Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fejletlen gyermekekből...

A fejletlen gyermekekből hogyan csináltok embert?

Figyelt kérdés

Szülő-gyermek kategória, mert nevelési stratégiákra lenne szükségem az öcsémmel kapcsolatban.

26 vagyok, a testvérem 19 éves, most ősszel kezdte az egyetemet itt pesten, vidéken nőttünk fel.

Én dolgozom, keresztanyám vett egy lakást nekem-nekünk, abban lakunk.

Gyerek sajnos nagyon problémás, mert lassan 20 évesen sem mutál, nagyon vékony, gyerekes kinézetü (13-14 évesnek néz ki).

És emiatt anyagi dolgokkal próbál megfelelni, sajnos a gyerekes gondolkodása és a corvinus egyetemen lévő pénzesgyerekek nagyon jó táptalaja ennek a hisztinek.

Ahhoz képest, hogy én fizetem a teljes rezsit, még van pofája engem elhordani mindenféle vesztesnek és prolinak, mert a diplomámhoz képest nem keresek annyira sokat.

És persze 10-15 ezret ő is adhatna a rezsibe, de neeeeeeem.

Szóval nagoyn tévuton jár az élettel kapcsolatban ez a gyerek.

Legutóbbi húzása ma volt, ugyanis két éves hűséggel egy drágább dijcsomagba léptem mobilszolgáltatómnál és kihoztam neki részletre egy iphone-t.

Mert MÁSFÉL ÉVE ezt hajta, sokszor hisztizve, örjöngve, hogy neki a régi iphoneja meg ilyen meg olyan lassú és igy nem tud élni, de kinai telefont nem vesz, mert az igényeit az nem elégiti ki, neki csak iphone kell és kész.

Amugy is mindenkinek az van, meg kéne értsem, hogy az iphone az alap dolog.

Ezt az új SE-t vetette, ráadásul 64 gigásat. És annak ellenére, hogy állandoan ezen recskázik, röpke egy óra után elkezdi, hogy azt a telefont holnap visszaviszi a boltba.

Értitek, az én nevemre vetetett egy telefont, kötöttem hűségidőt és utána meg rájön, hogy nem kell neki? MÁSFÉL ÉVIG EZEN VERGŐDÖTT, HOGY MIKOR LESZ UJ TELEFONJA...

utolsó időkben már a munkahelyen felhivott, hogy mikor veszek már telefont neki meg küldte az sms-eket, és persze este már visszahátrált. És ez ment az elmult fél évben heti rendszerességgel.

Mégis mit tegyek?

2016. máj. 27. 22:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
30%

Érdekes mindenkit más tesz boldoggá.

Én soha nem költenék drága kütyüre.

Mások meg az edzés és a rá költött pénzt tartják felesleges kiadásnak.

Én azt vallom inkább legyen szép a testem egy olcsó,turkálós gönvben,minthogy ronda a drága ruhában.

Amúgy te is voltál egyetemist,tudhatnád,hogy mindenki csak akkor fogja értékelni a pénzt,ha ő keresi meg.

Ha ő is dolgozni fog,akkor lehet ő is máshogy fogja látni a világot..

2016. máj. 27. 22:53
 12/26 anonim ***** válasza:
51%

Amúgy nem tudom miért mondjátok,hogy verje meg a testvérét,nem lenne kötelező vele laknia.

Akkor adják el a lakást,vegyen kisebbet és éljen egyedül,ha ennyire nem jön ki a testvérével.

Amúgy meg a leírás alapján olyan a viszonyotok,mint a szülő-gyereké,nem ,mint testvér.

De nem csak ő viselkedik a gyerekedként,hanem te is atyáskodni akarsz felette,tehát ez kölcsönös.

2016. máj. 27. 22:57
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nem folyton ezt figyeljük,csak tudod ez nem szokványos,hogy nagynéni vesz lakást és azon veszekedtek kinek legyen iphoneja,ezért megjegyezhető.

