Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Leszerelték a zárat. Mit...

Leszerelték a zárat. Mit tegyek, kihez forduljak?

Figyelt kérdés

"Szüleimmel" már régóta rosszban vagyok, már nem is tartom őket annak. Jó tanuló vagyok, egész végig kitűnő voltam és vagyok és leszek is. Már sokszor betelt a pohár, sokszor bezártam az ajtót, de mindig kinyitottam megbánásból.

Ma, gyereknap, osztálykirándulás egy nappal ki kellett pakolnom a táskákat, ezt nem tettem meg. Ezért ők szétszórták az egyik táskám tartalmát a szobában, erre én bedühödtem és bezártak az ajtót kulccsal. Amíg bent voltam, addig elolvastam egy teljes fejezetet egy könyvből. "Apám" többször is visszaszámolt egyre kisebb léptékekben (12 perc, fél perc), hogy nyissam ki az ajtót addigra, különben leszerelik a zárat. A kulcsot ugyan benthagytam a zárban, de pont olyan szögben, hogy egy másik kulccsal ki tudták lökni.

Kinyitották. Ezután "apám" elment a szerszámokért és kiszerelte a zárat. Már kilinccsel se tudom bezárni, nem hogy kulccsal.

Gondoltam, hogy valamilyen intézményt felkeresek, hogy a jogaimat megismerhessem és küzdhessek értük. Lakatra is gondoltam, de arra ők az egész ajtó leszerelésével válaszolnának. (Ezt már el is mondták nekem.) Nagyon rosszul érzem magam, nem érzem magamat biztonságban.

Az az ironikus, hogy az osztálykiránduláson is egy ajtó nélküli szobában aludtam és "anyám" azt mondta, hogy nem kell félni, csak egy napot kellett így aludnom.

Mit tehetek, kihez forduljak? (15/F)

2016. máj. 29. 21:53
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
44%
Vagy esetleg féltenek,hogy kárt teszel magadban.
2016. máj. 29. 22:28
 12/60 anonim ***** válasza:
73%

Jesszus!Hogy miért kellett kipakolni a táskát?Még ilyen kérdést!!

Talán mert tele van szennyes ruhával ,nedves törölközővel,esetleg kaja maradékkal egy kirándulás után.Azért!!!

2016. máj. 29. 22:31
 13/60 A kérdező kommentje:
Én megértem az álláspontotokat, mert nem mondtam el még mindent. Rám, ahogy más emberekre is nagyon sok minden hatással van. Az osztályomban nem nagyon vannak barátaim, semmibe vesznek. Az osztálykiránduláson például kiközösítettek és a az alsobbrendűségem miatt kerültem az ajtótlan szobába. (További kettő számukra semmit nem érő emberrel, velem közömbös személlyel.) Kettő testvérem van, az első születése után szüleim kb. le se sz*rnak. Jó tanulmányi eredményeimmel próbálok kitűnni és emiatt maximalista vagyok. Apám csak akkor foglalkozik velem, amikor megver és amúgy tényleg nem érdekli, hogy mi van velem az iskolában. Anyukám egy fokkal jobban bánik velem vele azért van pár jó pillanatom, de nagy hatással van rá apám, igaz nem tenne meg semmilyen szívességet, ami nekem fontos lenne. Testvéreimre a már fentebb említett okok miatt irigy vagyok. El nem vagyok kényeztetve, mindenre saját magamtól kell gyűjtenem, fűnyírással, de legalább zsebpénzt néha kapok. (Vannak irigylésre méltó osztálytársaim, akik mindent egy csettintésre megkapnak.) Ennek tetejébe még gluténérzékeny is vagyok és emiatt rossz testalakatú, ez is csak egy új dimenzió a nyomorultságaban. (Tudom, hogy másnak sokkal rosszabb, de ez relatív én így érzek.) Emiatt magányos természetű vagyok, szeretek bezárkózni. A táskámat viszont tényleg későn pakolom ki, ennyi az én hibám.
2016. máj. 29. 22:32
 14/60 anonim ***** válasza:
23%

féltékeny vagy és beképzelt mi az hogy neked nem érnek semmit az emberk ilyen hozzá álásal mit vársz?

