Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt, akinek a szülei...

Van itt, akinek a szülei nagyon nehezen vették tudomásul, hogy felnőtt? Mennyire kellett drasztikus eszközökhöz folyamodni, hogy elfogadják, hogy felnőttetek, és hagyjanak élni?

Figyelt kérdés
2016. máj. 19. 00:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

Fiatal lehetsz? Hány éves vagy?

Egyébként marha jó tippet kaptál, nyilván nem véletlenül jó szakemberek a szakmájukban. Borsos áron tudsz albérletet kiadni, de kérdés, őket mi motiválja.

Talán mondd azt nekik, hogy eladtad-kiadtad, költözz oda és mutasd meg, miért olyan nagyon rossz ötlet ez. Kb 5 napot adok a dolognak.

2016. máj. 19. 08:47
 12/22 anonim ***** válasza:

Nálunk a csúcs az volt, amikor anyós közölte egy látogatása során, hogy a lakásunkban (amihez neki semmi köze nincs) mit hogy alakítsunk ki (akkor már itt éltünk több éve) és nyissunk át több helyiséget (pont tartófalról volt szó...).

Megsértődött, hogy nem csináltattuk meg. :D

A megoldás a költözés, ők nem fognak változni, de ha jönnek látogatni, ugyanúgy mindenbe bele fognak szólni (lásd a fenti példát).

2016. máj. 19. 09:02
 13/22 A kérdező kommentje:
31 éves vagyok. Mellesleg anyámmal az ő anyja szinte ugyanezt csinálja.
2016. máj. 19. 09:10
 14/22 A kérdező kommentje:
"A megoldás a költözés," - A saját lakásomban élek, nem velük.
2016. máj. 19. 09:11
 15/22 A kérdező kommentje:
Még azt is meg szoktam kapni, hogy ha a szüleim tömbjében valaki ad el lakást, anyám erre egyből lecsap, hogy nem akarom-e az enyémet arra lecserélni, mert közelebb lennék hozzájuk.
2016. máj. 19. 09:13
 16/22 A kérdező kommentje:
Akkor kezdett megromlani a kapcsolatom a szüleimmel, amikor először hoztam jelentősebb dolgokban önálló döntéseket, 13-14 évesen továbbtanulás miatt, de akkor még úgy voltam vele, hogy hát majd változik, megszokják, minden szülő átmegy ezen az időszakon. Nem szokták meg, csak egyre rosszabb lett. Irigylem azokat, akiknek a szülei ezen túl tudtak lendülni, és jó a kapcsolatuk. Nálunk sajnos nem ez van. Addig minden jó volt, amíg a jelentősebb dolgokról ők dönthettek.
2016. máj. 19. 09:27
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A párom anyukája nagyon érdekes. A fia felnőtt, dolgozik, a munkája során állandóan utazik, akár hosszabb időre, más kontinensre.

Az anyukája leszidja, mint egy 5 éves kisgyereket, ha szerinte nem megfelelően öltözködött. Ha véletlenül bejut a szobájába, mindent átrendez (külön élnek), elrejti a számára nem tetsző dolgokat (utána napokig hajtóvadászat, mert a ház nagy, ő pedig kreatív), kikészíti azt, amit szerinte viselnie kellene. Mindent elpakol, ha valahol csekket talál, olyan szépen elrakja, hogy csak két hónap múlva kerül elő. Ezen kívül meg akarja mondani mit csináljon, hogyan szervezze az idejét, mit egyen, ki legyen a barátja.

Érzelmi zsarolós típus, mi más országba költözünk, nem csak miatta.

2016. máj. 19. 09:44
 18/22 anonim ***** válasza:

Valahogy el kell érned, hogy felnőttként tekintsenek rád...

Ilyesmikre gondolok: hogyha például anyukád bármivel kapcsolatban kioktat, kiselőadást tart neked, akkor te rögtön leállítod. Finoman, de nagyon határozottan: "Anya, ezt már eldöntöttem." És nem magyarázkodsz a világért sem, hanem eltereled a szót. Ne menj bele a játszmába.

Ha rendezkedik nálad, akkor kiveszed a kezéből a portörlő rongyot és mondod, hogy köszönöd szépen, de majd megcsinálod, ha elmentek.

2016. máj. 19. 09:51
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én 44 vagyok, van két gyerekem, most is gyerekként kezelnek. Mondjuk én megyek a magam feje után, de azért az sok, hogy minden szarba beleszólnak (ráadásul most átmenetileg kényszeregyüttlakunk 3 hónapja...)...semmit sem csinálok jól, a gyerekeknek nem tudok normális ruhát venni, nem jó a dereka, nem figyelik a szabásra, nem ott van a varrás ahol kéne; a gyerekek folyton cukrosat esznek (anyám süt naponta sütit, nincs jobb dolga), nincsenek eleget levegőn, ha kimennek jöjjenek be; igazából nagyon hosszú a lista, de az ilyen f...om apróságokkal már kivagyok. Konkrétan semmi pozitívumot nem tudnak rólam mondani - és ez nem vicc. (nem dohányzom, nem iszom, teljesen józan életű vagyok, a gyerekek kitűnő tanulók, nagyon jó a viszonyom velük amolyan "laza" de mégis határokat állító szülő lennék)...és semmi se jó, soha...
2016. máj. 19. 10:02
 20/22 A kérdező kommentje:

Amikor én is ott vagyok, tudok szólni. Akkor van gond, ha a felújítás miatt mindketten átmennek és én csak akkor szembesülök az eredménnyel, mikor munka után hazaérek, hogy nem találok dolgokat. Apám magában eldolgozgat, ha egyedül van, de ha ketten vannak, mert épp anyám is ráér, akkor ő pakolgat.

Egy rakás dolgot el tudok intézni a segítségük nélkül, sőt, ők nem szeretnek intézkedni, számítógépes kérdésekben nincsenek otthon, azokban mindig engem vagy a tesómat kérdeznek, apámnak én csináltam be az adóbevallását a számítógépen, mert ő nem ért a programhoz meg az ügyfélkapuhoz. Egyedül utaztam már többször is külföldre. Eddig nem sikerült őket meggyőzni. Próbáltam szépen, csúnyán, elegem van.

2016. máj. 19. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!