Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti megengeditek a...

Szülők, ti megengeditek a 15-17 éves lányotoknak/fiatoknak, hogy alkoholt igyon? És miért?

Figyelt kérdés
Mit, mennyit ihatna?

2016. jún. 20. 16:00
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagyok szülő, de gyerekkoromból még emlékszem rá,hogy a tiltott gyümölcs sokkal édesebb. Úgyhogy azzal,hogy agyonra tiltva van még inkább kipróbálja az ember.

Egyébként meg úgysem lehet megúszni,hogy ne próbálja ki az alkoholt vagy egyéb dolgot. Szerintem hatékonyabb ha engeded neki de megkéred,hogy mértékkel. Vagy szülői felügyelet mellett (családi buli,születésnap,stb) jól be kell b**zatni de úgy,hogy két napig rosszul legyen, aztán majd máskor már nem fog :) Mikor kb 14-15 éves voltam én pl. fűtől lettem baromi szarul,azóta sem érdekel a dolog pedig már eltelt vagy 20 év is azóta. Nem,nem anyámék adták :) Úgyhogy ez nem teljesen passzolt a leitatós dologhoz :) de a lényege ugyan az.

2016. jún. 20. 17:32
 12/45 anonim ***** válasza:
94%

Ha inni akar INNI FOG, ez a gyerek barátai körén és intelligenciáján múlik, nem rajtad. Van az az ember aki képes nemet mondani. Van aki azonnal csatlakozik.

Bár meg kell hagyni elképesztő amikor az után ilyen tök gyerek 14 évesek jönnek szembe üveggel a kézben és cigivel a szájukban... Valahogy nagyon el eldeformálódott a szórakozás fogalma sajnos...

2016. jún. 20. 17:36
 13/45 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem engedik úgy is fog inni a gyerek..akár olyan társaságba kerül azt titokba..ugyan ilyen a dohányzás is!Minél jobban tiltják annál jobban fogják csinálni
2016. jún. 20. 17:45
 14/45 anonim ***** válasza:
10%
Maximum egy-ket poharkaval de attol is fugg milyen pia. nem orulnek neki ha az en jelenlezemben rugna be es nem is neznem jo szemmel ha vedelne..de ez ugye attol ia fugg higy lany e vagy fiu. Ha fiu akkor kicsit lazabbra vennem de ha lany lenne nem emgednek sokat inni belole. En sose vettem a batorsagot szuleim elott inni, apukam egyszer szilveszterkor nem szolt ha ittam pedig szigoru volt de meg akkor is dugiba ittam egy ket likort csak. Egyszer valahogy sikerult egy picit tul jol erezni magam anyam jelenleteben mert a ferjeek hoztak bekem a feleseket es eszre se vettem es megereztem a piat. De nagyon szegyeltem utana magam hogy anyam elott "tul jol ereztem magam". Igaz semmi olyan nem volt csak bevettem, kimondtam dolgokat amit alap esetbe megtartottam vna magamnak.
2016. jún. 20. 17:45
 15/45 anonim ***** válasza:
85%
Az én gyermekeim ittak. Én is ittam annak idején. A fiatalság arra van, hogy az ember próbálgassa a korlátait. Akik ma komoly posztokon ülnek, mind ittak fiatalkorukban. Nem rendszeresen, csak ha a virtus úgy hozta. Nincs értelme homokba dugni a fejünket, és játszani a szentet.
2016. jún. 20. 17:46
 16/45 anonim ***** válasza:
6%
15-16 évesen nem engedném el házibulikba,mert ott részegen meg is erőszakolhatják meg a beleis vihetik őket a rosszba.
2016. jún. 20. 17:50
 17/45 anonim ***** válasza:
56%
Nekem van egy 16 éves, gyönyörű, okos, következetes kislányom. 16 éves koráig nem igazán engedtem neki az ilyesmit, de úgy vagyok vele, hogy már elérte azt a kort, hogy 'engedjek a gyeplőn'. Azzal, hogy nem tiltok neki mindent, sokkal jobbat teszek, mintha megtiltanám azokat a dolgokat, amik úgyis be fognak következni. Bármikor mikor szórakozni megy, nem iszik sokat, szinte óránként, két óránként felhív (ezt nem én erőltetem rá, ezt mind MAGÁTÓL) és mindig én hozom viszem őket. Félreértés ne essék, nagyon szoktam félteni őket, de hidd el, így mindent el mer mondani és ha ne adj Isten, valami baj lenne, én vagyok az első, akihez fordul. Az én szüleim anno nagyon szigorúan bántak velem és meg lett böjtje; züllöttem, titkolóztam, csak azért is azt tettem, amit nem engedtek.. Érted már, mi a különbség?
2016. jún. 20. 18:05
 18/45 anonim ***** válasza:
86%

14-15 évesen megengedném, de otthon. Szeretném látni, hogy milyen hatással van rá, hogy tudjam, hogy később nyugodt szívvel elengedhetem-e.

Meg ő is kitapasztalja, hogy milyen hatással van rá, hol a saját határa. És nem idegenek között fog berúgni és rosszul lenni. Hanem ha gond van, akkor otthon van, biztonságban.

Persze annak örülnék, ha nem is akarna inni. De ha mindenképpen akar, akkor inkább velünk otthon próbálja ki először.

2016. jún. 20. 18:16
 19/45 anonim ***** válasza:
83%

Én igen, de megbeszélnénk, hogy mindenkinek megvan a saját határa, és ő amíg nem tapasztalja meg, hogy neki hol van (de inkább ne tapasztalja)... addig úgy igyon, hogy legyen legalább egy jó ismerőse, barátnője, aki nem fog inni, vagy csak keveset.

Elmondanám neki, hogy nem keverünk piákat, piára ne szedjen be semmit, és mindig igyon meg legalább egy fél pohár vizet/óra. Mielőtt elindul haza, igyon vizet, és várjon kicsit. Töményet mértékkel, várjon mindig, hogy jelentkezik-e az újonnan bevitt alkohol hatása.

Utána pedig reménykednék, hogy jól neveltem, felelősen választotta meg a barátait, és ha bármi gond van, fog keresni.

2016. jún. 20. 19:47
 20/45 nehailyennehaolyan válasza:
55%
Nekem meg engedik a szüleim de csak amikor nagyobb ünneplés van (pl. most ballagtam akkor be is rúgtam [nagyobb mennyiségről beszéltem] )
2016. jún. 20. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!