Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit keres a gyereked és...

Mennyit keres a gyereked és mennyit kell leadnia belőle?

Figyelt kérdés
Olyan válaszokat nem kérek, hogy a rezsiből a részét, hanem konkrét számokat.

2016. ápr. 28. 19:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%

1,válaszoló

Csak érdekel, nem kötöszködöm

Hanem lenne a gyerek, mit csinálnátok?

2016. ápr. 28. 20:26
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

én sem értem miért kell lepontozni..egyik kérdésnél az van lehúzva, aki szerint nem normális,hogy le kell adni pénzt otthon.

másik kérdésben meg pont fordítva...

kinek mit dobott az élet.

nekem a szüleim tudnak bánni a pénzzel. sosem fogadtak el tőlem semennyit amíg otthon laktam,sőt még ők akartak támogatni.

míg a párom családjának több volt a bevétele , mint az én szüleimnek, mégis állandóan lehúzták pénzzel. nem kevéssel, a fizetése felét le kellett adnia otthon.

azt a részt, amit félre tudott volna tenni, szépen elköltötték a szülők cigire meg piára.. azért az ilyen elég gáz,nem tudnám megtenni majd a gyerekeimmel..

nyilván ha nehezen jönnek ki anyagilag akkor szálljon be az otthon lakó dolgozó gyerek is,hogy ki tudják fizetni a számlákat,legyen étel az asztalon. de irreálisan sok pénzt pofátlanság elvárni. (főleg nem cigire meg alkoholra..)

de nehéz belelátni a másik életébe, nem szabad elítélni senkit.. én is ezeket csak azért láttam, mert a barátom mindent megosztott velem.

2016. ápr. 28. 20:27
 13/21 anonim ***** válasza:
63%
1-es vagyok. Ha nem lenne a gyerek, akkor két felé oszlana az a pénz, és nem ment volna el a taníttatására a megtakarított másfél milliónk. De soha, egy percig nem kívánnám hogy ne legyen, szeretjük, és támogattuk amíg tudtuk, de senki nem tudta előre, hogy a férjem lerokkan engem pedig ezzel szinte egy időben rúgnak ki. Két évvel ezelőttig mi sem ennyiből éltünk, és addig nem is kértünk tőle semennyit, de adott magától is.
2016. ápr. 28. 20:35
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

20:27

Ez egy érdekes dolog, én is hallottam már ilyen történeteket, hogy a szerényebb hátterű családban jobban támogatták a gyerekeket, mint a tehetősebbeknél. A legmegdöbbentőbb egyik haveroméknál volt, ahol a több ingatlannak rendelkező szülők átmeneti(!) megoldásként felajánlották az egyik (egyébként tök üres) ingatlant, majd egy jelentéktelen veszekedés kapcsán kirakták a pici baba unokájukkal együtt őket. Önerőből és a sokkal szegényebb másik szülőpáros (két nyugdíjas) segítségével vettek saját lakást és a berendezéshez is hozzájárultak.

Azóta sem értik a saját gyereküket és unokájukat utcára pakolók, hogy miért rideg a viszony.

2016. ápr. 28. 20:35
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom, mennyit kap, 100 fölött valamennyivel, és nem kell adnia belőle. Gyűjtse csak önálló életre. Olyan mindegy, hogy most fizet nekünk, mi meg rakosgatunk félre neki, vagy nem fizet, hanem ő rakja el.
2016. ápr. 28. 21:01
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

Én is dolgozó fiatal vagyok, 21 éves lány, egyetem mellett dolgozok, nem mondom húzós, de legalább a bevétel jön. És azt kell mondjam, hogy nagyon nehezen tudok úgy félretenni, hogy anyám (mert anyám az aki elvárja) elvárja hogy letegyek itthonra pénzt. Hálistennek le tudtam alkudni, de még igy is sokat adok le az alapból csonka fizujaimból.

Főképp, hogy nem költöm el vagy szórom butaságokra, hanem keményen gyűjtögetek (jelenleg telekre, majd utána épitkezni szeretnék). Nyár végére örülök ha összejön a fránya 2.000 euróm... Úgy, hogy én tavaly nyáron külföldön voltam melózni!!!!!! (ott majdnem 1500 euróm gyűlt össze).

És ráadásul úgy adok le pénzt, hogy kvázi a rezsi rám eső felét szinte ki sem használom, mert esténként örülök ha megnézek egy sorozatot, és utána alszom... Vizfogyasztásom is alig van, mert nincs időm napi szinten órákat fürödni, még van amikor annyira nincs időm hogy letusoljak. Tehát rezsi rám esve aligha van...

A kajáról, amibe beleadok meg ne is beszéljek: nem egyszer volt itthon penészes vagy száraz kenyér... és persze a nagy semmivel. Anyám szerint rengeteg pénzt költ el havi szinten ennivalóra, érdekes hogy én általában üresnek látom a hűtőt, és mindig vennem kell a kaját. Tehát nagyjából a semmire adom ki azt a pénzösszeget.

Esküszöm, Isten legyen rá a tanúm, hogy én soha a b**ös életben nem fogok elvenni a gyermekemtől pénzt azért mert velem lakik. Ha elmegy dolgozni, hadd legyen annyi boldogsága hogy arra költ amire szeretne.

Mert őszintén, én is nagyon szeretnék szép meg elegáns minőségi ruhákban járni, de nem tudom miből megengedni magamnak.

És, mindezt úgy irom le, hogy szüleim keresete együtt átlagosnál nagyobb picivel, mert elég jól keresnek. Főképp, hogy nincs hitelünk semmin, minden saját. Sosem kellett hitelt fizessenek.

2016. ápr. 28. 21:09
 17/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom és semmit.
2016. ápr. 28. 21:14
 18/21 anonim ***** válasza:

amikor 74-80 között kerestem, akkor is 20-at adtam le (magamnak veszem a kaját, otthon alig eszek), most, hogy 200+-t keresek szintén 20-at adok le, viszont szoktam bevásárolni otthonra, igaz még mindig alig eszek otthon...

23F

2016. ápr. 29. 08:05
 19/21 anonim ***** válasza:
68%
100 és "leadni" semmit - a számlák és a bevásárlás egy részét én állom, de nem úgy, hogy pl. néhány konkrét számlát vagy havi x bevásárlást, hanem ha épp jön egy csekk, és épp én járok posta közelében, akkor feladom, ha jövök haza, és bolt mellett megyek el, hazatelefonálok, kell-e valami stb. Nem is számolgattam soha, hogy ez mennyit jelent egy hónapban - jut is, marad is.
2016. ápr. 29. 09:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Én a lányommal hazaköltöztem. Anyumék nem akarták ,hogy adjak le. Én ragaszkodtam hozzá ,fökén a lányom miatt is. Havi 100at kapok így ,hogy ithon vagyok a nesokára 2éves lányommal. +mellékes ,ami hobbim is ,minimum 30ezer havonta. És néha ezen felűl is válalok kíssebb melót. Magamnak és a gyereknek mindent megtudok venni. Fent tartom a kocsim ,amire öszesporoltam,na meg élek is. Könnyebb igy ,hogy anyuméknál lakunk ,nem kell albérletre költeni.

50-et adok le ,abból 30at anyum rak félre nekem ,20 meg megy a közösbe.

N25

2016. ápr. 29. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!