Tényleg igaz, hogy ha egy gyerek szeret a nagyszüleivel lenni akkor gond van a szülő-gyerek kapcsolattal?
Ezt ki mondta? Oravecz Coelho Nóra?
Nem, nem igaz.
Nem vagyok kétségbe esve, hogy kimondottan szeretik a nagyit.
A nagyi kicsit többet megenged nekik, és ő is nagy szeretettel és türelemmel foglalkozik velük. Nem csoda, hogy szeretnek nála lenni!
És még én is ráerősítek néha. Például amikor a nagyi aranygaluskát süt, akkor őszintén dícsérem a nagyit, hogy ilyen finomságot a családban csak a nagyika tud sütni!
Nem. Ez mindössze azt jelenti, hogy nincs gond a nagyszülő-unoka kapcsolattal.
Akkor van gond, ha nem szeret a szüleivel lenni.
Anyám is ezt a süket dumàt nyomta, hogy ott lehet mindent azért szeretek ott lenni.
Felnőttem szüleimmel nem beszélek, nagyszüleimmel beszélnék ha élnének még.
De attól függetlenül nem feltétel, hogy rossz szülő legyél. Normális családban a szülővel és a nagyszülővel is szeret lenni a gyerek.
Nálunk komoly gond van a szülő-gyerek kapcsolattal, vagyis az anya és a nagymama közt.
Többek közt a nagymama magasról letojja az unokáit. Ahogy mondják, neki nincs unokája, csak nekem van gyerekem.
Akkor megyünk át, ha nagyon muszáj, pl. karácsonykor, vagy születésnapot köszönteni, és a gyerekek utálják. Ők is érzik, ha valaki nem szereti őket.
Szerintem tedd össze a két kezed, és adj hálát, amiért a gyerekekkel törődő, jó szándékú nagyszülők vannak, akik szeretik az unokákat és viszont. Én a fél lábam odaadnám egy ilyen nagyszülőért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!