Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám lassan meghal az alkohol...

Apám lassan meghal az alkohol miatt. Segitseget nem fogad el, hogy emésszem ezt meg?

Figyelt kérdés

50èves,èvek óta iszik..most úgy nèz ki mint egy 80èves...mindene fáj,dohanyzas miatt nagyon köhög.

Minden pènzèt elissza,eldohányozza. Most hetvegen otthon voltunk,megint szembesülnön kellett azzal hogy maximum pár ève lehet hátra. Tagadja hogy alkoholista lenne,de minden nap iszik, remeg,vèreres a szeme, ès egyre rosszabbúl hat rá az alkohol.anyával agresszív,veszekszik,kötekszik,bunkó ès nagyon magának való lett. Règen voltak barátai,ma már a rokonai is kerülik...

Hallom ha otthon vagyok h nèha a város központba esik-kel,árokba alszik..

Nem tudom ezt feldolgozni,megemèszteni,alig aludtam az èjjel..èvek óta próbálunk beszèlni vele..ígèrget,aztán másnap ugyanez.. Van egy gyönyörű 8hónapos kisunokája... Azt hittem majd miatta megváltozik..de szerintem mire ő ovis lesz,apa már nem fog èlni :(

2016. jún. 13. 06:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Mit tudsz csinálni? Semmit.
2016. jún. 13. 07:00
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
Semmit. Nemi hajlandosag neki is kellene, anelkul nem megy...
2016. jún. 13. 07:02
 3/23 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos nem tudsz tenni semmit. Nekem anyám dettó ugyanez. Hiába viszem el hozzá az egyetlen unokát,semmi sem változik.

Nem tehetsz mást,nyugodj bele.

Én is sokat kínlódtam lelkileg,mire rájöttem.

2016. jún. 13. 07:05
 4/23 anonim ***** válasza:
24%

1. Aki alkoholista, az nem ismeri be, ezért nem lehet semmit tenni vele.

2. Aki alkohlista, az nem változik meg sem egy szerelemtöl, sem egy gyerektöl/unokától.

3. Egy felnött(?) nönek meg fel kellene fogni, hogy aki alkoholista, azon nem lehet változtatni és idövel belehal ebbe.

2016. jún. 13. 07:09
 5/23 anonim ***** válasza:
14%
Csinálni semmit nem tudsz. Ilyen embernek naponta tarthatsz kiselőadást, nem fog változni. Az ő elhatározása, akarata nélkül semmi nem változik. A kiselőadások meg leperegnek, nincs semmi hatása. Tudom magamról, bár én inni nem iszok, annál többet cigizek. Nekem is mondhatnak bármit, orvosok, család, bár ki. Azt mondanák, félévem van hátra, akkor is rágyújtanák.
2016. jún. 13. 07:14
 6/23 anonim ***** válasza:
95%
Hogy tudod felteni es aggodni erte mikor anyukaddal agressziv es lehet h bantja is?Mikor ez volt nalunk meg gyerekkoromban egy eletre megutaltam apamat.Most mar nem iszik mint regen de soha nem felejtem el es soha nem bocsatom meg h tonkretetze anyum eletet es az enyemet is mert befolyasolja a mult az egesz jovomet.Es te azon aggodsz h meghal?Anyukadat nem sajnalod?Neki kellene segiteni,h otthagyja ezt a gyenge szanalmas embert.Nem meg sajnalni...
2016. jún. 13. 07:31
 7/23 Kulcsos7 ***** válasza:
51%
"4" es. Ebből semi nem igaz amit leírtál!!!
2016. jún. 13. 09:00
 8/23 anonim ***** válasza:
72%
Az én apám is ivott keményen,de ö 35 éves korára már olyan szinten volt mint most a tiéd! Nem érdekeltük,mi,az akkor kis gyerekei! Rengeteget szenvedtünk mellette,sokszor kapott új esélyt a folyamatos rosszul létek,korházi kezelések után! Tönkre ment a mája a szíve! 35 évesen hagyott itt minket! A mai napig is bennem van a félelem attól amit mellette éltünk át!
2016. jún. 13. 09:14
 9/23 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, de ameddig ő nem határozza el hogy változni fog, addig úgy sem fog akárhogyan könyörögtök, meg zsaroljátok, nem fog megváltozni!

