Normális dolog, ha az anyám így áll hozzám? (többi lent) 15/l
Biztos anyukád ki van eléggé érzelmileg, viszont ilyenkor amikor a fejedhez vágja, hogy te nem csinálsz semmit, akkor nyugodtan mondd el neki is ezeket a dolgokat, amiket nekünk itt leírtál, hogy ezeket mind megcsinálod, szóval ne állítson olyat, ami nem igaz.
Meg aztán szerintem mindenben meg kell találni az arany középutat. Teljesen jó dolognak tartom, ha egy fiatal, tizenéves besegít a háztartásba és elmosogat, vagy néha csinál valami ennivalót, kitereget, rendben tartja a szobáját, ezeknek alap dolgoknak kéne lenniük, viszont van a két véglet. Az egyik, hogy a szülő mindent elvár a gyerekétől, holott neki még nem ez a dolga, neki még a tanulás, hogy olykor besegítsen és hogy szórakozzon (nyilván mértékletesen), barátnőzzön, haverozzon, kikapcsolódjon. A másik véglet, meg hogy tényleg semmit nem csinál a fiatal, csak várja, hogy anyuka-apuka még az ágyát is beágyazza.
Szóval szerintem, ha ily módon valóban besegítesz és mellette néha lustizol, nincs veled semmi gond.:)
Próbáld édesanyádat is megérteni. Hatalmas törés lehet most neki, hogy a férje megcsalta, ráadásul a másik nő még terhes is lett. Bár nem ismerem anyukádat, de szerintem azért mond ilyeneket neked, mert ő is ki van készülve idegileg. Olyankos sokszor teszünk és mondunk olyanokat, amiket nem szánt szándékkal mondunk.
Ha ez gyakrabban előfordul később is, beszélj vele.
Ha méges vagy rá, mert csúnyán beszél veled, dühöngd ki magad a szobádban. (Halkan persze :))
De ő az édesanyád.
#4: A kérdező leírta a végén,hogy az anyja a megcsalás előtt is ilyen volt. Nem olvastad?
Szóval semmi nem indokolja azt,hogy az anya így beszéljen a gyerekével, aki egyébként nagyon ritka teremtés, hogy ennyit segít önzetlenül...
Hogy hívhatja egy szülő a gyerekét dagadt dögnek? Undorító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!