz képest, hogy állandóan a munkában vagyok, alig eszek, fürdök itthon, páromnál vagyok. A többiből magamnak veszek mindent, ami kell. Albérlet bérleti díja havi 40,tehát felét én állom. Házra gyűjtünk a párommal, jelenleg együtt van kb 3 milliónk. Nos, anya állandóan azzal piszkál, hogy van pénzem. Pedig nem megy rosszul, átlagos anyagi életet élünk. Ha veszek magamnak valamit, egyből az jön, hogy persze, akinek telik rá, szóval ehhez hasonló beszólások. Engem ez nagyon bánt, mert halálra dolgozom magam, miért ne engedhetnék meg magamnak azt, amit szeretnék? Mellette spórolok, hogy ne albérletben öregedjek meg. Ha itthon vagyok, mert éjszakából jöttem, és másnap megyek vissza nappalra, az van, hogy igen, hát aki egész nap alszik... Pedig ami házi munka van, azt is csinálgatom, ha éppen nem vagyok mosott sz.ar. Ugye testvérem meg egész nap itthon van. Szóval nagyon unom már. Elköltözni albérletbe nem akarok, mert akkor sosem gyűlik a pénz a házra, max a páromhoz, ő már felajánlotta. Szerintetek miért viselkedik így anya?
22L
20 ezer ló szar a rezsit a wc pairt a kaját anyád állja eltart 2 felnött embert
ugyanugy élösködsz mint a tesod
enyi pénzel költöz el
Go.dolom.a.kérdező ezeket a szükséges ,mellőzhetetlen dolgokat megveszi magának.
El.kell.magyarázni az álláspontodat anyukádnak.
Mert 20.000 Ft tényleg nagyon kevés. Mi 4-en vagyunk, csak az ételre közel 150.000 Ft megy el.
Gondolom netet használsz anyukádnál, melegben vagy, etc, etc.
Az, hogy a tesód semmit nem ad bele szomorú, de nem a te dolgod. Anyukád azt is megtehetné, h azt mondja, h menj albérletbe, nem kötelessége már eltartani téged. Valószínűleg ő is szeretne egy kicsit magára is költeni.
20 000 tényleg semmi, de ahelyett, hogy anyád téged szívat, küldje el az öcsédet a francba melózni.
Én amúgy elköltöznék a páromhoz, és nagy ívben tennék az ilyen emberre.
Mint mondtam, nem kért tőlem semmi pénzt... Tehát önszántamból adom, amit adok. Mert igye valaki nem kér. Csak sajnos ez már arról szól, hogy ha a gyerek elmúlik 18,menjen el dolgozni és adja haza a fele fizetését... Ennyi erővel eddig sem volt kötelessége rólam gondolkodni. Hányok az ilyen logikától, majd ha a gyerekem 18 lesz, kipaterolom, mert "nem kötelességem eltartani" és emellett még olyan f... aságokkal spékelem meg a mondani valóm, mint amit az én anyukám mond...ugye.
Amúgy meg a net saját, és mint írtam, bár lejött a lényeg, úgy látom, ALIG vagyok otthon, tehát 1 héten 2x ha eszek otthon, vagy fürdök. Az sem biztos...
szerintem célszerűbb lenne a párodhoz költöznöd. így azzal a havi 20 ezerrel is többet tudsz félre tenni. hamarabb gyűlik a lakásravaló. ha úgysem vagy otthon szinte, akkor ugyan mindegy,hogyha tényleg elköltözöl.
az meg egyenesen undorító anyukádtól,hogy képes megszólni,hogy miért alszol 12 órás éjszakai műszak után.. nem normális.
téged baszogat,de hogy a hasonló korú tesód nem tanul, nem dolgozik az rendjén van.
költözz át a barátodhoz szerintem. és gratulálok,hogy ilyen tudatosan gyűjtötök a közös házra. ritka az ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!