Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális dolog, ha az anyám...

Normális dolog, ha az anyám így áll hozzám? (többi lent) 15/l

Figyelt kérdés
Szóval az anyukámmal a kapcsolatunk alapból rossz volt mindig is,de félek hogy túlreagálom,ezért kérném a véleményeteket. Ugyebár tini vagyok éy néha lustálkodok (szerintem ez majdnem mindenkinél így van) de attól függetlenül, amint hazajövök az iskolából elmosogatok kiteregetem a ruhákat, beágyazok anyuék szobájában, rendet rakok a nappaliban,felsöprök, felmosok - és ezt minden nap 10 éves korom óta. Néha ha anyukám sokáig dolgozik az öcsémért js bemegyek,aztán pedig nekiállok tanulni. Ez nem is lenne, mivel anya sokat dolgozik,ezért úgy gondolom, illik megcsinálni. A problémám az,hogy amellett,hogy (túlzás nélkül) még soha,egyszer nem köszönte meg, ha például felmosni elfelejtek,vagy nem jut eszembe egyszer-egyszer kiteríteni a ruhát,mindig lehord, ráadásul nem is megrovóan,hanem mindig azt mondja milyen egy dagadt lusta dög vagyok,soha nem segítenék neki,elnézném,ahogy ő halálra gürcöli magát,stb. Akkor még ott van a kivételezés az öcsémmel, aki nyolc éves és egy pohár innivalót nem tud nagának tölteni mindig nekem ordít,ha pedig nem teszem meg történnek újra a fent említettek. Ráadásul most egy rohadt nagy érzelmi csapáson mentünk keresztül -apám megcsalta anyámat,felcsinált egy másik.nőt- és azóta a dolog még rosszabb lett, anyám nem áll mellettem, és senkinek nem beszélhetek róla,nehogy anyu "szégyenbe kerüljön" így még senki segíteni se tud. Igen,lehet most az lesz,higy az érzelmi csapás miatt ilyen...nem ő már ezelőtt ilyen volt. Szóval az őszinte véleményetekre lennék kíváncsi hogy valamennyire igazam van,vagy pedig rémesen túlreagálom a dolgot?
2016. máj. 13. 18:49
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
89%

Biztos anyukád ki van eléggé érzelmileg, viszont ilyenkor amikor a fejedhez vágja, hogy te nem csinálsz semmit, akkor nyugodtan mondd el neki is ezeket a dolgokat, amiket nekünk itt leírtál, hogy ezeket mind megcsinálod, szóval ne állítson olyat, ami nem igaz.

Meg aztán szerintem mindenben meg kell találni az arany középutat. Teljesen jó dolognak tartom, ha egy fiatal, tizenéves besegít a háztartásba és elmosogat, vagy néha csinál valami ennivalót, kitereget, rendben tartja a szobáját, ezeknek alap dolgoknak kéne lenniük, viszont van a két véglet. Az egyik, hogy a szülő mindent elvár a gyerekétől, holott neki még nem ez a dolga, neki még a tanulás, hogy olykor besegítsen és hogy szórakozzon (nyilván mértékletesen), barátnőzzön, haverozzon, kikapcsolódjon. A másik véglet, meg hogy tényleg semmit nem csinál a fiatal, csak várja, hogy anyuka-apuka még az ágyát is beágyazza.

Szóval szerintem, ha ily módon valóban besegítesz és mellette néha lustizol, nincs veled semmi gond.:)

2016. máj. 13. 18:56
 2/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! :) A takarítást amúgy szívesen csinálom,a problémám csak a stílusával van, hogy minden lusta dögnek elhord és hát... Nincs egy kedves szava se hozzám :/
2016. máj. 13. 19:00
 3/24 anonim válasza:
90%
Szerintem állj ki magadért. Legyél nyugodt szívvel, mert te megcsinálod, amit meg kell, és nem is azért, mert rákényszerítenek, hanem saját magadtól. Anyukádnak nincs oka panaszkodni rád, de majd egyszer rájön, ha már nem ott laksz.
2016. máj. 13. 19:01
 4/24 anonim ***** válasza:
3%

Próbáld édesanyádat is megérteni. Hatalmas törés lehet most neki, hogy a férje megcsalta, ráadásul a másik nő még terhes is lett. Bár nem ismerem anyukádat, de szerintem azért mond ilyeneket neked, mert ő is ki van készülve idegileg. Olyankos sokszor teszünk és mondunk olyanokat, amiket nem szánt szándékkal mondunk.

Ha ez gyakrabban előfordul később is, beszélj vele.

Ha méges vagy rá, mert csúnyán beszél veled, dühöngd ki magad a szobádban. (Halkan persze :))

De ő az édesanyád.

2016. máj. 13. 19:46
 5/24 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem meg mondd meg neki ha szerinte egy lusta dög vagy, nem szükséges megcsinálnod a felsöprést, teregetést, felmosást ezentúl, hiszen te soha nem segítesz. Értem én, hogy szar neki, de nem jogosítja fel ez SE arra, hogy paraszt legyen. Állj ki magadért!!!
2016. máj. 13. 19:47
 6/24 anonim ***** válasza:
83%
Ugy látszik jó bejárónõje vagy az anyudnak.Kérdezd meg egyszer tõle, hogy õ mennyit segitett a nagymamádnak ennyi éves korában?Biztosan a nagymama is dolgozott.
2016. máj. 13. 19:48
 7/24 anonim ***** válasza:
92%

#4: A kérdező leírta a végén,hogy az anyja a megcsalás előtt is ilyen volt. Nem olvastad?

Szóval semmi nem indokolja azt,hogy az anya így beszéljen a gyerekével, aki egyébként nagyon ritka teremtés, hogy ennyit segít önzetlenül...

Hogy hívhatja egy szülő a gyerekét dagadt dögnek? Undorító...

2016. máj. 13. 19:54
 8/24 A kérdező kommentje:
#4 teljesen igazad van,ez biztos nagy érzelmi csapás volt, és ezt meg is értem, de ugye le is írtam, hogy már előtte is ilyen volt, mindenesetre köszönöm.
2016. máj. 13. 20:07
 9/24 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm a választ, és igazából már kiálltam magamért, de hát nem ér semmit, csak szemtelennek/hálátlannak vagyok elkönyvelve. De nem baj, már csak kivárom azt a 2-3 évet az egyetemig aztán majd ha elköltöztem lehet meglátja, hogy kilyen rossz is az ha végleg elüldöz mindenkit maga mellől. :)
2016. máj. 13. 20:12
 10/24 anonim ***** válasza:
10%
Hánytól hánxig dolgozik anyukád?
2016. máj. 13. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!