Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám lassan meghal az alkohol...

Apám lassan meghal az alkohol miatt. Segitseget nem fogad el, hogy emésszem ezt meg?

Figyelt kérdés

50èves,èvek óta iszik..most úgy nèz ki mint egy 80èves...mindene fáj,dohanyzas miatt nagyon köhög.

Minden pènzèt elissza,eldohányozza. Most hetvegen otthon voltunk,megint szembesülnön kellett azzal hogy maximum pár ève lehet hátra. Tagadja hogy alkoholista lenne,de minden nap iszik, remeg,vèreres a szeme, ès egyre rosszabbúl hat rá az alkohol.anyával agresszív,veszekszik,kötekszik,bunkó ès nagyon magának való lett. Règen voltak barátai,ma már a rokonai is kerülik...

Hallom ha otthon vagyok h nèha a város központba esik-kel,árokba alszik..

Nem tudom ezt feldolgozni,megemèszteni,alig aludtam az èjjel..èvek óta próbálunk beszèlni vele..ígèrget,aztán másnap ugyanez.. Van egy gyönyörű 8hónapos kisunokája... Azt hittem majd miatta megváltozik..de szerintem mire ő ovis lesz,apa már nem fog èlni :(

2016. jún. 13. 06:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Tapasztalatból írom nem fog változni.

Az enyém is egy bunkó alkesz. És jobb lenne a világnak nélküle! Sajnos ez egy nem gyógyítható betegség az ilyeneknél.

2016. jún. 13. 15:34
 12/23 anonim ***** válasza:
Én nem értem ezeket az embereket ,akik azt írják ,hogy az alkoholizmusból nem lehet "kigyógyulni". Most komolyan? Sok ember meg tudott változni. Természetesen az apukádnak is el kell határoznia magát ,hogy leszokjon ,de ehhez célok kellenek. A leírtak alapján ,sajnos neki nincsenek céljai.
2016. jún. 13. 15:35
 13/23 anonim ***** válasza:
ok,ha tizenévesen kezdi,aláírom,lehet.de egy 50-60-70 évest hogy változtatsz meg? Ha tudsz ilyet,esküszöm.meg akarom tanulni tőled,s ez nem bántás,sajnos végső kétségbeesés
2016. jún. 13. 15:39
 14/23 anonim válasza:
Szia :( az en apukam masfel eve e-miatt halt meg :( megertelek, ha szeretned levelezhetunk, konnyebb ha van kivel megosztani, aki tudja mit elsz at.... Kitartast neked :(
2016. jún. 13. 20:00
 15/23 anonim ***** válasza:
Anyádnak rég ottkellett volna hagynia és nektek meg megszakítani vele a kapcsolatot.Minek foglalkozni egy ilyen alkesz emberrel.
2016. jún. 14. 12:44
 16/23 anonim válasza:
Szerintem az ilyen kedves kommenteket lehetne mellozni... nem mindenki erzeketlen... az apukaja, es akarmilyen szereti, es nem szeretne elvesziteni. Az alkoholizmusbegy betegseg, aminek szamtalan lelki/genetikai eredete is lehet. Nem azert irta ki a kerdezo a kerdest, hogy azt irjuk, hogy szakitsa meg vele a kapcsolatot, vagy h egy alkoholista nem ember... az en apukam is alkoholista volt, haragudtam is ra, de nagyon jo ember volt, es amikor nem volt reszeg a legjobb apa volt a vilagon... evek kellettek ahoz, hogy megertsem miert jutott idaig....
2016. jún. 14. 14:00
 17/23 A kérdező kommentje:

rágom anya fülét, hogy ne készítse ki magát mellette, és váljon el. de nem akar. akkor mit tehetnék még?

Hívom hogy jöjjön el hozzánk több napra... nem akar menekülni, azt mondja, az a ház az övé is.. akkor mit kéne csinálnom?

2016. jún. 14. 15:31
 18/23 anonim ***** válasza:

Pedig, #12-es, elhiheted. Egy alkesz mindig alkesz marad. Én is az vagyok, noha 24 éve absztinens. Száraz alkesz, így hívják a magunkfajtát. Nem iszunk, kicsit sem, mert ha innánk, hamarosan újra a lejtőn találnánk magunkat. Ez egy betegség, nem állapot. Ezzel nem védeni akarom magunkat, csak jelzem, hogy nem olyan egyszerű leszokni.

Nekem úgy sikerült, hogy egyszer egy nagyon komoly tárgyalásra készültem a vezérnél, és este nem mertem inni. De hogy nehogy bedeliráljak, bevettem két Seduxent. (Akkoriban a nejem a kórházban dolgozott, és ott ezt adták az alkeszoknak, hogy amíg bent fekszenek, kibírják az elvonási tüneteket.) Akkor még nem tudtuk, hogy egyeseknél pont a Seduxen okoz olyan tüneteket. A lényeg, hogy iszonyatos éjszakám volt. Pánikrohamok, félelmek gyötörtek egész éjjel. Hajnali kettőkor inkább bementem dolgozni, mert nem bírtam tovább.

No, ez az éjszaka adta meg a löketet. És hogy a cigaretta után ne akarjak mindjárt rágyújtani, egyben a cigit is letettem. Nekem kb 6 év volt az az időszak, amíg nagyon kívántam a piát, csak utána kezdett halványulni.

2016. jún. 14. 18:12
 19/23 anonim ***** válasza:
Miquel: minden elismerésem a tiéd, hogy ezt végigcsináltad és hogy elmondod másoknak is.
2016. jún. 14. 18:14
 20/23 anonim ***** válasza:
Köszönöm, de szerintem ezért nem jár elismerés.
2016. jún. 15. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!