Ha felnött gyereked meg veled lakik akkor elvárod tole hogy ö is vegyen fat telre?
nem tartom törvényszerűnek, h a gyermeknek a fele rezsit, fele kajapénzt, fele fát ki kelljen fizetnie.
Nálunk nem szokás a gyermeknek is beszállni a téli tüzelőbe, 3 embernek is u.annyi fával fűtünk be, mint 2-nek, teljesen mindegy, mennyien laknak a házban, u.annyi fa kell.
Mi sem vagyunk eleresztve anyagilag, de amíg megoldható, addig a gyermek inkább magának gyűjtögessen v rakjon félre.
Én édesanyámmal és az öcsémmel élek.
Általában MAJDNEM minden hónapban én állom a számlákat (Víz,Villany,Internet) és az éves fát (általában 5-6m3) is én állom, illetve a mostani télen ingyen megoldottam, mert a főnöknek vágtunk ki rengeteget, de neki nem kellett igazából, csak a terület és így a fizetésen felül el tudtam hozni, idén viszont úgy veszem meg. A boltot általában anyám állja, viszont én minden hónapban egyszer adok neki valamennyit (10e,20e). Én így csinálom. 20/F
23 éves a fiam. minden hónapban idead kb: 40ezer forintot. csak segítség képen. Ő nem tudja, de én ezt elteszem neki, majd ha elakar költözni, lesz egy is induló tőkéje.
Soha nem vártam el semmit.
23 éves koromig otthon laktam én is és a tesóm is csak 29 évesen tudott elköltözni. Soha nem várták a szüleim hogy 10-én letegyünk x összeget az asztalra.
Mi intéztük tesómmal a bevásárlást, a tv/internet számlát, egykét felújítást (ablakcsere, redőnyök stb), volt hogy hozattunk egy kocsit fát..... De anyu ezekre is mindig azt mondta hogy tegyük félre inkább a pénzünket, hogy legyen tartalékunk.
Persze neki nagy segítség volt, de most is nehezen fogadja el ha "segíteni" akarunk!
Mondjuk az sem mindegy hot mit értesz felnőtt gyerek alatt. 18 éves egyetemista, 22 éves pályakezdő vagy 35 éves mérnök.
Szerintem ez a család helyzetétől is függ. Ha nehezen jön ki egy család a pénzből és dolgozik az otthon lakó gyerek akkor jogosan várható el hogy ne magának tegye el a pénzt, hanem segítsen. Viszont abban se látok semmi rosszat hogy ha szülők jól kijönnek a pénzükből akkor nem kérnek/fogadnak el pénzt a gyerektől.
# 8 Nagyon aranyos vagy :) Biztos meg fog hatódni a gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!