Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha 15 évesen nem...

Normális, ha 15 évesen nem engedik a szüleim, hogy vörösre fessem a hajam végét?

Figyelt kérdés

Semmi extrém nem lenne, barna hajam van, és a végén kb 5 centire vörös átmenetesre szeretném festeni. Tetszik, mert laza, és illene a stílusomhoz. De ők mégis ellenzik.

Szülők, ti mennyire engednétek a hajfestést a 15 éves lányotoknak?

2016. máj. 6. 18:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
56%

Jaj, most komolyan, ezek a dumák. Dehogy fog hullani, ha jó a fodrász és jó festéket használ, nem fog hullani. 8 éve festetem a hajamat, és nem hullik jobban, mint azelőtt, nem töredezik jobban, mint azelőtt, és nincs olyan ronda műhaj hatása, mint sok festett szőkének. A hajam kétharmada festett, három különböző színűre, és még egy tízesbe se kerül, pedig nem olcsó a fodrászom. Hármas, szóval a te lányodnak csak olyan haja lehet, ami neked tetszik? Az nem számít, hogy neki, a barátainak, az osztálytársainak, vagy akár az apjának/anyjának (nem írtad a nemedet) mi tetszik?

Kérdező, otthon semmiképp se fesd be, ebben igazuk van a többieknek. Egyrészt, mert nem értesz hozzá, másrészt, mert átmenetet festeni még csak nem is minden fodrász tud, mert nem olyan könnyű.

Anyukám se engedte eleinte, aztán 16 évesen beszíneztem kék alkoholos filccel egy 5 centi széles tincsemet, úgyhogy belátta, hogy a hajam olyan lesz, amilyennek én akarom. Szerintem egy 15 éves már tudja, hogy mi az, amivel komolyan veszélyeztetné az egészségét, a jó hírét vagy a tanulmányait (kicsapást kockáztatna pl), és amíg ilyet nem csinál, addig a testével ő rendelkezik.

2016. máj. 7. 00:22
 22/33 anonim ***** válasza:
83%
Nem életkortól függ, hogy engedném-e. Most sorolhatnék olyan erényeket, amiknek megfelelve engedném, de rövidítsük le: ha szerintem a lányom megfelelően viselkedik, akkor lehetne róla szó. Ha nem, akkor meg felőlem lehetne akármennyi idős, akkor sem engedném.
2016. máj. 7. 01:05
 23/33 anonim ***** válasza:
23%
Azt a proli vörös aljat èn jó ízlésből nem engedném, nem a korod miatt. Egyreszt otthon nem lehet szepen megcsinalni, masreszt pedig fodrasznal se adnek ki annyi penzt azert hogy proli igenytelen legyel. Nem lattal lanyokat ilyen hajjal rohangalni mar? Undoritoan nez ki. Tipikus tini hobort minden jo izlest mellozve. Majd 5-6 ev mulva rajossz :'D.
2016. máj. 7. 09:06
 24/33 Andi80018 ***** válasza:
48%

Én engedném neki, de csak ha a saját fodrászomhoz jönne, ne barmolja össze neki valami kontár. Nem biztos, hogy rosszul nézne ki egyébként. Ez kb olyan szintű dolog, mint a szőrtelenítés. Max kipróbálja és úgyis kikopik, ha mást szeretne. Olyat nem engednék neki, ami roncsolja a haját, pl a szőkítés, vasalás. Na, attól tényleg kihullik. Vágatnék neki egy jó frizurát és kész.

Egyébként nem igaz, hogy kihullik a haj, én már 21 éve festem a hajam, 15 évesen kezdtem, és nincs kevesebb.

2016. máj. 7. 11:39
 25/33 anonim ***** válasza:

Én anyám is megengedte mar tizen négy evesen is de nekem tincsek voltak a hajamban es fekete a hajam (akkoriban volt, most mar barna) ugy szokevel csinaltam at es nagyon nmde nagyon tetszett anyanak is apanak es az egesz csalinak ugyhogy ebbe szerintem nem.sok a hiba.

Ettol nem leszel utca lany! :))) ez a velemenyem (nekem!)

