Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem baj, hogy...

Csak szerintem baj, hogy ennyire berögzült a társadalom gondolkodásába, hogy a felnőttek tapasztaltabbak?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy ha hallanak az emberek egy gyerek-szülő konfliktusról, akkor mindenkinek az első ítélete az, hogy biztosan a szülőnek van igaza és a tapasztalatlan gyerek ezt nem látja át. Egyik kérdésem hogy jól látom-e ezt, másik pedig, hogy ez nem káros? Egyes szülők olyan apró dolgokban beleszólnak a gyerek életébe, hogy milyen ruhába menjen utcára (most nem a tanga-melltartó párosra gondolok, csak egy az átlagosnál mondjuk vagányabb ruhára) vagy hogy rakjon rendet, de nem jó egy óra múlva, hanem most. Vagy nagyobb dolgokban, például, hogy rossz a gyerek barátnőjének a bőrszíne, kora, súlya. Hazavisz a fiú egy fekete lányt (vagy a lány egy fekete fiút) és a szülők megkreálják a családban történt minden eddiginél nagyobb drámát. Nem durva, hogy a család legnagyobb problémája egy teljesen felesleges hülyeség a szülők miatt? Miért vagyunk az ilyen szülőkkel szemben is elfogultak a gyerekkel szemben?

És mondjuk egy mégkomolyabb dolgot előhozva. A gyerek meleg és nem meri bevallani, sokszor teljesen jogosan. Vagy ha be is vallja elhordják mindennek. Tehát a szülők pont az ellenkezőjét csinálják, mint ami a feladatuk lenne, rosszat tesznek a gyereknek. A gyerek meg örülhet, ha sikerül megadnia a szülőknek a felvilágosítást a melegségről, amit szerintem fordítva kéne. Akkor mégis mik a szülők, ha őket kell nevelni és nem ők nevelnek?

2016. jún. 17. 23:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
37%

"És a rendrakásos példával mi volt a baj? Szerintem nincsen annál kellemetlenebb, hogy naponta ugráltatnak valami miatt, ami kizárólag az ő kedvük kielégítését szolgálja."

<->

"Megjegyezném, hogy egy szóval se mondtam miért kell rendet rakni"

Dedóóóóó.

2016. jún. 18. 22:58
 22/31 anonim ***** válasza:

"Megjegyezném, hogy egy szóval se mondtam miért kell rendet rakni, de sokan azonnal azzal jöttek, hogy biztos már hússzor rámszoltak előtte és biztos tiszta ételmaradék a szobám. Ezt nevezném elfogultságnak, de elfogultan ezt nem lehet belátni."

Nem is kell mondanod, ugyanis ez általános TAPASZTALAT, még ha te - elfogultságodban - nem is hiszed el.:-) És, ugyebár, a kérdés nem rólad szólt, hanem ÁLTALÁNOSSÁGBAN a szülői hülyeségről. :D

2016. jún. 18. 23:36
 23/31 Salx Narval ***** válasza:
Nem kedves kérdező, nem arra céloztam, hogy nálad milyen hiányosságok vannak rendrakás terén én konkrétan a tini lányom trehányságára utaltam és arra a tényre, hogy ha hagynám szemétdombot csinálna a szobájából és a lakásból is. Van még egy kis harcom de úgy néz ki lassan, lassan noszogatás nélkül is menni fog.:D Az általánosításhoz miszerint majdnem minden gyerek hasonlóan viszonyul a rendrakáshoz ha nem szólunk rá, tartom magam. Szerintem kevés gyerek van aki magától is rendet tartana. Még egyszer, nem rólad feltételeztem, hogy ételmaradék van a szobádban.
2016. jún. 19. 06:11
 24/31 A kérdező kommentje:
És miért kell a saját tapasztalototokból azt gondolni, hogy ilyen az általánosság?
2016. jún. 19. 13:35
 25/31 eznemlényeges ***** válasza:
Mert az emberek nem gondolnak jobban bele, csak a felszínt látják.
2016. jún. 19. 16:52
 26/31 anonim ***** válasza:
.
2016. aug. 5. 17:09
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
..
2016. aug. 5. 17:13
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Most megyunk bele a 4. gyerekunk kamaszkoraba

Es tudod o annyira okos es ugy tud mindent ,,,,,elmeletben mert ugye gyakorlatban meg semmit az eg vilagon nem tapasztalt vagy tett az asztalra

Ha ez mondom neki akkor fel van haborodva neki minden jar mert o gyerek.

Ha engedelmeskedni kell akkor kikeri maganak o felnott

Ha raszolok legging nem nadrag duzzogo fejjel ,,ne sozlj bele,, elvonul

Ha rasozlok talan par het utan egynemut kell cserelni nevetgel

Ha valami troger fiut hoz haza komolyan futol buzlot akkor nem erti miert nem szimpi nekunk.

Rendrakas ? hat a disznool rendesebb mint a szobalya de ebbe nem szolunk bele o van a disznoolban.

Viszont ha tiszteletlen velem megigerem neki nyilvanossan kiteszem a FB a szobat.

Neha olyan lenezo stilusban beszel hozzam hogy kinyilik a bicska a zsebemben aztan arra gondolok draga csillagom te vagy a 4. kamasz nem tudsz ujat mutatani nekem.

2016. aug. 5. 17:27
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
Nem fiuzik hanem osztalytarsat hoz haza aki futol budos.
2016. aug. 5. 21:16
 30/31 anonim ***** válasza:
Ja persze...hogyan is gondolhattam másra?😀
2016. aug. 5. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!