Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám lassan meghal az alkohol...

Apám lassan meghal az alkohol miatt. Segitseget nem fogad el, hogy emésszem ezt meg?

Figyelt kérdés

50èves,èvek óta iszik..most úgy nèz ki mint egy 80èves...mindene fáj,dohanyzas miatt nagyon köhög.

Minden pènzèt elissza,eldohányozza. Most hetvegen otthon voltunk,megint szembesülnön kellett azzal hogy maximum pár ève lehet hátra. Tagadja hogy alkoholista lenne,de minden nap iszik, remeg,vèreres a szeme, ès egyre rosszabbúl hat rá az alkohol.anyával agresszív,veszekszik,kötekszik,bunkó ès nagyon magának való lett. Règen voltak barátai,ma már a rokonai is kerülik...

Hallom ha otthon vagyok h nèha a város központba esik-kel,árokba alszik..

Nem tudom ezt feldolgozni,megemèszteni,alig aludtam az èjjel..èvek óta próbálunk beszèlni vele..ígèrget,aztán másnap ugyanez.. Van egy gyönyörű 8hónapos kisunokája... Azt hittem majd miatta megváltozik..de szerintem mire ő ovis lesz,apa már nem fog èlni :(

2016. jún. 13. 06:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
De jár, mert elöször is nem kis teljesítmény leszokni (családtaggal végigcsináltam, tudom, hogy mit szenvedett), emellett azzal, hogy így vállalod, elindíthatsz valakit ezen az úton, aki a te példádból megít eröt ehhez.
2016. jún. 15. 13:50
 22/23 anonim ***** válasza:
Apukám 61 éves lesz szeptemberben. 31 vagyok. Amióta tudom az eszem egy alkoholista. Bántotta az egész családot. Én már nem beszélek vele nem tartom a kapcsolatot sem. Ő mindennél jobban szereti a piát. Eddig is le tudott volna szokni. Miért írtam korábban azt hogy gyógyíthatatlan? Mert már elitta az agyát és nincs min segíteni rajta!
2016. jún. 15. 16:00
 23/23 anonim ***** válasza:
Ha valaki valóban elindulna ezen az úton, azt tanácsolom neki, hogy váltson életmódot. Az alkoholizmus oka sokszor az, hogy mókuskerékben van az ember. Azt csinálja, amit muszáj, és nem azt, amit szeret. Amikor leszoktam, vettem egy kertet. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy micsoda földöntúli boldogságot okoz nekem a levágott fű szaga, a nyers fa érintése, és hasonló triviális dolgok. Pillanatnyi boldogságok ezek, de a leszokás pontosan erről szól: valahogy túlélni a pillanatot. És ha már túl kell élni, nem mindegy, hogyan tesszük.
2016. jún. 15. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!