Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem baj, hogy...

Csak szerintem baj, hogy ennyire berögzült a társadalom gondolkodásába, hogy a felnőttek tapasztaltabbak?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy ha hallanak az emberek egy gyerek-szülő konfliktusról, akkor mindenkinek az első ítélete az, hogy biztosan a szülőnek van igaza és a tapasztalatlan gyerek ezt nem látja át. Egyik kérdésem hogy jól látom-e ezt, másik pedig, hogy ez nem káros? Egyes szülők olyan apró dolgokban beleszólnak a gyerek életébe, hogy milyen ruhába menjen utcára (most nem a tanga-melltartó párosra gondolok, csak egy az átlagosnál mondjuk vagányabb ruhára) vagy hogy rakjon rendet, de nem jó egy óra múlva, hanem most. Vagy nagyobb dolgokban, például, hogy rossz a gyerek barátnőjének a bőrszíne, kora, súlya. Hazavisz a fiú egy fekete lányt (vagy a lány egy fekete fiút) és a szülők megkreálják a családban történt minden eddiginél nagyobb drámát. Nem durva, hogy a család legnagyobb problémája egy teljesen felesleges hülyeség a szülők miatt? Miért vagyunk az ilyen szülőkkel szemben is elfogultak a gyerekkel szemben?

És mondjuk egy mégkomolyabb dolgot előhozva. A gyerek meleg és nem meri bevallani, sokszor teljesen jogosan. Vagy ha be is vallja elhordják mindennek. Tehát a szülők pont az ellenkezőjét csinálják, mint ami a feladatuk lenne, rosszat tesznek a gyereknek. A gyerek meg örülhet, ha sikerül megadnia a szülőknek a felvilágosítást a melegségről, amit szerintem fordítva kéne. Akkor mégis mik a szülők, ha őket kell nevelni és nem ők nevelnek?

2016. jún. 17. 23:52
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:
Hát elég érdekes nevelést kaphatott a gyereked, gondolom volt példaképe azokhoz amit müvel.
2016. aug. 6. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!