Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez normális...

Szerintetek ez normális dolog? Eléggé szarul esik.

Figyelt kérdés
Anyám mindig olyan dolgokat vesz nekem szülinapra/névnapra, ami neki tetszik, de nekem nem, hiába mondom h én ilyesmit nem akartam. Pl most a legutóbbi eset, pár napja nézett vmi hülye tv-vásárlásos dolgot ahol ékszereket árultak, kérdezte h nekem tetszenek-e az ilyenek, mondtam h nem és ha akarnék se tudnék már fülbevalót hordani, mert benőtt a lyuk a fülemen (de ha nem is nőtt volna be már teljesen leszoktam a fülbevaló hordásáról, nem is szeretném), de már nyakláncot se szoktam hordani. Erre pár napra rá kijelenti h rendelt nekem egy szettet (fülbevaló+nyaklánc) a tv-ből abból a hülye műsorból. Már itt eléggé eldurrant az agyam hisz megmondtam előtte h én nem akarok ilyet, erre kijelenti h nem baj majd akkor odaadja vkinek. Erre gondotlam egyet és felhívtam azt a hülye csatornát telefonon és visszamondtam a rendelést, azt mondták törölték. Erre ennek ellenére másnap kihozták! Hát eldurrant az agyam. Anyám persze átvette és nagy boldogan nyújtja oda h boldog névnapot (nem gáz h egy hónap múlva lesz csak) erre mikor meglátom mi az mondom neki h ez nekem nem kell. Erre jól összevesztünk elhordott mindennek h milyen hálátlan vagyok, meg mondta h amúgy sem érdemelném meg. Erre később látom h már a fülében lóg az állítólag nekem vett fülbevaló. Ez leginkább azért idegesít, mert 6 ezer volt az a hülye szett, de anyám kb arra sajnálja a pénzt h elvigyük a macskát állatorvoshoz mert hogy az ilyen drága (az kb 5 ezer lenne). Ilyen szarokra van pénz az állat egészsége meg le van szarva? Hát eléggé összevesztünk mert mát nagyon elegem van ebből. De mindig is ezt csinálta (rájöttem idővel), hogy olyan dolgokat vesz "nekem", amit igazából ő akar megvenni, aztán sok esetben persze az lett h mondtam nekem nem kell, és ő használta utána.. mi a franc ez? Hogy értethetném meg vele h ez szarul esik?
2016. jún. 23. 19:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Az nem gesztus, hogy olyat veszek valakinek, amiről tudom - mert előtte megkérdeztem -, hogy nem fogja használni, és azzal a céllal, csak azért is megveszem, hogy majd én használom, ő meg kvázi fogja be a pofáját, hiszen kapott valamit. És ezt ráadásul többször is eljátszom. De a lényeg még mindig nem jött át, sajnálom, hogy ennyire nehéz értelmezni a szöveget.
2016. jún. 24. 09:44
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el, add el a neten, az árából meg vidd el a macskát orvoshoz. Így anyukád majd észreveszi, hogy hiába vesz hülyeségeket (magának), soha nem lesz az övé! Úgyis arra apellál, hogy neki adod, csak a lelkiismeretét nyugtatgatja, hogy "neked vette".
2016. jún. 24. 12:02
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

#20: persze, eszébe jutott. Tudod mi jutott eszébe? Saját maga, nem a kérdező. Így inkább ne gondoljon rám senki, ha lehet.

Ráadásul nem is a névnapján kapta meg! Ha annyira a kérdező érdekelte volna, lazán megvárta volna azt az egy hónapot az átadással, de neeeeem, neki most kellett villognia az új ékszerével a fülében.

A legközelebbit én is eltenném és megpróbálnám eladni vaterán, FB csoportban, vagy valamelyik ismerősömnek.

2016. jún. 24. 12:06
 24/25 anonim ***** válasza:
85%
Nemsokára lesz a nagymamám születésnapja. Veszek neki egy fűnyírót. Igaz, hogy panelban lakik a szentem, de mi most költözünk kertes házba, jó lesz nekünk, majd mi használjuk. A gesztus a lényeg... De lehet, hogy a flexnek vagy a sövényvágónak is "örülne". :D
2016. jún. 24. 13:04
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális dolog. Anyukádat cseppet sem érdekli, hogy te mit szeretnél, ahogy írtad is, saját magát ajándékozza meg és nem téged.

Talán azért teszi ezt, mert nincs sok pénze ilyen csecse-becsékre (ha már a macskára sincs) és ezzel saját magát is becsapva úgy érzi, hogy ő nem magára költött, hanem másra, így nincs lelkiismeret furdalása a kidobott pénz miatt.

Ha a szép beszéd nem használ (és ahogy írtad nem), akkor javaslok egy taktikát:

Akármit kapsz tőle (amit tuti, hogy magának akar), köszönd meg szépen és vedd el, utána pedig rejtsd el, vagy használd, mindegy. A lényeg, hogy ne add vissza neki, több ilyen után talán leszokik arról, hogy téged használva ürügynek, magát ajándékozza meg.

2016. júl. 5. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!