Sajnos ismerem én az ilyet, nekem az idősebbik lány tesóm csinálta ugyanezt, a gyerekét hátrahagyta szinte, és hiába mondtuk neki hogy változzon, nem változott. A férje hülyére dolgozta magát, mindenféle munkát bevállalt hogy egyről a kettőre lépjenek, de a drága tesóm tett érte hogy ne tudjanak lépni. Ami pénzt kapott haza a férjétől mert a férje csak 2 hetente járt haza azt bizony a kocsmába költötte el amikor a gyerek óvodába volt, meg nem egyszer hívtak fel engem vagy a szüleimet hogy menjünk el a gyerekért mert a nővérem részegen ment be érte és nem akarták kiadni neki a gyerekét, sőt olyat is hallottam hogy az óvodába bemászott és az udvaron aludt, a rendőrök kísérték ki onnan, és persze a dohányzás is közre játszott nála. Én tesóm 35 évesen csinálta ezt és előtte fiatal korában is, de akkor szerencsére még nem volt veszélyes a helyzet. Csak ugye a férjétől megtudtam hogy rengeteg olyan dolgot művelt amit eltitkoltak előlünk persze. A nővéremet szerencsére rátudtuk venni arra hogy kérjen orvosi segítséget, még szanatóriumba is bevonult önként egy hónapra, de aztán amikor kikerült onnan 2 hétig lelkes volt, csak dohányozni dohányzott, de mondták is neki hogy arról később szokjon le, mert egyszerre sok lesz az. De aztán amikor kezdtünk megbízni benne egyszer éjszaka kellős közepén kaptam a telefont hogy alkohol mérgezéssel vitték kórházba. Akkor már utána a pszichiátrián kötött ki hogy hassanak rá, de nem sikerült hosszú távon.

Ez idő alatt én is megszültem a kislányomat, és nagyban az esküvőnkre készültünk hogy ha a kislány már nagyobb lesz akkor összeházasodunk, meg rendbe hoztuk a férjem szülői házát ahol anyósommal meg a férjem húgával éltünk együtt, mert nagy a ház, eladni azért a pénzért hogy két kisebb házat kapjunk nem bírtuk, panel lakást a férjem nem akarta semmi áron, így a nagy házból csináltunk két külön lakrészt. A nővérem amikor a férje kidobta, akkor mi befogadtuk mert a férjem nagymamájának is volt egy külön kis háza szoba konyha fürdőszoba, ott lakott a nővérem 1 hónapig, aztán a férjem kidobta, jogosan persze.

Az én nővéremet is tönkre vágta az alkohol, főleg hogy mellette gyógyszert is szedett elég nagy máj elégtelenséget állapítottak meg nála, és egy kisebb tüdőgyulladás miatt kórházba került persze totál részegen, meg akkor már adósságot halmozott fel, a férje elvált tőle, a gyerekét bírósági úton az apjára bízták, a nővéremtől átmenetileg a láthatást is eltiltották csak a gyerek apja jelenlétében láthatta őt. Ezekkel persze a családomat jól le is járatta mert sokan nagyon csúnyán néztek ránk miatta, a férjem is jól lejáratta már ami majdnem az állásába került. A nővéremnek megállapították hogy közel 40 éves létére életveszélyes állapotba kerülhet rövid időn belül, mivel vele sok probléma volt mert ő csinálta a balhét elég rendesen így rendőrségi ügyet is csinált magának meg már bíróságra kellett járnia, és már kötelezően bevitték egy olyan kórházba inkább intézménybe ahol állandó felügyelet alatt tartják és nem távozhat onnan egyáltalán.

2016. jún. 13. 09:17
 10/23 anonim ***** válasza:
Pont azért nem szokik le az alkoholista mert az első 1-2 évtizedben még semmiféle egészségügyi hátrányt nem tapasztal,csak az alkohol gátlásoldó hatását.Mire a tünetek megjelennek,már túlságosan erős a függőség.Ennek ellenére le lehet szokni,ha maga az italos mondja hogy mostantól egy cseppet sem iszik.Ez az egyetlen lehetőség.Soha senki sem fogja tudni helyette letenni az üveget,nem is kényszeríthetik.A környezete két szerepet játszhat,elmennek és magára hagyják a kibírhatatlan iszákost,vagy támogatják az italos életmódját akár hallgatólagosan is.Egy italos ember nem tudja elfogadni azt a tényt hogy nem lehet semennyit inni utána,soha többé nem tapasztalja meg azt a hamis eufóriát,amit az italból nyert.Néhányan egyszerűen átszoknak drogokra.A lényeg az embert eluraló végtelen unalom érzése,mert ital nélkül minden unalmasnak tűnik az első hetekben,hónapokban.Nem tud mit kezdeni magával,máris visszaesett.Jön egy kis probléma az életben,hiányzik neki az alkohol 'leszarom' hatása és megint inni kezd.Maga a szégyenérzet,hogy ő egy lecsúszott alak akit mindenki megvet elegendő,hogy ne bírjon szembenézni magával és inkább eltompítsa az egészet.Egy embert ismerek aki valaha letette a piát 10 év,egy elvesztett család és napi 2-3 üveg bor után,magamat.
2016. jún. 13. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!