Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egészséges dolog, hogy még...

Egészséges dolog, hogy még itthon él?

Figyelt kérdés

Van egy lányom 32 éves diplomás, jó állással rendelkezik. Itthon él velünk, bár akadálya nincs, hogy külön költözzön mert a nagymamától örökölt lakásba költözhetne (jelenleg albérlők lakják)

A kolléganőim és anyósom szerint is rossz ez így, anyósom még azt is hozzá tette, hogy rosszul neveltem és hosszan kifejtette hogy szerinte miért is!

A lányom vidám, okos szép lány. Sokat dolgozik és bár jelenleg nincs de párkapcsolati problémái sem voltak, a legutóbbi 3 év után szakadt meg, mert a fiú külföldre ment. Azt mondta majd elköltözik ha lesz kivel, mert nem akar egyedül lenni, az számára unalmas.

Én örülök, hogy itt van ne essen félreértés, de talán ha ilyen sokan mondják lehet benne valami, hogy nem jó ez így?

2016. ápr. 28. 12:16
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
14%
26 éves nő vagyok itthon lakom, a párom 33 éves férfi otthon lakik a bátyám 35 éves itthon él!Nincs lehetőségünk elköltözni,nem olcsó mulatság az albérlet és nem is arra akarunk keresni!
2016. ápr. 28. 19:06
 32/46 anonim ***** válasza:
53%

Mi a jó ég van az emberekkel?Pedig ahogy látom, a saját korosztályomról van szó zömében.30-as nők és férfiak nem vágynak saját háztartásra, megáll az eszem.Persze, pénzbe kerül az albérlet, de 12 évvel ezelőtt is kellett érte fizetni, mégis megálltam a lábamon 18 évesen, igaz nem is volt más választásom.

32 évesen már bőven a családalapításon kéne gondolkodni, ugyanis ebben a korban már saját családja van a nők többségének.

Megértem, hogy amíg tanul valaki, otthon marad.De azért eljön egy időszak mindenki életében, amikor önállóan kéne élnie.

A lányodnak még csak albérletre se kéne költenie.Csak megtanulni háztartást rendben tartani, az pedig nem veszedelmesen nehéz.

2016. ápr. 28. 19:25
 33/46 anonim ***** válasza:
47%

17:41

Értem, hogy mi a problémád ezzel, de rossz a kiindulási pontod. Az, hogy valaki otthon lakik, nem jelenti törvényszerűen azt, hogy a kukacát lógatja vagy a lukát vakarja, míg anyuci szalad a husilevessel, hogy utána rögtön vasalja az esti bulikára a gúnyát. Lehet ez is, de nem kötelező érvényű. A kérdezőnél nem tudjuk, hogy mi áll fenn.

Egy büdös percet nem éltem még egyedül (maximum idegenekkel mentem hivatalos ügyben külföldre hosszabb-rövidebb időre, illetve páromnál sokat vagyok, valamikor heteket). Ettől még tudok főzni, mosni, teregetni, mosogatni kézzel vagy géppel, vasalni, mikrózni, kis/nagybevásárolni, postára járni, két napnál előrébb gondolkozni, hivatalos ügyeket intézni (kezdve a banktól az önkormányzatig mindent). Egyik tevékenységemnek sem volt köze sem a külföldi útjaimhoz, sem a párkapcsolataimhoz. Ezeket a készségeket 14-20 éves korom között sajátítottam el, mert 1) anyám elvárta, hogy besegítsek, 2) zavar a mosatlan ruha és edény, és magamra akartam főzni, 3) középiskola végén és az egyetem során egy sor dolgot kellett teljesen önállóan megoldanom amúgy is.

Az egyedüli necces dolog a saját jövedelmem beosztása, ami jelenleg igen kevés. Ugyanakkor voltak alkalmi munkáim, remek ösztöndíjam van, és csodák csodájára ebből a kevésből jó néhány költségemet megoldom a hónap során (bérlet, kajálás, egyetemi dolgok), a maradékot meg hazaadom, ahogy az egyéb bevételeimet is. Így voltam szoktatva, és kalkulálok a kiadásaimmal és bevételeimmel. Ha nem egy trágya melóhelyem lesz, talán életben maradok a zord nagyvilágban is.

