Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hoztak már kényelmetlen/kínos...

Hoztak már kényelmetlen/kínos helyzetbe a szüleid?

Figyelt kérdés
Már régi történet, de nekem talán ez volt a legkínosabb, hiába természetes. Elég későn 14 évesen jött meg a mensim, kb 1 héttel a papám születésnapja előtt. Sokan voltunk ünnepelni, kb 30-an. Eszünk az asztalnál és anyám erre bejelenti a nagy rokonság előtt, hogy -"Képzeljétek, a Dórinak végre megjött a mikulás!" Hát én az sem tudtam, hogy mit csináljak, ordítottam egyet és elfutottam akart végébe...
2016. ápr. 27. 11:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%
Trónok Harcába is van ilyen rész de azt legalább finoman mondják. Am a szüleid hihetetlen tapintatlanok ha ezt reklámozzák.
2016. ápr. 27. 13:51
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
Örülj neki, hogy nem muzulmánok vagytok. Akkor most hidjabot (fátylat) nyomtak volna a fejedbe, hogy mindenki tudja, hogy te már "nő" vagy és nem gyerek, vagy kamasz. Akár 11 évesen is... és akkor még a vadidegenek is tudnának a dologról, így meg csak a család.
2016. ápr. 27. 14:52
 13/24 anonim ***** válasza:
97%

Ez durva amit meséltél, én ilyet sosem tennék a lányommal, még a szűk családban tehát nagyszülők meg testvérek közt sem dicsekednék ezzel, maximum akkor mondanám ha eddig egészségügyi okok miatt maradtak ki a dolgok és utána már beállt normálisra és ugye megnyugtatásként jelenteném be de akkor is visszafogottan és max olyan embereknek akik tudnak arról hogy baj volt, hogy ne aggódjanak tovább.

Engem kínos helyzetbe nem hoztak, bár a volt barátnőm anyukája hozta már kínos helyzetbe a lányát régebben mások előtt, de előttem is mondott egy olyat hogy már én kezdtem szégyellni magam.

A volt barátnőm anyukája fiatalon szült, becsúszott baba stb... nem részletezem. Akkor ugye a barátnőm 21 éves volt, anyukája meg 38 éves. Anyukája egy csinos, divatos, és közvetlen nő, nagyon barátságos és szeret beszélgetni, épp bemutatni vitt haza a barátnőm első perctől kezdve tegezhetem anyuját, a mai napig beszélek anyukájával mert együtt is dolgozok vele majdnem mindig, attól független hogy a lányával szakítottunk és nem is állunk szóba egymással, anyjával ugyanúgy baráti viszonyban vagyunk. Akkor elkezdtünk beszélgetni amikor be lettem mutatva, mondanom sem kell kb 1 órát terveztünk a barátnőmmel erre de lett belőle 3 óra, beszélgettünk és beszélgettünk. Drága anyós jelöltem hozta a fotóalbumokat, na akkor én kezdtem kellemetlenül érezni magam, az exem már kezdett ideges lenni, de udvariasságból nem szóltunk csak, jó exemnek több joga lett volna de nem szólt, mindegy. Akkor ugye drága anyós jelölt magyarázott, mutatta a képeket, meg mesélte hogy régen sokat jártak nudista strandra, mert az exem élvezte 17 éves koráig. De akkor a drága anyukája mutatott olyan képet is ahol nudista strandon voltak, ketten álltak a képen a naplementénél, igaz volt rajtuk törölköző tehát nem láttam azon őket meztelenül, de a volt barátnőm már vörösödött meg takarta a fejét, aztán elém került egy olyan kép ahol mindketten meztelenek voltak, a barátnőmet sem láttam akkor meztelenül soha, a képen igaz csak a mellét láttam mert kb fél oldalt állt és a "lényeg" takarásban volt, de az anyukáját teljesen lehetett látni meztelenül, mindenét láttam és ott mutatta hogy milyenek voltak, direkt tette a szemem elé, és az még hab a tortán hogy akkor annyira megfeledkezett magáról mintha már évek óta családtag lennék még mondta is hogy azért jó a kép mert épp előző nap este borotválkozott meg "ott lent", de aztán kapcsolt és akkor már égett a feje és gyorsan eldugta a képet meg nem győzött bocsánatot kérni, az exem már vörös fejjel ment ki a szobából a teraszra, de az anyukája rögtön terelte a témát másra, akkor is mutatta tovább a képeit, de akkor egy 2008 ban készült tengerparti képeket mutatott, majd be kellett mennem a saját hálószobájába megnézni azt a nagy bekeretezett képet a falon ami naplementekor készült a parton, és persze akkor ha már ott voltam bent már kezdtem nagyon rosszul érezni magam, a volt barátnőm kisírt szemekkel állt az ajtóban, de az anyja már rángatta a kezem hogy nézzem meg a régi esküvői fotóit amikor még élt a férje. Na akkor én közbe szóltam, elnézést kértem és mentem megvígasztalni a volt barátnőmet, és utána már volt anyós is bocsánatot kért.

2016. ápr. 27. 15:00
 14/24 anonim ***** válasza:
79%

Engem a túlféltő és enyhén idióta szüleim elrángattak osztálykiránduláskor 14 évesen éjfélkor, mert elromlott a telefonom, nem tudták elérni (már aznap 5x felhívtak...), és féltek, hogy hátha megint 10 év után újra asztmarohamot kapok ott, és persze a helyi orvosok tuti szarok, csak a pesti jó... felhívhatták volna ofőmet, jó viszonyban voltak, megkérdezni, jól vagyok-e, de neeeeeeeeeem... ott mindenki előtt ráncigáltak el és raktak be a kocsiba.

