Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Leszerelték a zárat. Mit...

Leszerelték a zárat. Mit tegyek, kihez forduljak?

Figyelt kérdés

"Szüleimmel" már régóta rosszban vagyok, már nem is tartom őket annak. Jó tanuló vagyok, egész végig kitűnő voltam és vagyok és leszek is. Már sokszor betelt a pohár, sokszor bezártam az ajtót, de mindig kinyitottam megbánásból.

Ma, gyereknap, osztálykirándulás egy nappal ki kellett pakolnom a táskákat, ezt nem tettem meg. Ezért ők szétszórták az egyik táskám tartalmát a szobában, erre én bedühödtem és bezártak az ajtót kulccsal. Amíg bent voltam, addig elolvastam egy teljes fejezetet egy könyvből. "Apám" többször is visszaszámolt egyre kisebb léptékekben (12 perc, fél perc), hogy nyissam ki az ajtót addigra, különben leszerelik a zárat. A kulcsot ugyan benthagytam a zárban, de pont olyan szögben, hogy egy másik kulccsal ki tudták lökni.

Kinyitották. Ezután "apám" elment a szerszámokért és kiszerelte a zárat. Már kilinccsel se tudom bezárni, nem hogy kulccsal.

Gondoltam, hogy valamilyen intézményt felkeresek, hogy a jogaimat megismerhessem és küzdhessek értük. Lakatra is gondoltam, de arra ők az egész ajtó leszerelésével válaszolnának. (Ezt már el is mondták nekem.) Nagyon rosszul érzem magam, nem érzem magamat biztonságban.

Az az ironikus, hogy az osztálykiránduláson is egy ajtó nélküli szobában aludtam és "anyám" azt mondta, hogy nem kell félni, csak egy napot kellett így aludnom.

Mit tehetek, kihez forduljak? (15/F)

2016. máj. 29. 21:53
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
59%
Valóban, utolsó. A szülő akart gyereket. Neked van? Nekem igen. Nos, én nem azért akartam, hogy körülötte forogjon a világ és valamiféle szolgakent tekintsen rám. Én egy normalis embert, a társadalom hasznos tagját akarok nevelni belőle, nem egy bekepzelt senkit, mint Pl a kérdező, akinek egy barátja sincs -tán ez is a szülei hibája? Az én gyerekem kipakolja a táskát, ha szólok neki és kinyitja az ajtót, ha arra kérem. A szülő nevel és határokat szab, a gyerek pedig betartja azokat, nem pedig hülyének nézi a szülőt.
2016. máj. 30. 09:40
 32/60 anonim ***** válasza:
9%

Az intézetben imádják az önérzetes fiúkákat, nagy jövőt jósolok neked. ;)

Vagyis jósolnék, ha elhinném a menetrend szerinti kamu tinisztorit.

2016. máj. 30. 13:46
 33/60 A kérdező kommentje:
Akkor még mindig nem voltam elég érthető. Engemet átlagban kb. hetente megvernek. Az osztálykirándulás napján este érkeztünk meg, aznap már nem szerettem volna kipakolni, ebbe bele is egyeztek. Másnapra megígértem, hogy még majd aznap kipakolom. Én nem vagyok igénytelen, este nem tudtam volna lefeküdni ki nem pakolt táskával. Ha nem történt volna meg ez a táskakiszórós incidens, akkor talán kipakolhattam volna békében. Azt se értem, hogy miért gondoltok önteltnek, azért annak örülök, hogy szüleim megadják az életfeltételeket, de én szeretetre és gondoskodásra is várnék, mint minden gyerek. Amúgy köszönöm tényleg a hatalmas empátiát, talán ha Ti is ellenem fordultok, akkor aztán sok értelme van ennek az oldalnak. Azt is jó lenne elolvasni, hogy alapjáraton nem vagyok szemtelen: "sokszor bezártam az ajtó, de mindig kinyitottam ~megbánásból~.
2016. máj. 30. 14:30
 34/60 anonim ***** válasza:
19%

majd aznap kipakolom

majd hej ráérünk arra még...

mikor anyukád épp inditaná a mosógépet nem fogja finomkodva pakolgatni a te szenyes cucaidat

csak mert te elöző este óta halogatod a kötelességed

az nem a szeretet jele hogy a lustaságodat támogatják

az se egy elfogadható probléma megoldó taktika hogy te bezárkozpol a gondok elől,

ezt felnötként se teheted majd meg

de sajna már erre rászoktál pedig még most gyereként kel erről leszoktatni

2016. máj. 30. 21:16
 35/60 anonim ***** válasza:
52%

Csak remélni tudom, hogy nem szülők írták ezt a minden megértést mellőző sok okos kommentet. Pont tegnap botlottam egy kérdésbe, ahol mindenki főnök szülő típus volt rajtam kívül, hát itt az eredménye az olyan nevelésnek. És gondolom a kérdező szülei is meg vannak róla győződve, hogy nagyon jól csinálják.