Azt nem értem továbbá,hogy mit értesz azon,hogy "adhatna a rezsibe"

Most akkor van saját jövedelme vagy nincs,mert ha van,akkor miért nem magának vesz luxustelefont?Miért te veszel neki?

Szüleitekkel mi a helyzet?

Telefont veszel neki,holott van saját pénze,de azon sírsz hogy miért nem ad a rezsibe...

Ez zavaros,de az lejön,hogy mivel megveszed neki úgy kezeled,mintha a gyereked lenne...

2016. máj. 27. 23:18
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de szerintem egyformán hisztisek vagytok mindketten.

A kérdés maga egy hiszti, a kérdés tartalma is hiszti, semmi értelmes nem derül ki belőle.

2016. máj. 28. 00:07
 15/26 anonim ***** válasza:
33%

Ülj le vele beszélgetni, mondd el neki a problémáidat, és azt, hogy min szeretnél változtatni!

1. Ha igényei vannak, találjon megoldást ezek finanszírozására, ne a testvérén élősködjön. Felnőtt munkaképes férfi.

2. A vizet, gázt, villanyt ő is használja, így járuljon hozzá a számlákhoz.

Csak határozottan!

2016. máj. 28. 00:10
 16/26 A kérdező kommentje:

telefont nem én vettem neki, hanem csak az én elöfizetésemre vette, mert ugy olcsóbban ki lehetett hozni a telefont.

A határozott hozzáállás általában abból áll, hogy rászólok, és elkezd nekem visszapofázni keresetlen hangnemben, a kis buzeráncs vékony hangján, hogy a 10. szomszéd is hallja.

kondizni is elkezdett járni egyébként, de ugy gondolja, hogy az egész annyiból áll, hogy havonta odafizet a bérletre meg személyi edzőrekb 30 ezret és akkor egy éven belül izmos lesz :D

Az 5 kilós kézi sulyzót nem birja el egyébként, de okoskodik, hogy ő milyen profi és mások milyen bénák a kondiban, hogy a lábuk nincsen kigyurva,csak a felsőtestük.

Én is kondizgatok kb egy éve, aztán engem is elkezdett fikázni, hogy kövér vagyok. Mondjuk már látszik rajtam valami, de az ebbe fektetett munkát ez a kis csira még csak elképzelni sem tudja, nem még hogy VÉGREHAJTANI.

És egyébként falra hányt borsó, amit modnok neki....

nekem is voltak problémáim, sajnos le kellett nyelnem sok mindent, és KÜSZKÖDNI még azért is, hogy ÁTLAGOS eredményeket elérjek, de ez a kis görcs azt gondolja, hogy neki minden JÁR.

Pl azt gondolja, hogy neki is JÁRNA az évente 2-3 külföldi nyaralás. Meg hasonlók. És persze a szülők a hibásak szerinte, hogy nem voltak sikeres vállalkozók.

2016. máj. 28. 00:26
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ajj. Fáj olvasni a hisztidet.
2016. máj. 28. 00:41
 18/26 anonim ***** válasza:

A mosolygós fejekből látszik,hogy te ezt inkább poénre veszed,sőt valahol tetszik is neked ez a helyzet.

Az edzésről meg annyit,hogy mindenki maga tanulja meg,ha nagyon érdekli,kezdetben én is ilyen naív voltam,és sok dologgal nem voltam tisztában az edzéssel kapcsolatban.

Persze én nem voltam ilyen kis elkényeztett nagyképű kis pocs,nekem nem adtak pénzt konditeremre,és magamnak készítettem otthon eszközöket amivel edzettem.....

Ja,és csak hogy tudd sok meleg pasi jár konditerembe,szóval ezeket a homofób kijelentéseket,amiket használsz,ott ha lehet ne hangoztasd!

27/f meleg(6éve edzek)

2016. máj. 28. 01:10
 19/26 anonim ***** válasza:
Hiszti,de nagyon.
2016. máj. 28. 06:37
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
És nem neked kell embert csinálnod belöle mert nem te vagy az anyukája .és ne hisztiz.
2016. máj. 28. 06:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!