Anyám meg szintúgy, eléggé feltűnő módon még most, 26 éves koromban is mondja vendégségben, hogy ne igyak, ne egyek annyit, pedig egyáltalán nem zabálok meg nem is iszom magam a föld alá... meg nyivános helyen játssza az agyát és cukiskodik, de közben röhejes, és rajtam is röhögnek vele együtt... ezért, ha tehetem és nem muszáj, nem megyek vele ügyet intézni. Pl. lottózóban: "Na meeeeeeelyik jóóóóóképűűűű sorsjegyeeeet válasszaaaaam?"... ezt képzeljétek el affektálva, és egy ötvenes, amúgy nem kifejezetten bájos és elég mély hangú nőtől...

Neg az is alap, hogy más véleményét nem tartja tiszteletben, és úgy beszél, mintha a saját véleménye univerzális lenne, és puffog, ha vki meg nem ért vele egyet, akkor duzzog. Vendégségben, nyilvános helyen...

De apám sem kutya. Ő is beszélt már arról hangosan nyilvános helyen, hogy én éppen fosok, menstruációm van, meg hogy milyen neveletlen gyerek vagyok (ez még tinikoromban... utóbbit kb. olyanokért, hogy megkértem, hadd nézzem meg a délutáni sorozat következő részét tanulás előtt... színötös voltam amúgy).

2016. ápr. 27. 17:34
 15/24 anonim ***** válasza:
80%
Csak abba tudnak hozni...
2016. ápr. 27. 18:13
 16/24 anonim ***** válasza:
11%
13-as,az a szép! Ki volt már éhezve exanyósod, el lehetett volna kapni néhány körre :D
2016. ápr. 27. 18:13
 17/24 anonim ***** válasza:
94%
Hát szegény édesanyám, még 30 éves koromban is megkérdezte, mindenki füle hallatára, hogy "köszöntél a néniknek?" Na egyszer aztán ezt meguntam és valami frappánsat visszaszóltam neki, a "nénik" füle hallatára és ez valahogy helyre zökkentette anyámat, mintha felesz,élt volna, hogy már nem 2 éves vagyok és a köszönésre többet nem figyelmeztetett.De úgy általában, más dolgokban szeretett látványosan "nevelni" és ezzel nagyon sokszor felidegesített.
2016. ápr. 27. 18:16
 18/24 anonim ***** válasza:
12%
ha a sztori december elején történt, lehet csak szimplán félre értetted a dolgot..
2016. ápr. 27. 18:33
 19/24 anonim ***** válasza:
94%

Számtalanszor megaláztak a szüleim, és szerintem élvezték is, hogy kínos helyzetbe hozhattak.

Mesélek pár dolgot.

Halláskárosult vagyok, így hallókészüléket kell viselnem. tizenévesen próbáltam titkolni ami elég jól ment, mert hosszú hajam lehetővé tette, hogy a kicsi hallókészülékemet takargassam, ezért a szűk családon kívül senki nem tudta, hogy hallókészülékem van. Apám egyik szórakozása az, volt, hogy ha késtem 5 percet akkor a 10-dik emeletről (10 emeletes lakóházban éltünk, ráadásul a 10-dik emeleten) először egy rendőrsíppal fütyült ami olyan hangos, hogy mindenki felnézett, majd teljes hangerejével ordított, hogy TÓTH BETTINA! este 7 óra van!! HALLOD amit mondok??? Kapcsold be a hallókészülékedet!!!!

Ez annyira megalázó volt! (ma felnőttként is annyira szégyellem a rossz hallásomat, hogy inkább nem viselek hallókészüléket, de ne alázzanak meg)

Vagy: vendégségben vagyunk, még a kabátot sem vesszük le, anyám már rá is kezdi

" Bettinek nem kell sütemény, még a végén elhízik, és olyan lesz mint egy dagadt állat (hozzá kell tennem, hogy 15 évesen kórosan sovány voltam, orvosi utasításra hízókúrát kaptam, de ennek ellenére anyám így alázott meg, mert azt hitte nem eszek rendesen. Pedig ettem én)

17 évesen szépen kikupálódtam, jó alakom lett, és persze hatalmas melleim. (anyám összes lánytestvérének nagy mellei voltak, egyedül anyámnak nem, én hasonlóképpen csöcsösödtem mint a nagynénéim)

Anyám újabb alázása az volt, hogy amikor érdeklődött egy srác, randira hívott, anyám mindig beszólt a srácnak

- ne tévesszen meg a két nagy tőgy...Elhiheted, hogy a lányom sértődött személyiség...Ha csak a mellei miatt kapálózol utána, rosszul jársz..

Majd röhögve ott hagyta a teljesen ledöbbent srácokat..

18 évesen elegem lett belőlük, végleg leléptem, új életet kezdtem..

Jó régen volt már, de még ma is szégyenérzet fog el ha eszembe jut..

2016. ápr. 27. 18:39
 20/24 anonim ***** válasza:
54%
#13as: Jó vége kész ennyi végem kiégtem 😂😂😂
2016. ápr. 27. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!