nem szenvedni kel meg a szüleid idegrendszerét vegzálni a hisztikel hanem emberk közé járni

senkit soha nem fog érdekelni a nyomorod most dönsd el hogy ember lesz e belőled

jár sportolni és keres barátokat

2016. máj. 29. 22:41
 15/60 A kérdező kommentje:
14-es n én senkire se mondanék ilyet. Én úgy értettem, hogy a menőbbek számara semmit se érnek, ezért tették őket is az ajtótlan szobába, mint engem.
2016. máj. 29. 22:45
 16/60 anonim ***** válasza:
61%
Nézd..ilyen záras problémával nem fog senki foglalkozni. Ha bántalmaznak otthon, akkor mehetsz esetleg intézetbe, ott majd úgyis kemény legényt faragnak belőled és rá fogsz jönni, hogy a jelenlegi otthonod egy intézethez képest maga a Menyország.
2016. máj. 29. 22:52
 17/60 anonim ***** válasza:
44%
Az élet pont olyan, mint egy rossz álom. Amikor végre meghalsz, felébredsz belőle....
2016. máj. 29. 22:59
 18/60 anonim ***** válasza:
19%
és megtapasztalod a pokoli valóságot...
2016. máj. 29. 23:16
 19/60 anonim ***** válasza:
33%
Basszincsál le nekik egyet. Ha semmi változás, akkor kettőt. Ha nem vagy valami izomtibor, akkor adjál 2000 forintot valamilyen erős embernek, és basszincson le nekik az...oszt jónapot.
2016. máj. 29. 23:18
 20/60 anonim ***** válasza:
66%

Azt én megértem, hogy neked most mennyire rossz, de ettől függetlenül a semmin hisztizel.

Gondolom a kirándulás UTÁN kellett kipakolni a táskát, mivel a gyerekeknek szokása a szennyes ruhától a 2 napos szendvicsen át mindent benn hagyni, aztán hétfő reggel kapkodni.

Nézd, ha megkértek, hogy pakold ki a táskád, ami egy maximum 5 perces feladat, és te ebben a stílusban közölted, hogy nem, majd magadra zártad az ajtót, és több figyelmeztetés és kérés ellenére sem reagáltál semmit, akkor ne haragudj, de egy hisztis hülyegyerek vagy, és nem csodálom, hogy leszerelték a záradat.

1. olyan, hogy zárható ajtóhoz való jog, nem létezik. Örülhetsz, hogy két tesó mellett van saját szobád, ez nem mindenkinek adatik meg.

2. senki nem szereti, ha a gyereke nem hajlandó megcsinálni a dolgát, és hisztizik.

3. azt még kevésbé szeretik, mikor a gyerek bezárkózik, és nem válaszol, és aggódhatnak fél éjszaka, hogy vajon él e még.

Felnőtt korodban ezerszer nagyobb gondjaid lesznek, mint most, hogy az osztályban nincsenek haverjaid, és gluténérzékeny vagy. Főleg, hogy mindent magadnak kell majd megoldanod, mert gondolom a gluténmentes táplálkozást a szörnyen gonosz szüleid biztosítják neked jelenleg. Ahogy a lakhatásodat meg a zsebpénzedet is. Innentől kezdve egyértelmű, hogy neked kéne változtatnod a hozzáállásodon.

Kihez fordulj? A szüleidhez, csakis a szüleidhez. Ne a hátuk mögött beszélj róluk hülyeségeket, hanem ha gondod van velük, akkor menj szépen oda hozzájuk, hogy anyu, apu, szerintem ez így nem jó, légyszi' beszéljük meg.

Tudom, hogy a te kis fejedben ők most aljas szörnyetegek, de hidd el, nem lesz melletted más, nem lesznek "valamilyen intézmények"... a szüleid lesznek azok, akikre majd számíthatsz, és akik számítani fognak rád, ahogy most is teszik, csak te lázadsz. Ne szúrd el.

2016. máj. 30. 00:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!