Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Leszerelték a zárat. Mit...

Leszerelték a zárat. Mit tegyek, kihez forduljak?

Figyelt kérdés

"Szüleimmel" már régóta rosszban vagyok, már nem is tartom őket annak. Jó tanuló vagyok, egész végig kitűnő voltam és vagyok és leszek is. Már sokszor betelt a pohár, sokszor bezártam az ajtót, de mindig kinyitottam megbánásból.

Ma, gyereknap, osztálykirándulás egy nappal ki kellett pakolnom a táskákat, ezt nem tettem meg. Ezért ők szétszórták az egyik táskám tartalmát a szobában, erre én bedühödtem és bezártak az ajtót kulccsal. Amíg bent voltam, addig elolvastam egy teljes fejezetet egy könyvből. "Apám" többször is visszaszámolt egyre kisebb léptékekben (12 perc, fél perc), hogy nyissam ki az ajtót addigra, különben leszerelik a zárat. A kulcsot ugyan benthagytam a zárban, de pont olyan szögben, hogy egy másik kulccsal ki tudták lökni.

Kinyitották. Ezután "apám" elment a szerszámokért és kiszerelte a zárat. Már kilinccsel se tudom bezárni, nem hogy kulccsal.

Gondoltam, hogy valamilyen intézményt felkeresek, hogy a jogaimat megismerhessem és küzdhessek értük. Lakatra is gondoltam, de arra ők az egész ajtó leszerelésével válaszolnának. (Ezt már el is mondták nekem.) Nagyon rosszul érzem magam, nem érzem magamat biztonságban.

Az az ironikus, hogy az osztálykiránduláson is egy ajtó nélküli szobában aludtam és "anyám" azt mondta, hogy nem kell félni, csak egy napot kellett így aludnom.

Mit tehetek, kihez forduljak? (15/F)

2016. máj. 29. 21:53
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
29%

Drága #39!

Azt velem csinálták meg :) és azért írtam le, hogy érezze a kérdező, hogy a kéz szorongatás és ez közt van egy kis különbség.

2016. máj. 31. 00:05
 42/60 anonim ***** válasza:
34%

" .....engem tényleg VERTEK és én még gondolni sem mertem arra hogy ellenkezzek velük. Gondolom nálad a verés a pofon/kéz szorításban merül ki. Majd add apád kezébe a cipőhúzót ......"

Szerintem ebből lejön , hogy magamról beszéltem.

2016. máj. 31. 00:13
 43/60 Költőnő? ***** válasza:
37%
A gyerek gonoszan és rosszat jön a világra. Nyilván a nevelésének semmi köze ehhez... A kérdező nem hibátlan, mert egy pukkancs l, de a gyerek nem dacos pukkancsként jön világra. A gyerek általában a nevelés (vagy amit a szülő inkább annak gondol)hatására kap egy alapszemélyiséget.
2016. máj. 31. 07:11
 44/60 anonim ***** válasza:
0%
Olyanról, hogy pubertás, kamasz lázadás még nem is hallottál, ugye, utolsó.
2016. máj. 31. 07:30
 45/60 anonim ***** válasza:
#44, az embernek a lázadás a természetes állapota... ha nem így lenne, még mindig a fákon ugrálnánk valahol Afrikában...
2016. máj. 31. 08:25
 46/60 anonim ***** válasza:
57%

Nyilván, utolsó. Ahogy a tuleles is. Ergo ha egyedül, fegyvertelenül kerülök egy csapat terrorista elé, akkor nem állok neki szidni az édesanyjukat, hacsak nem az öngyilkosság a cél, egy neonáci társaságban nem zenék ódákat a romakrol és ha nem tudok úszni, nem ugrik a mély vízbe.

Tehát ha tudom, hogy a szüleim agresszívak, akkor bizony azt csinálom, amit mondanak, amíg nincs lehetőségem változtatni a helyzeten. Márpedig 15 évesen semmit nem tud csinálni.

Elképzelés a helyzetet, ahogy bemegy a gyamhivatalba és elmeseli a sztorit. Szerinted nem röhögik körbe? A bántalmazás nem helyes, kicsit sem támogatom, de kiprovokalta magának ebben a helyzetben.

2016. máj. 31. 09:08
 47/60 anonim ***** válasza:
44%
#45 ez tök jól hangzik, csak éppen fas*ság úgy ahogy van, facebookra még kimehet a bölcsesség, de értelme nincs.
2016. máj. 31. 10:58
 48/60 Költőnő? ***** válasza:
58%
Jaaajjj értem. Tehát ha vki elb***a a nevelést és már kamaszkorban egy szorongó antiszoc görcs a gyerek, ahjot8a szülőnek semmi köze. Fogjunk akkor mindent a kamaszkorra, a szülők tökéletesek. Soha ne kérdőjelezzék meg önmaguk istenségébe vetett hitüket. Azért ilyen elba***ott minden generáció egyre jobban mert a szülők tökéletesen végzik a dolgokat. Én is azért kerültem szakemberhez, meg sok másnak is azért tenné jót; mert a kamaszok lázadnak. Hát ez aztán mindent megmagyaráz.
2016. máj. 31. 11:35
 49/60 anonim ***** válasza:
#46 "Tehát ha tudom, hogy a szüleim agresszívak, akkor bizony azt csinálom, amit mondanak, amíg nincs lehetőségem változtatni a helyzeten." - nézd, lehet, hogy neked alternatíva a terrornak való elvtelen behódolás, de hidd el, nem mindenkinek az - és többet veszíthet vele hosszú távon, ha megtörik, mint ha nem.
2016. máj. 31. 13:55
 50/60 anonim ***** válasza:

Drága költőnő!

Mindig sokkal egyszerűbb mást hibáztatni, mint magunkban keresni a hibát. Egyáltalán nem biztos, hogy a szüleid hiába, hogy olyan vagy, amilyen.

Utolso!

Nem kell behodolni. De ésszerű, ha nincs mód a "szabadulásra"

2016. máj. 31. 14:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!