Már elnézést, de ahol a gyerekben ennyi szorongás, elfojtott keserűség és lázadás van, ott valamit a szülő nagyon nem jól csinál! Talán ha megértően, barátként közelednének, nem lenne közöttük ekkora szakadék. Nem érezné magát a kérdező kirekesztve. Mindenki figyelmét elkerülte a verések és a meg nem értés? Csak a lázadás maradt meg, de az már valaminek a következménye. Talán inkább frusztrált szülőből van túl sok, aki az utasításaival le akarja tudni a nevelést. Aztán csodálkoznak, ha ilyen a gyerek. Tudom hogy feleslegesen jártatom a számat, mert az ilyen emberek természetesen nem olyannak látják magukat, amilyenek valójában. De azért szomorú hogy vannak. A gyereknek társa lenni mindig több és keményebb munkával jár, ez is igaz. Kényelmesebb az "azértmertaztmondtam". Pedig mennyivel jobb a gyereknek társa lenni és megtanítani gondolkodni, kezelni az érzelmeit... Hosszú távon sokkal kevesebb ám a gond az olyan gyerekekkel. Bizony.

Viselkedési gondjai és tartós lelki problémái egy gyereknek normális családban nem szabad hogy legyenek, ha nem érte őket semmi trauma. Egy családban a legjobb barátoknak, lelki társaknak kellene lenniük a tagoknak. Szégyen, ha ez nem működik. A példát mindig a felnőtt adja. És ilyenkor a felnőtt a ludas.

Kérdező, valahogy bírd ki és tanulj. Jelenleg még így is ott van a legjobb helyed. Rajtuk nem tudsz változtatni, de Te majd lehetsz jobb szülő.

2016. máj. 30. 21:17
 36/60 anonim ***** válasza:
4%

utolsó látod hogy a kérdező totál életképtelen a szülei csak embert probálnak belőle faragni

itt nem segit hogy babusgatják

máshol már családos dolgozó ember lenne ebbe a korban ő meg úgy viselkedik mint egy 8 éves

3 év múlva jogilag felnőt lesz ha így marad utcára vagy börtönbe fog kerülni

mert senki nem fogja a lelki nyavajájit körül édelegni

2016. máj. 30. 21:56
 37/60 anonim ***** válasza:
9%

Szóval vernek? :D

Hát engem tényleg VERTEK és én még gondolni sem mertem arra hogy ellenkezzek velük. Gondolom nálad a verés a pofon/kéz szorításban merül ki. Majd add apád kezébe a cipőhúzót és mond neki, hogy úgy vágjon fejbe , hogy tocsogjon a vértől a fejed. Majd akkor megtudod milyen az igazi verés. Majd amikor ok nélkül minden nap odamennek hozzád és kedvtelésből addig ütnek amíg már nem sírsz csak kussban türőd mert tudod akkor előbb vége lesz. Na ezt hívják verésnek.

Az, hogy képtelen vagy ezt azt megcsinálni és ezért kikapsz, mert neveletlen vagy(ami egyébként az ő hibájuk) és elcsattan egy pofon..az nem verés.

Szálj magadba egy kicsit, gondolkozz el a dolgokon, hogy miért nincs 1 barátod se és akkor talán lesz is valami az életeddel. Tudod a gyerekek az iskolában azokat közösítik ki akik életképtelen szarok. Már bocsánat...de így van.

2016. máj. 30. 22:11
 38/60 anonim ***** válasza:
69%
"Az, hogy képtelen vagy ezt azt megcsinálni és ezért kikapsz, mert neveletlen vagy(ami egyébként az ő hibájuk) és elcsattan egy pofon..az nem verés." - de, az. És tudod, egy tolvajt sem ment fel az a BŰNE alól, hogy más sokkal többet lopott, pont így egy pofozkodó szülőt se, hogy más félig agyonüti a gyerekét.
2016. máj. 30. 23:38
 39/60 anonim ***** válasza:
76%

Te jó ég, micsoda egy retardált gyökér már, aki egy segítséget kérő gyereknek azt írja be válaszul, hogy véresre kellene verni az ilyet...

Egyáltalán, amit itt ez alatt a kérdés alatt előadtatok, még a pöcegödörben böfögő patkány színvonalát is alulmúlja. Ha ezt a srácot - aki nyilván követ el hibákat, vazge, de ki nem? -, szóval ha ezt a srácot szarrá kell oltani meg most már véresre is kellene verni azért, mert nem pakolta ki a táskáját meg becsukta a szobája ajtaját, akkor titeket lángszóróval meg húsvágó bárddal kellene helyretenni végre.

Sok agresszív, beszűkült, IQ-negatív pö'csfej, a használt, szaros vécépapír többet ér, mint ti.

2016. máj. 30. 23:58
 40/60 anonim ***** válasza:
Azért van különbség... Persze egyik sem "jobb" mint a másik.
2016. máj. 31. 00:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!