2016. ápr. 28. 19:34
 34/46 anonim ***** válasza:
67%

#29: Honnan veszed, hogy a kérdező nem mos, takarít, főz?

A számlákat befizetni hatalmas nagy intézni való. A hátsód sem kell felemelni a gép elől.

Azért egy 32 éves, diplomás nem olyan esetlen, hogy bármikor bármit ne tudna elintézni magának.

Nem olyan nagy cucc a különköltözés, tanúsíthatom, pedig én még a háztartási munkákból sem nagyon vettem ki a részem. Nem 18 évesről van szó, aki a szülői szigor ellen menekül, és húha érzés, azt teszek, amit akarok. Ő feltehetően így is azt teszi.

2016. ápr. 28. 20:03
 35/46 A kérdező kommentje:

Azért nem életképtelen. Mos, főz, takarít ha kell lakógyűlésre megy vagy bármi más.

Sok barátja van, átjönnek hozzá (soha nem zavart minket ha barátok jöttek hozzá), bulizik, utazik szóval teljes életet él.

Az albérlet pénz külön számlára megy ami majd az övé lesz, ha egyszer odaköltözik (felújítás, bútor) de szerintem nem a spórolás az oka annak, hogy itt él még.

Én többször beszéltem vele erről és mindig ügyanazt mondta, hogy nem akar egyedül élni, üres lakásba haza menni.

2016. ápr. 28. 20:40
 36/46 anonim ***** válasza:
50%
Nekem az egészben az nem tetszik, hogy neki egyedül unalmas lenne. Ilyen emberrel nem akarnék együtt élni, aki egyedül unatkozik. Az ilyen ember maga is egy nagy unalom.
2016. ápr. 29. 00:19
 37/46 anonim ***** válasza:
51%

Ez szép mese, hogy ezt mondja, nem akar üres lakásba hazamenni, meg egyedül lenni, volt egy hasonló ismerősöm, ő rettenet lusta volt, gyerekkorában mindent megcsináltak helyette, és esze ágában sem volt elköltözni otthonról.

Így nem csodálom, nincs párkapcsolata, ki akarna ilyen nőt magának?

Szépen elbulizgat, meg elhaverkodik, (ki tudja milyen formában...) ez így tökéletesen megfelel neki, erre tart a világ.

Felelősség 0, nem kell gondoskodnia senkiről, az hogy mit mondanak róla, meg minek tartják, kit érdekel?

Én ezt megtudnám valakiről, hogy ilyen életet él, nem tudnék vele egyenlő emberként beszélni többé.

2016. ápr. 29. 07:49
 38/46 anonim ***** válasza:
24%
és ha lesz férje, gyereke, és elhagyják stb akkor hazaköltözik?
2016. ápr. 29. 07:50
 39/46 anonim ***** válasza:
22%

31: persze, de ingyen lakni, hogy miattatok a szuleiteknek joval nagyobb lakast kelljen fenntartani, az korrekt? Jo, ha meg vagytok olyan szerencsesek hogy a szuloknek van sajat ingatlan, de ha ok is lakbert fizetnek? Az korrekt hogy helyettetek is ok alljak?

A gyerekek kirepulese utan lecserelhetnek egy kisebb, olcsobb lakasra, es nem megy mert 30+ evesen keptelenek vagytok onallosodni?

2016. ápr. 29. 08:40
 40/46 anonim ***** válasza:
47%

31-es vagyok!Nem fizetnek a szüleim lakbért,családi házban lakunk!És attól,hogy nincs lehetőségünk elköltözni,honnan veszed hogy nem adunk a fizetésünkből pénzt,vagy honnan veszed h nem csinálunk otthon semmit sem?!

Eszük ágába sincs lecserélni a házat kisebbre :D 1 szóval sem írtam szerintem,hogy lakbért fizetnek,meg ha fizetnének is szerinted abba sem adnánk bele?! Nem mindenki él panelba,vagy nem mindenkinek a szülei fizetnek lakbért...elég sokan vannak akiknek családi házuk van

2016. ápr. 29. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!