A fejletlen gyermekekből hogyan csináltok embert?
Szülő-gyermek kategória, mert nevelési stratégiákra lenne szükségem az öcsémmel kapcsolatban.
26 vagyok, a testvérem 19 éves, most ősszel kezdte az egyetemet itt pesten, vidéken nőttünk fel.
Én dolgozom, keresztanyám vett egy lakást nekem-nekünk, abban lakunk.
Gyerek sajnos nagyon problémás, mert lassan 20 évesen sem mutál, nagyon vékony, gyerekes kinézetü (13-14 évesnek néz ki).
És emiatt anyagi dolgokkal próbál megfelelni, sajnos a gyerekes gondolkodása és a corvinus egyetemen lévő pénzesgyerekek nagyon jó táptalaja ennek a hisztinek.
Ahhoz képest, hogy én fizetem a teljes rezsit, még van pofája engem elhordani mindenféle vesztesnek és prolinak, mert a diplomámhoz képest nem keresek annyira sokat.
És persze 10-15 ezret ő is adhatna a rezsibe, de neeeeeeem.
Szóval nagoyn tévuton jár az élettel kapcsolatban ez a gyerek.
Legutóbbi húzása ma volt, ugyanis két éves hűséggel egy drágább dijcsomagba léptem mobilszolgáltatómnál és kihoztam neki részletre egy iphone-t.
Mert MÁSFÉL ÉVE ezt hajta, sokszor hisztizve, örjöngve, hogy neki a régi iphoneja meg ilyen meg olyan lassú és igy nem tud élni, de kinai telefont nem vesz, mert az igényeit az nem elégiti ki, neki csak iphone kell és kész.
Amugy is mindenkinek az van, meg kéne értsem, hogy az iphone az alap dolog.
Ezt az új SE-t vetette, ráadásul 64 gigásat. És annak ellenére, hogy állandoan ezen recskázik, röpke egy óra után elkezdi, hogy azt a telefont holnap visszaviszi a boltba.
Értitek, az én nevemre vetetett egy telefont, kötöttem hűségidőt és utána meg rájön, hogy nem kell neki? MÁSFÉL ÉVIG EZEN VERGŐDÖTT, HOGY MIKOR LESZ UJ TELEFONJA...
utolsó időkben már a munkahelyen felhivott, hogy mikor veszek már telefont neki meg küldte az sms-eket, és persze este már visszahátrált. És ez ment az elmult fél évben heti rendszerességgel.
Mégis mit tegyek?
Oke de elviselni sem vagyok hajlando azt h nekem orjong
O ugy gondolja h en köteles vagyok meghallgatni a vegelathatatlan vergodeset arrol h mi milyen csorik vagyunk.
Kerek perec megmondta h en ugyis raerek meghallgatni. Aha, ja, hazajovok munkabol es semmi dolgom? Bezzeg az elfoglalt egyetemistak. Felmosogatni nem kepes, szemetes zsakok napokig a konyha kozepen vannak, mert nem viszi le.
Ja meg azt mondta egyszer h ne is koltsek ruhákra, mert munkahelyen mar tok mindegy mt vesz fel az ember
Remélem, a barátnő-problémád már megoldódott, arra a kérdésedre emlékszem.:-)
Az öcsédet nem neked kell megnevelni, erre vannak a szülők. Ha zavar a viselkedése, zárd magadra a szobaajtót, vagy hívd fel a szüleidet, és nyomd öcsi kezébe a telefont, hogy abba lehet rinyálni. Szemeteszsákot, ha nem viszi le, holott rajta van a sor, vágd be a szobájába, ugyanígy a mosatlan edényeit stb, ha ez sem segít, terítsd szét az ágyán.
A büdös életben nem mentem volna bele, hogy én vállaljak kötelezettséget az ő kütyüjéért. Hívószám letilt, ha telefonon is zargat, és ennyi. Kár, hogy a szülők nem tudnak határozottan nemet mondani, és téged sem tanítottak meg rá.
Ha tényleg ennyire fejletlen, érdemes lenne elzavarni egy endokrinológushoz, bár a mentális problémáit az sem orvosolja.
Ezt a szüleid jól elcs.szték, 19 évesen pedig már nem neveled meg, ehhez már késő. Majd az élet neveli, rá fog jönni, hogy nem pottyan csak úgy az ember zsebébe mindig a legújabb iPhone, és lehet, hogy saját fizuból sem fog telleni a 30 ezres kondibérletre, ha utazni is szeretne.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!