Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek után lehet még normális...

Ezek után lehet még normális kapcsolatom a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Most lesz 5 hónapja hogy együtt vagyunk barátommal és szüleim is nagyon kíváncsiak voltak már rá szóval átjött hozzánk.

Nos, szüleimről annyit, hogy nem szeretik ezeket a "vad dolgokat" mint pl piercing. Barátomnak(19) pedig rasztahaja van, mondtam is neki, hogy lehet ez is szóba kerül, de nem érdekelte, mert már így is voltak, akik megszólták miatta, szóval tudja kezelni.

Hál'istennek normálisnak találták, de elkezdett mesélni a múltjáról. (Drogozott, minden hülyeségben bent volt, éjjel-nappal a barátaival volt) Viszont azóta változott, de szüleim mondták, hogy egy ilyen ember akármikor újrakezdheti a régi dolgait. Sőt meg is tiltották, hogy találkozzak vele. Egyébként próbáltam szüleimmel beszélni, szóval ez az opció kilőve. Veszekedés lett a vége. Mondtam nekik, hogy ők is láthatták mennyire normális, amíg el nem kezdett mondani olyan dolgokat magáról, amit mások inkább el sem mondanának, de barátom csak korrekt dolognak tartotta, hogy ha ilyeneket is tudnak róla.

Ez 2 napja történt, azóta szinte nem is beszélek szüleimmel. Vagyis ők nem beszélnek velem, mert én próbálkoznék, de mindig lezárják annyival, hogy nagyot süllyedtem a szemükben.

2016. máj. 22. 19:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, és a barátoddal megmaradt a normális kapcsolatod, vele már beszéltél az elmúlt 2 napban?
2016. máj. 22. 22:44
 12/28 A kérdező kommentje:

Szerintem meg semmi rossz nincs abban, ha valaki őszinte. Most jobb lett volna ha eltitkolta volna? Jobb lett volna ha nekem sem mondja el? Ettől függetlenül nem ismeritek és nem kéne ítélkezni.

Igen, vele nyilván beszéltem

2016. máj. 22. 23:13
 13/28 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező (#12) nem, az természetes, hogy neked elmondta, te vagy a párja. A szüleidnek viszont ráért volna, ha egyáltalán... igazándiból nincs közük hozzá, az ember a párját maga választja.

Ha a pároddal nincs gond, akkor nincs nagy probléma, a szüleid majd megszokják a gondolatot... én mindenesetre egy ideig nem pedáloznék náluk, főjenek csak a saját levükben...

" de mindig lezárják annyival, hogy nagyot süllyedtem a szemükben." - erre meg adott a válasz, hogy ők is a te szemedben, elvégre is nem tudják értékelni az őszinte emberi hozzáállást.

2016. máj. 23. 07:00
 14/28 anonim ***** válasza:
84%
minden szülő álma, hogy a kislányuk egy exdrogos, zűrös életű sráccal járjon, akinek annyi esze sincs, hogy csöndbe maradjon ilyen helyzetbe. Az, hogy te megsajnáltad a szüleid szempontjából lényegtelen, egyértelmű, hogy féltenek.
2016. máj. 23. 10:27
 15/28 anonim ***** válasza:
22%
Utolsó, az ember párkapcsolatának nem a szülő álmait kell beteljesítenie, hanem a sajátját. A szülő álma ebben a kérdésben tök mellékes...
2016. máj. 23. 11:18
 16/28 anonim ***** válasza:
54%

jajjj.. :D

2016. máj. 23. 12:18
 17/28 anonim ***** válasza:
25%
#16, mi fáj? (gyere, mesélj:))
2016. máj. 23. 12:35
 18/28 anonim ***** válasza:
81%

nos.. a retardáltságod foka. Válaszodból ítélve egy 16 éves lány szüleinek nincs beleszólása lányuk párkapcsolatába, hisz az ő élete. Feltételezem gyereked (főképp lányod) nincs, de persze, ha tippelnem kellene olyan 12-16 éves lány lehetsz, aki még messze van ettől. Majd, ha lesz, rájössz mekkora baromságot írtál.

2016. máj. 23. 12:55
 19/28 anonim ***** válasza:
24%

#18 - ne nyiss jósdát, ha javasolhatom. Tudod, az idő múlásával nem mindenkiből lesz "rendpárti, tekintélyelvű, konzervatív" begyöpösödött, még akkor se, ha itt a GYK-n többen ezt próbálják elhitetni szerencsétlen fiatalokkal.

Tudod, hát valakik csak elengedik éjszakára a 16 éves gyerekeiket a párjaikhoz meg bulizni meg sörözni, hogy a hozzád hasonló gondolkodásúaknak legyen min szörnyülködnötök és "erkölcsi" szemforgatnotok...

És bizony én a Kérdezőnek meg a BARÁTJÁNAK szorítok, a szüleinek csak annyiból, hogy lássák be bölcsen, hogy ha tetszik nekik a srác, ha nem, ez nem az ő kompetenciájuk a véleményük elmondásán túl.

(52/F - ja és lányom is akad, mig el nem felejtem - igaz, már felnőtt:))

2016. máj. 23. 16:40
 20/28 anonim ***** válasza:
88%

"Szerintem meg semmi rossz nincs abban, ha valaki őszinte. Most jobb lett volna ha eltitkolta volna?"

- Látod, vagy öten leírjuk, mégsem vagy képes felfogni, hogy a gond nem az őszinteséggel van, hanem ezzel, hogy gyakorlatilag ezzel kezdett. Ezért vagy éretlen még egy kapcsolatra.

Az nem eltitkolás, ha az ember nem akar sokkolni egyből.

2016. máj. 23. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!