Szülők, ti megengeditek a 15-17 éves lányotoknak/fiatoknak, hogy alkoholt igyon? És miért?
Igen, ünnepeken, ha kér, kaphatna egy ujjnyi bort vagy sört. 17 évesen igazából egy pohárral is.
Egyébként, ha piálni akar a haverjaival, úgyis meg fogja tenni. Én is megtettem ennyi idősen, de volt bennem annyi, hogy nem részegen mentem haza.
A nagyobbik fiam 8 éves, egyelőre állatira nem érdekli az alkohol, tudja, hogy milyen italok léteznek, de kicsit se érdekli, hogy milyen íze lehet. Fura, én ennyi idősen nagyon kíváncsi voltam rá, hogy mit isznak a felnőttek, miért finom a sör vagy a bor :D
16 vagyok, szoktam bulizni is. Eloszor 14 evesen rugtam be szilveszterkor egy szukebb tarsasaggal. Erdekes most is iszok /persze csak mertekkel, mert mar ismerem a korlataimat/ es bulizni is jarok megse lettem alkoholista.
Egyebkent nem muszaj szulokkel inni eloszor,ha megvan az embernek az osszetarto barati kore.
Emlékszem, a nagyanyámmal elfeleztünk egy doboz sört ebéd után, úgy 14-15 lehettem. Anyám, mikor meghallotta, üvöltött mint a sakál, hogy a nagyanyám szándékosan pusztítja az agysejtjeimet. Na, szal sejthető, mi volt anyám véleménye a piálásról. Nem is ittam otthon, elmentem máshova és berúgtam, mint az albán szamár, másnap még óráról is ki kellett mennem hányni. Szóval baromi hasznos tiltani, tényleg :D
A fiam még kicsi, asszem én nem fogom ezt a műsort eljátszani vele. Persze attól, hogy otthon engedek neki egy sört vagy ilyesmit, még szintén elmehet bulizni és szintén lehet felelőtlen. Inkább ilyesmiket tanítanék neki, hogy figyeljen oda, hogy vizet is igyon rendszeresen, meg, hogy a barátaival ne hagyják el egymást, figyeljenek arra, aki ki van ütve, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!