A gyerekeknek hogyan mondjuk meg, hogy itt hagy minket az anyjuk?
Alapjaiban ekkora gyermekeket még a bíróság is az anyánál helyez el, kivéve, ha az anya munkahely hiányában/vagy életvitele alapján nem tudja biztosítani a gyermekek megfelelő ellátását.
Az, hogy írtatok egymás között egy megállapodást, még nem jelenti azt, hogy az anya életére bármelyik fenti ok is jellemző lehet!!!
Ezért most ne menjünk bele abba, hogy miért is romlott meg a házasságotok, és miért is költözik el a feleséged még annak árán is, hogy jelenleg a gyermekeket inkább ott hagyja nálad, de tovább már nem tud veled/melletted maradni... A rossz házassághoz is két ember kell, nem csak a jóhoz!!! Ezt ne feledd, valahol te is hozzáraktad a magadét...
A gyerekekkel csak őszintén! Megmondani nekik, hogy ti ketten már képtelen vagytok tovább együtt élni, de az édesanyjuk őket továbbra is ugyanúgy szereti mint eddig... és hogy minimum 2 hetente találkozni fognak vele!
#9: Főleg ugye, ha az anyáról van szó. Az apa megteheti, hogy lepattan.
Gondolom, nem tegnap este döntötte el az anyuka, hogy költözik, már rég el kellett volna mondani a gyerekeknek, hogy változás fog történni.
Hol írtam ezt(?), kérlek idézd, hogy az apa megteheti, hogy lepattan. Felnőtt emberekről és a jó, vagy rossz (mert hogy vannak ilyen kategóriák) döntéseikkel kapcsolatos felelősségről beszéltem. És kiemeltem valóban, hogy az anya törődésére, jelenlétére valószínűleg talán még inkább és még hatványozottabban szüksége van a kicsi gyerekeknek és ilyenformán(!) legalábbis talán még nagyobb a felelőssége.
"a férfi más, őt a farka vezérli"
Na pont ez a hozzáállás, ami undorító. Azért teheti meg sok "férfi", hogy simán lelécel a kiscsaládtól, mert 0 következménye van rá nézve. Simán elég magyarázat, hogy hát ő férfi... És amíg ez társadalmilag ilyen elfogadott, hogy apuka szórhatja a magvait világnak, maximum lelép, addig nem is tudom mit várunk. Anyuka nem teheti ezt meg, mert akkor máris ő a világ k_urvája.
És félreértés ne essék, én ezzel nem anyukát akarom mentegetni, mert egyik kutya másik eb. Csak ez a kettős mérce ami engem rettenetesen kiborít.
Hát mindenek előtt két mély levegő.
Te kérdező gondolhatsz akármit a feleségedről, utálhatod, haragudhatsz rá, de ezt nem éreztetheted a gyerekekkel. Téged hagy el, nem a gyerekeit. Érthető hogy ez bánt, de most az a legfontosabb, hogy a kicsik minél kevésbé sérüljenek. Ezt pedig csak úgy lehet, hogy nem vonjátok bele őket a kelleténél jobban, a köztetek lévő ellentétbe, és semmi esetre sem használjátok őket fegyverként a másik ellen. Leültök és megbeszélitek, hogy anya mostantól máshol fog lakni, de őket ettől még ugyan úgy szereti és sokat fognak találkozni. Nyilván nem lesz könnyű menet, de nem is az utolsó utáni pillanatban kellett volna elkezdeni ezen gondolkodni.
Ne a férjet hibáztassátok, mert ha a nőnek vele lenne gondja, akkor vinné magával a gyerekeket is mindenáron.
Ha viszont ott tudja hagyni a családját és a gyerekeit egy új pasasért, akkor nagy a valószínűsége, hogy csak a szex motiválja, ahol is az új bika kikötötte, hogy csak gyerekek nélkül jöhet.
Az ilyen "dugós kapcsolatoknak" nem jósolnék nagy jövőt.
Hamarosan ott fog nyüszíteni az ajtóban, hogy fogadják majd vissza.
Kérdező! Remélem nem feledkeztetek meg az anya által fizetendő gyerektartásról sem?!
(Ez már nem annyira fog majd tetszeni nekik!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!