Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnád meggyőzni...

Hogyan tudnád meggyőzni szüleimet, hogy a stoppolással semmi gond nincs?

Figyelt kérdés
Nyugat-Európában fogunk erre-arra stoppolgatni egyik barátommal (fiúk vagyunk 20 évesek) és teljesen kivannak akadva azon, hogy stoppolni szeretnénk. Azt mondják, azt azok szoktak akik nem tehetik meg és hogy menjünk tömegközlekedéssel. Egyszerűen nem értik meg, hogy nyugaton ez máshogy megy, ezt a régimódi gondolkodást látom rajtuk. Előre is köszönöm.

2016. jún. 28. 21:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
68%

Már hogy ne lenne gond a stoppolással?

Bolond vagy?

2016. jún. 29. 09:02
 12/29 A kérdező kommentje:
Miért lennék bolond, mert más a véleményem mint neked? Szerintem semmi probléma nincs vele ésszerű keretek között.
2016. jún. 29. 09:54
 13/29 anonim ***** válasza:
39%

"Nem értem miért kell ezzel a sorozatgyilkososdival jönni, ennyi erővel itthon is elcsap egy autó, meg nem kell beszállni random fekete furgonokba sem."

Azért nem mindegy, hogy a példádban HOL sétálsz: egy kis falusi utcán, vagy egy autópályán - nem ugyannyi az esélye, hogy leüt egy autó.

Emellett a sorozatgyilkosok NEM fekete furgonokkal, hanem jó középkategóriás, normálisan kinézö, nem túl feltünö autókkal járnak. (Éppen ezért szokott gond lenni a megkeresésük, mert nincs semmi feltünö rajtuk).

"Itthon is stoppoltam már és rossz tapasztalatom nem volt még, külföldöt még nem próbáltam, egyik ismerősöm évente jár így egy barátjával és ő szerintük nyugaton az itthonihoz képest mennyország."

Azért MO meg külföld két elég más kategória - itt beszéled a nyelvet, ott meg ki vagy szolgáltatva. Az ismerösöd meg azt mond, amit akar, az ilyen történeket nagyrésze csak mese.

De emellett - ahogy többen is írták, Nyugaton tilos a stoppolás, ezért a rendörség is begyüjt, ha meglátják.

HA egyedül mégy, akkor igencsak veszélyezteted amgad, ha meg ketten, akkor nem sok szerencsétek, lesz, mert KÉT férfit nem vesz fel senki az autóba - mivel éppen ök is lehetnek bünözök!

2016. jún. 29. 11:51
 14/29 A kérdező kommentje:

Ki szeretne autópályán sétálni? Alapból illegális és nem öngyilkos szeretnék lenni.

Három idegennyelvet beszélek, egyet folyékonyan kettőt meg alap szinten, amivel tudok boldogulni. Örülök, hogy ezek szerint közös ismerősünk és ennyi mindent tudsz az utazásáról.

Emellett, az AUTÓPÁLYÁN tilos a stoppolás, meg egy két főútvonalon, de ilyen helyeken nem is érdemes stoppolni, nem értem ha ennyire vagy a témában miért írsz hülyeségeket?

Nem, nem egyedül megyek nyilván. Kettő huszonéves (fiú/férfi kinek mi), de tényleg nem értelek titeket, "kettő nem férfit nem vesz fel senki" nevetséges komolyan, azért mert itthon és ti így gondoljátok más emberek nem így gondolkodnak.

2016. jún. 29. 12:48
 15/29 anonim ***** válasza:
63%
Akkor menj, de ne lepödj meg, ha nem vesz fel senki két fiatal férfit és gyalogolhattok akármeddig.
2016. jún. 29. 16:02
 16/29 A kérdező kommentje:
Rendben, majd küldök képeket! :D
2016. jún. 29. 17:04
 17/29 anonim ***** válasza:
93%

Én Németországban élek, és a kérdésedet olvasva megkérdeztem az ÖSSZES munkatársamat (47 ember vegyesen nök, férfiak különbözö korosztálybó), hogy felvennének.e két 20-22 év közötti férfi stoppost.

EGY férfi volt, aki azt mondta, ha nem egyedül van az autóban, és kinézetre inkább egyetemistának látszanak, akkor igen.

A TÖBBI egyértelmüen nemet mondott.

2016. jún. 29. 21:38
 18/29 anonim ***** válasza:
90%
Ausztraliaban elek, itt mar nagyon regota nem stoppolnak a fiatalok csak ritkan es csoportosan legfeljebb. Az utobbi evtizedekben itt eleg sok stoppost meggyilkoltak elraboltak es soha nem kerultek elo tobbe. Nezz utan Ivan Milat nevu sorozatgyilkosunknak (nem nagy dicsoseg) o az utobbi evtizedek leghirhedtebbje de sajnos nem az egyeduli. MIndenesetre legyetek nagyon ovatosak ma mar nem ritka hogy egy nyavalyas telefonert vagy csak szorakozasbol megolnek embereket, rengeteg a ferde hajlamu szadista ember es ma mar nincs garancia hogy ha no ul a kocsiban akkor az tuti nem bant senkit. Nem vagyok veszmadar de ez mar nem az a vilag amikor meg en is stoppal jartam szinte mindenhova. Nem mondom meg hany eves vagyok , de az a vilag mar elmult;-)))))
2016. jún. 30. 12:58
 19/29 anonim ***** válasza:
utolso vagyok megegyszer: a ferjemmel mind a ketten vezetunk es az elmult 28 evben 2 db stoppost vettunk fel. az egyiket en egy tulunk kb 7 km re levo varosbol jottem haza es 45 fok volt egy fiatal ferfit vettem fel lathatolag eleg szarul volt a melegtol;-((( a ferjem jol lehordott erte, a masik egy serult no volt aki santikalt az ut szelen lathatoan rossz allapotban es elvittuk a legkozelebbi helyre (ahol volt telefon es benzinkut) nem volt mobilja es nekunk sem akkor meg. soha senkit se elotte se azota. es masok se vesznek fel stopposokat.
2016. jún. 30. 13:02
 20/29 A kérdező kommentje:

Utolsó kettőnek köszönöm az értelmes hozzászólást :)

Szerencsére mi még az egyetemistának kinéző fiatal, de nem gyerek kinézetűek vagyunk. Köszönöm a segítséget.

2016. jún. 30. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!