Szülők, ti megengeditek a 15-17 éves lányotoknak/fiatoknak, hogy alkoholt igyon? És miért?
Nem vagyok szülő, de gyerekkoromból még emlékszem rá,hogy a tiltott gyümölcs sokkal édesebb. Úgyhogy azzal,hogy agyonra tiltva van még inkább kipróbálja az ember.
Egyébként meg úgysem lehet megúszni,hogy ne próbálja ki az alkoholt vagy egyéb dolgot. Szerintem hatékonyabb ha engeded neki de megkéred,hogy mértékkel. Vagy szülői felügyelet mellett (családi buli,születésnap,stb) jól be kell b**zatni de úgy,hogy két napig rosszul legyen, aztán majd máskor már nem fog :) Mikor kb 14-15 éves voltam én pl. fűtől lettem baromi szarul,azóta sem érdekel a dolog pedig már eltelt vagy 20 év is azóta. Nem,nem anyámék adták :) Úgyhogy ez nem teljesen passzolt a leitatós dologhoz :) de a lényege ugyan az.
Ha inni akar INNI FOG, ez a gyerek barátai körén és intelligenciáján múlik, nem rajtad. Van az az ember aki képes nemet mondani. Van aki azonnal csatlakozik.
Bár meg kell hagyni elképesztő amikor az után ilyen tök gyerek 14 évesek jönnek szembe üveggel a kézben és cigivel a szájukban... Valahogy nagyon el eldeformálódott a szórakozás fogalma sajnos...
14-15 évesen megengedném, de otthon. Szeretném látni, hogy milyen hatással van rá, hogy tudjam, hogy később nyugodt szívvel elengedhetem-e.
Meg ő is kitapasztalja, hogy milyen hatással van rá, hol a saját határa. És nem idegenek között fog berúgni és rosszul lenni. Hanem ha gond van, akkor otthon van, biztonságban.
Persze annak örülnék, ha nem is akarna inni. De ha mindenképpen akar, akkor inkább velünk otthon próbálja ki először.
Én igen, de megbeszélnénk, hogy mindenkinek megvan a saját határa, és ő amíg nem tapasztalja meg, hogy neki hol van (de inkább ne tapasztalja)... addig úgy igyon, hogy legyen legalább egy jó ismerőse, barátnője, aki nem fog inni, vagy csak keveset.
Elmondanám neki, hogy nem keverünk piákat, piára ne szedjen be semmit, és mindig igyon meg legalább egy fél pohár vizet/óra. Mielőtt elindul haza, igyon vizet, és várjon kicsit. Töményet mértékkel, várjon mindig, hogy jelentkezik-e az újonnan bevitt alkohol hatása.
Utána pedig reménykednék, hogy jól neveltem, felelősen választotta meg a barátait, és ha bármi gond van, fog keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!