Hogy mondjuk meg a szüleimnek, hogy babánk lesz? Egyszerre kellene?
Elváltak még kiskoromban.
Egymással nem igen beszélnek, de én mindkettővel jóban vagyok. Anya részén ott van a nevelőapám is, aki olyan, mintha a vér szerinti lenne (2 éves korom óta velünk él).
Több ötlet is eszembe jutott, pár példa:
-Megcsináltatom a családfánkat egy rajzos képben és rajta lenne a baba születési dátuma.
-Jövő hétvégén megyünk haza és mivel most anyák napján nem voltam otthon, anyukámnak rendeltem egy hatalmas rózsadobozt. Lehet csináltatni kis piciket és arra gondoltam, hogy a nagy mellé veszek egy olyat is, és egy borítékba beleteszem az UH képet.
-Csinálok egy fotóalbumot és beleteszem az UH képet is.
Nem tudom, hogy kellene... Bármilyen ötletnek örülök. :)
Apukámmal vagyok inkább gondban, mert ő alapból elég rideg ember, a felfogása olyan, hogy "ha pénzem van, mindenem megvan". Szóval jelenleg képtelen vagyok elképzelni, hogy egyszer majd az unokájával fog szaladgálni.
Az szerintem nagyon snassz... Nem egy új autót vettünk, hanem babánk lesz.
Szeretném kicsit különlegesebben elmondani, szeretek kisebb felhajtást csinálni ünnepekkor, nagy bejelentésekkor. És az első unoka szerintem elég jelentős dolog.
Utolsó, nem kell ennyire harapósnak lenni. :)
Valakinek az jön be, hogy nem beszél a terhességéről, más babavárókat, babanem bulikat szervez. Nekem az utóbbi jobban tetszik, remélem nem probléma.
Nekem ez különleges, igen. Ezért pontosan azt szeretném, hogy emlékezetes legyen a legtöbb pillanata a terhességemnek.
Csak nehogy úgy járj mint a sógornőm. Amikor terhes lett Ő is nagy felhajtással készült, hogy bejelentse a szüleinek, hogy baba lesz. Vett egy babacipőt, készített egy kis díszdobozt, amiben benne volt a UH kép meg a cipő és oda adta a szülőknek pont egy családi ebédnél. (valakinek a születésnapját ünnepelte a család) Anyósom nézte a dobozt, és meglepve kérdezte:
- most én ezzel mit kezdjek?
Sógornőm nagy lelkesen közölte mindenkivel, hogy terhes, hogy milyen boldog etc..
Az összes reakció annyi volt, hogy mindenki mondott egy "gratulálok" szöveget és ennyi.
Később meg ott sírt a verandán mert ő nem így képzelte.. Azt hitte mindenki ugyanolyan lelkes lesz mint ő, azt hitte majd mindenki a nyakába ugrik vagy sikongatni fogunk a nagy hírtől.
Majd 1 hét múlva sírva hívott fel, hogy az anyósa és apósa sem ugrott a nyakába a hír hallatán. Az anyósa szó szerint megkérdezte tőle, hogy miért kell ilyen nagy felhajtást csinálnia??
Hát ne járj így.. Mert lehet te szereted az ilyen dolgokat de lehet a család többi tagja nem igazán
Biztos, hogy nem fogok hasonlóan járni. :)
Anyukám hasonló, mint én. Ő is szeret a legkisebb alkalom miatt felhajtást, bulit, összejövetelt rendezni.
A barátom szüleinek már elmondtuk, ott hatalmas volt az öröm.
Ez így annyira gyerekesnek tűnik. Jó, hogy nem akadálypályát csinálsz a lakásból, amin végig kell menni egy játék keretében, és akinek sikerül teljesíteni a feladatokat, a pálya végén megtudja, hogy babát vársz.
Ne haragudj, tudom, hogy ez nektek nagyon fontos, csak ez jutott eszembe. Tényleg ne haragudj, nem megbántani akarlak, csak ezt nagyon túlbonyolítod.
Ha szeretitek a felhajtást, szervezzetek egy ebédet, vacsorát, akármit, de nem kell ez a találgatósdi, szerintem. Ők akkor is ugyanúgy örülni fognak az unokának, ha nem ilyen játékokkal mondjátok el.
Főleg apukádat nem tudom elképzelni így a leírásból, hogy jól venné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!