Csak szerintem baj, hogy ennyire berögzült a társadalom gondolkodásába, hogy a felnőttek tapasztaltabbak?
Azt vettem észre, hogy ha hallanak az emberek egy gyerek-szülő konfliktusról, akkor mindenkinek az első ítélete az, hogy biztosan a szülőnek van igaza és a tapasztalatlan gyerek ezt nem látja át. Egyik kérdésem hogy jól látom-e ezt, másik pedig, hogy ez nem káros? Egyes szülők olyan apró dolgokban beleszólnak a gyerek életébe, hogy milyen ruhába menjen utcára (most nem a tanga-melltartó párosra gondolok, csak egy az átlagosnál mondjuk vagányabb ruhára) vagy hogy rakjon rendet, de nem jó egy óra múlva, hanem most. Vagy nagyobb dolgokban, például, hogy rossz a gyerek barátnőjének a bőrszíne, kora, súlya. Hazavisz a fiú egy fekete lányt (vagy a lány egy fekete fiút) és a szülők megkreálják a családban történt minden eddiginél nagyobb drámát. Nem durva, hogy a család legnagyobb problémája egy teljesen felesleges hülyeség a szülők miatt? Miért vagyunk az ilyen szülőkkel szemben is elfogultak a gyerekkel szemben?
És mondjuk egy mégkomolyabb dolgot előhozva. A gyerek meleg és nem meri bevallani, sokszor teljesen jogosan. Vagy ha be is vallja elhordják mindennek. Tehát a szülők pont az ellenkezőjét csinálják, mint ami a feladatuk lenne, rosszat tesznek a gyereknek. A gyerek meg örülhet, ha sikerül megadnia a szülőknek a felvilágosítást a melegségről, amit szerintem fordítva kéne. Akkor mégis mik a szülők, ha őket kell nevelni és nem ők nevelnek?
Megint a legszélsőségesebb példát hozzátok. Nyilván a saját szobájára gondoltam. Meg is van arról a véleményen, aki a nappaliban hagy egy koszos tányért vagy máson kéri számon a tiszta ruháját.
És 21 évesen még mindig nem látom miben volt igazuk, ez változni fog?
" Tényleg csak elképzelem, mert nem ismerek egy ilyen esetet se. "
Akkor most miről is vitatkozol? :-) Prejudikálsz, feltételezel, elképzelsz valamit, és ENNEK ALAPJÁN levonsz általános következtetéseket. A fikció viszont nem vitaalap.:D
Attól függ,általában egyenesen arányos a korral.
Viszont Józsi bácsi,aki egész éltében ki sem mpzdult a faluból,azt sem tudja mi az az internet,az egész életét egy melóhelyen tudta le,és 70 éves lehet tapasztalatlanabb,mint egy 20on éves,30as,aki sok melóhelyen megfordult,sok élethelyzettel találkozott.
"És a rendrakásos példával mi volt a baj? Szerintem nincsen annál kellemetlenebb, hogy naponta ugráltatnak valami miatt, ami kizárólag az ő kedvük kielégítését szolgálja."
https://www.youtube.com/watch?v=WYekSotyFpA#t=2m10s
Te most 21 évesen komolyan emiatt nyavalyogsz? :D Mi tört le is babucim? :D
Ez a felnottek vilagaban is igy van. Soha nem lehetsz eleg tapasztalt.
Ha nincs gyereked, majd megtudod, ha lesz. Ha van, majd megtudod, ha ketto lesz. Ha ketto van, tul fiatal vagy a nagy oregek szemeben, majd akkor megtudod, az o korukban. Ha oreg vagy, akkor te mar nem tudsz semmit, oreg vagy.:D
Amiről te írsz, az nem a tapasztalatról szól, mert az szerintem nem kérdés, hogy minél idősebb valaki, annál tapasztaltabb. A kérdés csak az, hogy miben?
Amiről te írsz, azok tényleg elég szomorú dolgok, de elárulom, hogy a felnőttek egymást is folyamatosan cseszegetik ilyesmikkel, nem csak a gyerekeiket. De gondolom, ez nem vigasztal.
A különböző nemzedékek sok mindent másképp látnak. A te szüleidnek is biztosan megvolt a maga harca a nagyszüleiddel. És abban is biztos vagyok, hogy rengeteg olyan dolog van, amiben még most, hogy ugyanannyi idősek, mint az ő szüleik voltak akkor, sem értenek egyet velük. Hiába az évek meg a tapasztalat.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Megjegyezném, hogy egy szóval se mondtam miért kell rendet rakni, de sokan azonnal azzal jöttek, hogy biztos már hússzor rámszoltak előtte és biztos tiszta ételmaradék a szobám. Ezt nevezném elfogultságnak, de elfogultan ezt nem lehet belátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!