Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha 15 évesen nem...

Normális, ha 15 évesen nem engedik a szüleim, hogy vörösre fessem a hajam végét?

Figyelt kérdés

Semmi extrém nem lenne, barna hajam van, és a végén kb 5 centire vörös átmenetesre szeretném festeni. Tetszik, mert laza, és illene a stílusomhoz. De ők mégis ellenzik.

Szülők, ti mennyire engednétek a hajfestést a 15 éves lányotoknak?

2016. máj. 6. 18:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%

Nem tudom a többi hozzászóló mikor és hol nőtt fel, de én most vagyok 25 éves, és 15 évesen már bőven festettem a hajamat, sőt önmagamnak és anyumnak is megcsináltam otthon. Sőt a mai napig én festem a haját.

Kérdező: szerintem átmenetest csak fodrásszal lehet jót csinálni, és azt is csak gyakorlottal, nem olyannak, aki a kérésedre csinálja először. Inkább valami hasonló színnel kezd, mondjuk egy-két árnyalattal sötétebb vagy világosabb, esetleg vöröses színnel az egészet. Az átmenetessel a másik baj, hogy feltűnő, és lehet az iskolában beszólnának érte... mármint ahogy az itt kommentelők is elkezdték mondani a magukét, nem lepne meg.

2016. máj. 6. 19:18
 12/33 anonim válasza:
26%

Szia. Én egy 12 éves lány vagyok,és szeretném,ha tudnád,hogy nekem ezeket nen engedik meg:

Youtube

Nyáron 0-18-ig nem lehetek kint,valamint 19-23

Barátokhoz átmenjek

Barátok átjöjjenek

Ballagáskor sima nadrágban leszek,lapostalpú cipőben!!!!!!!!!

Életemben eddig csak 4 biciklim volt. Nos,12 évesen 9 éves méretű biciklim van,még a nálam sokkal kisebb osztálytásramnak is sokkal nagyobb van. Én mindennap biciklizek, de nem kapok újat,pedig nagyon rossz állapotban van, a küllője nagyon hangos, meg rozsdás is,de bezzeg az lb-m kap egy jó biciklit, pedig 1 utcányira lakik az iskolától, sose használhatja, és még az évente megrendezett biciklitúrára se jön el,azaz sose használja.

Sose süthetek,vagy főzhetek teljesen egyedül semmit

Ha fél órával a balett óra végeztével érkezek meg,már akkor kérdőre vonnak

Nyáron sose mehetek el strandra

Cirkuszban kb.2-szer voltam

Na,szerintem nem csodálkozni való,ha utálom a hétvégéket,és a szüneteket.

Ja,és tessék elképzelni,hogy kitűnő tanuló vagyok,hatalmas vágyakkal,és nem kapok semmit!!!!semmit!!!

Karácsonyra kaptam egy tabletet...1 hónp után elvették,mert nem csak tanulásra használtam,hanem játékra is

Ja,meg ronda vagyok!

És te itt panaszkodsz...na,ne már!!!

2016. máj. 6. 19:22
 13/33 anonim ***** válasza:
19%
Hát nem tudom nem vagyok szülő de ha nagyon szeretné a lányom akkor TALÁN igen. Hiszen úgy is le nő. 2hónap alatt.
2016. máj. 6. 19:23
 14/33 anonim ***** válasza:
39%

Nem szülő vagyok, viszont:

14-15 éves koromtól vörös a hajam. Valószínűleg azért engedték meg, mert nemcsak "haladó szelleműek", hanem a színe nem rikitó, hanem természetes. Eddig mindenki azt hitte, hogy alapból ilyen a hajam :)

Ezzel az ombrés dologgal az a baj, hogy nincs természetes hatása, és mint azt az előttem szólók mondták: drága is, ha igényesen akarod megcsináltatni.

A 16. szülinapod messze van? Esetleg szülinapi ajándéknak beleférne :)

2016. máj. 6. 19:24
 15/33 anonim ***** válasza:
78%

Az is normális, ha nem engedik, meg az is, ha igen.

Semmi hajmeresztő dolog nincs ebben.

Ha jól állna, én megengedném.

2016. máj. 6. 19:28
 16/33 anonim ***** válasza:
59%

12 éves korom óta festetem a hajam, volt hogy csak melír volt benne, volt hogy az egész be volt festve, és volt már ombre festésem is (most is az van). Világosbarna hajam van alapból, de voltam már vörös, szőke, fekete is, sőt egyszer még kék hajam is volt. Olyan sok hajam van, hogy a fodrászom nem győzi ritkítani. Ha megfelelően van ápolva, akkor semmi baja nem lesz a festéstől. Csak sokan minél olcsóbban akarják, aztán csodálkoznak, hogy sz_r az egész.

Kérdező, ombre hajat csak fodrásszal csináltass, és azt is jól válaszd meg. Elképesztően el lehet cseszni, és akkor csak nevetség tárgya leszel. És a minőségi munka bizony nem olcsó, ezt is vedd számításba.

2016. máj. 6. 19:56
 17/33 anonim ***** válasza:
33%

12es senki nem kíváncsi a rinyálásodra. Majd ha megtanulod a magyar nyelvet akkor talán vesznek neked biciklit.

Kérdező, festesd be nyugodtan, legfeljebb utána majd mérgesek lesznek.

2016. máj. 6. 20:06
 18/33 anonim ***** válasza:
81%

Ha megvan a bizalmi kapcsolat és a gyerek teljesíti a feladatait, akkor lehet róla szó. Minek tiltsak valamit élből? Akkor majd átver és hazudozik, mert nem mer hozzám fordulni a kívánságaival és a problémáival.

Mindent meg kell beszélni, bizalmi légkört kell kialakítani.

Az "alapértelmezetten megtiltok neked mindent, mert én vagyok a szülőd és feletted állok" nevelés eredménye a sumák gyerek, majd felnőtt.

2016. máj. 6. 20:27
 19/33 anonim ***** válasza:
43%
A 18asnak igaza van
2016. máj. 6. 20:44
 20/33 anonim ***** válasza:
63%

Lehet kapni olyan hajfestéket, ami 10-20 mosással kijön. Azzal nyáron megengedném. Egyszer vagyunk fiatalok. Ilyenkor kell kipróbálni a "hülyeségeket" és nem akkor, amikor már komoly munkánk van, és emiatt nem engedhetjük meg magunknak.

Egyébként gimibe az én sulimba több lánynak is színes a hajának a vége. Szerintem nem néz ki rosszul, ha jó hajszínhez jó színt választanak. Igényesen is meg lehet ám csinálni. :)

2016. máj. 6. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!