Létezik olyan, hogy az ember saját magát építi le?
Létezik.
Ilyen fokú önsorsrontással te már nem fogsz tudni mit kezdeni. Ha beleegyezik, kérj neki szakmai segítséget. (De nyilván nem fog.)
Semmiképp se engedj az érzelmi zsarolásának!, az senkinek sem válna hasznára, sőt, több életet tennél tönkre vele.
Szerintem már sokszor leírták neked, hogy anyukád saját magát teszi tönkre, nem vagy érte felelős!!! Igenis szabad boldognak lenned, még ha anyukád ezt nem is akarja! Egy rettenetesen önző és makacs ember miatt ne legyél boldogtalan!
Ami eszembe jut, hátha segít, ámbár nem vagyok szakember a témában: segíts neki találni egy hobbit, ami lefoglalja, amiért "lesz miért élnie". Menjen tornázni hasonló korúakkal, kézimunka-körbe, nyugdíjasklubba. Talán vegyél egy kiskutyát neki. Ha kertes házban lakik, neveljen állatot, csirkét, nyulat.
Remélem, segítettem. Látom, hogy nagyon szíveden viseled az ő sorsát, de könyörgöm, az még csak meg se forduljon a fejedben, hogy engedsz neki!
1. Nem az ő élete árán leszel boldog. Ha belehal, az csakis a saját hibája lesz.
2. Hogyan tudsz rajta segíteni? Sz.rd le mit mond. Komolyan. Érzelmi zsarolás ellen az egyetlen fegyver, ha nem veszel róla tudomást. Ha látja, hogy nem tud tovább gyötörni, abba fogja hagyni.
Itt aztán van minden, mint a búcsúban. Ne felejtsd el, hogy a saját életedért te vagy felelős. Anyukád valószínűleg kompenzálni akarja a saját életében el nem ért célokat az által, mintegy óvó szerepben fellépve, ám valójában ő is tudja, hogy ezzel csak árt neked.
Nem vagy felelős az ő érzelmi életéért. A gyereke vagy, nem a szolgája. Ezek tükrében vizsgáld a történéseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!