2016. máj. 7. 19:11
 26/33 anonim válasza:
Hát figyelj. Nekem körbe le van nyírva a hajam és csak felül középen hosszú (nyugi nem ecsetfej, hanem hátra van nyalva) és mivel egyházi suliba járok anyum csak azért nem engedi hogy befessem, de azt mondta hogy nyáron persze hogy befesthetem.( 13 vagyok és felül a hosszút szőkére szeretném, alapból világosbarna) remélem segítettem :)
2016. máj. 8. 10:54
 27/33 anonim ***** válasza:
54%
13 éves fiúként mi a rákos pélónak akarod festeni a hajadat? :DDDD
2016. máj. 8. 15:11
 28/33 anonim ***** válasza:
Ha nagyon szeretné, én megengedném, annyi kikötéssel, hogy fodrásznál csináltassa meg, így jobban fog kinézni, és talán a haja sem károsodik annyira. Az elsőt még anyagilag állnám is, de utána, ha sokszor kell mennie, akkor zsebpénzből fizesse. De igazából bármit engednék, ami nem maradandó. Ha a legfőbb vágy a neon zöld taréj lenne pink csíkokkal, felőlem kipróbálhatja, az ő teste, ő haja, ő kinézete. Max lekopik, visszanő, miért ne kísérletezhetne néha, csak mert nekem nem tetszik? Úgyanúgy járhatna olyan cuccokban, ami nekem nem tetszik, semmi beleszólásom nincs. Amit nem engednék 18 alatt az a tetoválás, piercing, ezeket gondolja át később, mert ezeket nem könnyű eltüntetni, hiszen a testékszernek is csúnya helye maradhat.
2016. máj. 10. 15:46
 29/33 anonim ***** válasza:

Kedves 12-és válaszoló: te nem vagy normális xD

Annyit elárulok, hogy én 14 éves vagyok és képzeld:

Én sem mehetek el a barátaimhoz és ők sem jöhetnek el.

Nem engedik hogy legyen facebookom, bár titokban csináltam fél éve és beletörődtek, de nem tehetek fel képet magamról és az ismeroseimet is ellenorzik.

Gratulálok a 4 biciklidhez amit tönkre vágtál, nekem összesen 2 biciklim volt/van. Egyet kaptam amikor tanultam biciklizni és már nagyon kicsi volt ezért 4 éve kaptam egy masikat, ami felnott meretu. Le sem ért a lábam de azóta is az van. Meg újszerű allpotban van. Egyedül a hátsó dinamo van leesve mert az egyik gyerek a suliban nekiment és eltörte .

Én nem hogy nyáron xy óráig nem lehetek kint, egyáltalán nem mehetek el itthonról csak a boltba vagy azért hogy levigyem a szemetet.

Szeptemberben voltam életemben először cirkuszban, akkor is azért mert osztalykirandulas volt.

Miben akarsz menni ballagaskor? Magassarkuban? Én egy sima fekete nadragban, fehér unneploben és egy fehér szandalban leszek.

Engem is kérdőre vonták amikor negyed órát késtem itthonról mert később vitték a kaját a suliba így várni kellett.

Nyáron én se sűrűn megyek strandra 1 éve voltam utoljára az előtt minden évben elmentünk egyszer ketszer. Csak kirohogtek mert nem borotvalom a lábam.(mivel nem engedik) ezért többet el de megyek.

Nem festhetem a hajam nem lakkozhatom a kormom nem sminkelhetek nem vehetek fel haspolot (bár ezeket nem is szeretnem)

Nem lovagolhatok nem gitarozhatok nem lehet emeletes agyam nem lehet saját szóban (ez meg lehet erteni)

A fogaim undoritoan kiállnak és nem kaphatok fogszabalyzot! Le vagyok intézve azzal hogy úgyse akarok topmodell lenni hogy gyonyoruek legyenek a fogaim.

Csak egy telefonom van amit tavaly kaptam. Azelőtt azt használtam amit a tudom nekemadott mert ő vett magának másikat.

Nincs de gépem de laptopom, ha játszani szeretnek akkor a tesomnak kell könyörögni hogy engedjen oda.

Amikor fektettünk megkérdezte hogy milyen színű legyen a szoba, hisz azért enis csak ott vagyok egész nap. Mondtam hogy bármilyen lehet csak zöld ne mert azt a szint utalom. Erre ki nem talalnad, mi lett a válasz . másnap: Olyan gyönyörű volt ez a zöld hogy nem tudtam ellenállni. Hát koszi.

És akkor meg te vagy felháborodva :D 12 év alatt elcsesztel 4 biciklit akkor nem is csodálkozik hogy nem kapsz másikat.

Teszem hozzá én is kitűnő tanuló voltam mindig.

Nekünk azért hozzájárul az is hogy elég szegények vagyunk.

Hogy a kérdéshez is szóljak : Nekem nem engedik a szüleim. Azt mondták hogy addig nem részvétem be amíg itt lakók utána úgyis azt csinálok amit akarok.

2017. jan. 2. 15:16
 30/33 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Bocsi a helyesirasert de a telefonom automata javitos. Néha nem jó helyre teszi az ekezeteket és kijavit pár szót egy másikra
2017. jan. 2. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!