Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak szerintem baj, hogy...

Csak szerintem baj, hogy ennyire berögzült a társadalom gondolkodásába, hogy a felnőttek tapasztaltabbak?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy ha hallanak az emberek egy gyerek-szülő konfliktusról, akkor mindenkinek az első ítélete az, hogy biztosan a szülőnek van igaza és a tapasztalatlan gyerek ezt nem látja át. Egyik kérdésem hogy jól látom-e ezt, másik pedig, hogy ez nem káros? Egyes szülők olyan apró dolgokban beleszólnak a gyerek életébe, hogy milyen ruhába menjen utcára (most nem a tanga-melltartó párosra gondolok, csak egy az átlagosnál mondjuk vagányabb ruhára) vagy hogy rakjon rendet, de nem jó egy óra múlva, hanem most. Vagy nagyobb dolgokban, például, hogy rossz a gyerek barátnőjének a bőrszíne, kora, súlya. Hazavisz a fiú egy fekete lányt (vagy a lány egy fekete fiút) és a szülők megkreálják a családban történt minden eddiginél nagyobb drámát. Nem durva, hogy a család legnagyobb problémája egy teljesen felesleges hülyeség a szülők miatt? Miért vagyunk az ilyen szülőkkel szemben is elfogultak a gyerekkel szemben?

És mondjuk egy mégkomolyabb dolgot előhozva. A gyerek meleg és nem meri bevallani, sokszor teljesen jogosan. Vagy ha be is vallja elhordják mindennek. Tehát a szülők pont az ellenkezőjét csinálják, mint ami a feladatuk lenne, rosszat tesznek a gyereknek. A gyerek meg örülhet, ha sikerül megadnia a szülőknek a felvilágosítást a melegségről, amit szerintem fordítva kéne. Akkor mégis mik a szülők, ha őket kell nevelni és nem ők nevelnek?

2016. jún. 17. 23:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
93%
Rendrakás kötelezö ,mert maguktol nem csinálják és csodálkoznak miért nincs ,zokni,bugyi,polo,stb mert nem rakták bele a szennyesbe ,igy hétvégén szolok neki hogy csináljanK rendet.
2016. jún. 18. 05:16
 12/31 anonim ***** válasza:
96%
Engem is szekáltak, hogy pakoljak el, tanuljak, ne vegyem fel a villantós ruhát, akkor lázadtam de rájöttem, igazuk volt.
2016. jún. 18. 08:22
 13/31 A kérdező kommentje:

Megint a legszélsőségesebb példát hozzátok. Nyilván a saját szobájára gondoltam. Meg is van arról a véleményen, aki a nappaliban hagy egy koszos tányért vagy máson kéri számon a tiszta ruháját.

És 21 évesen még mindig nem látom miben volt igazuk, ez változni fog?

2016. jún. 18. 08:59
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

" Tényleg csak elképzelem, mert nem ismerek egy ilyen esetet se. "

Akkor most miről is vitatkozol? :-) Prejudikálsz, feltételezel, elképzelsz valamit, és ENNEK ALAPJÁN levonsz általános következtetéseket. A fikció viszont nem vitaalap.:D

2016. jún. 18. 09:17
 15/31 Salx Narval ***** válasza:
86%
Nem annyira szélsőséges eset ez, mert nagyjából minden gyerek ilyen ha hagyják, még a nagyobbak is. A rendre mindenkit nevelni kell és nyilván nem 16 éves korban kell elkezdeni. Aztán több, kevesebb sikerrel talán elérjük, hogy rendszerető fiatal, vagy felnőtt lesz belőlük. Fiatalon az ember sok mindent másképp lát és gondol, nincs ezzel baj egyáltalán amíg oltári nagy hülyeséget nem akartok csinálni, na ez viszont már a szülők dolga, mármint idejében észrevenni és tenni ellene. A túlzott szülői szigorral és féltéssel sem értek egyet mert általában nem a kívánt hatást váltják ki többségében.
2016. jún. 18. 09:45
 16/31 anonim ***** válasza:
62%

Attól függ,általában egyenesen arányos a korral.

Viszont Józsi bácsi,aki egész éltében ki sem mpzdult a faluból,azt sem tudja mi az az internet,az egész életét egy melóhelyen tudta le,és 70 éves lehet tapasztalatlanabb,mint egy 20on éves,30as,aki sok melóhelyen megfordult,sok élethelyzettel találkozott.

2016. jún. 18. 10:49
 17/31 anonim ***** válasza:
69%

"És a rendrakásos példával mi volt a baj? Szerintem nincsen annál kellemetlenebb, hogy naponta ugráltatnak valami miatt, ami kizárólag az ő kedvük kielégítését szolgálja."

https://www.youtube.com/watch?v=WYekSotyFpA#t=2m10s

Te most 21 évesen komolyan emiatt nyavalyogsz? :D Mi tört le is babucim? :D

2016. jún. 18. 11:04
 18/31 anonim ***** válasza:
40%

Ez a felnottek vilagaban is igy van. Soha nem lehetsz eleg tapasztalt.

Ha nincs gyereked, majd megtudod, ha lesz. Ha van, majd megtudod, ha ketto lesz. Ha ketto van, tul fiatal vagy a nagy oregek szemeben, majd akkor megtudod, az o korukban. Ha oreg vagy, akkor te mar nem tudsz semmit, oreg vagy.:D

2016. jún. 18. 11:50
 19/31 anonim ***** válasza:
82%

Amiről te írsz, az nem a tapasztalatról szól, mert az szerintem nem kérdés, hogy minél idősebb valaki, annál tapasztaltabb. A kérdés csak az, hogy miben?

Amiről te írsz, azok tényleg elég szomorú dolgok, de elárulom, hogy a felnőttek egymást is folyamatosan cseszegetik ilyesmikkel, nem csak a gyerekeiket. De gondolom, ez nem vigasztal.

A különböző nemzedékek sok mindent másképp látnak. A te szüleidnek is biztosan megvolt a maga harca a nagyszüleiddel. És abban is biztos vagyok, hogy rengeteg olyan dolog van, amiben még most, hogy ugyanannyi idősek, mint az ő szüleik voltak akkor, sem értenek egyet velük. Hiába az évek meg a tapasztalat.

2016. jún. 18. 12:29
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Megjegyezném, hogy egy szóval se mondtam miért kell rendet rakni, de sokan azonnal azzal jöttek, hogy biztos már hússzor rámszoltak előtte és biztos tiszta ételmaradék a szobám. Ezt nevezném elfogultságnak, de elfogultan ezt nem lehet belátni.

2016. jún. 18. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!