Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerek nem akar láthatásr...

Ha a gyerek nem akar láthatásra jönni?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek

A kérdésem a következő lenne;

Válófélben levő 2 gyermekes apuka vagyok. A feleségemmel még nagyon az elején vagyunk, de már talakoztunk az ügyvédeinkkel együtt.

Az alapokat úgymond lefektettük, minden második hétvége az enyém.

Két hete már megpróbáltuk de a pici lányom, nyáron lesz 4 éves, annyira sírt, hogy nem tudttam elhozni! Így elmaradt a láthatas.

Az édesanyja szerint többet kellene "haza" járnom, akkor a gyerek is könnyebben menne vele. Az új párom viszont nem díjazza az ötletet.

Valami tanács amivel könnyebbé tehetné a láthatasokat?

Másik kérdés, asszony tartás ügyben lenne, hátha valaki leírná a tapasztalatait nekem.

Váltakozó vagyok, a cég kevesebb mint 100 embert foglalkoztat, úgyhogy nem túl nagy.

Az ügyvéd szerint ha bizonyítani tudja a feleségem, hogy az én kérésemre maradt otthon és nem vállalt munkát (nekem segitett a cégnél néha néha) akkor megilleti az asszonytartás.

Tízen akárhány év után, természetesen nem áll szándékomban egy forint nélkül ott hagyni, de az egyösszegű kifizetésen túl, nem szeretnék neki "járadékot" fizetni. Szerencsére a cégbe már nincs benne.

A következő kérdésem, hogy tudná bizonyítani? Ha mégis sikerül, akkor abban az esetben mennyit ítélnek asszonytartás címen, ha a gyerektartást 2*75000ft ban állapodtunk meg.

Köszönöm a segítséget

2016. ápr. 25. 18:20
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
82%
Hasonló volt a helyzet nálunk is, csak akkor a lányunk még a kettőt sem töltötte be. Apuka el akarta vinni pár órára, de mivel egészen addig szinte sosem volt nélkülem a lányunk, nagyon sírt. Vigasztalhatatlanul. A szokásos sztori volt, apa sokat dolgozott, nem igazán vette ki a részét addig a gyereknevelésből. Végül úgy döntöttünk, hogy akkor ott nem viszi el, hanem fokozatosan szoktatjuk ahhoz, hogy kettesben legyenek. Végül nem lett belőle semmi. Apuka új párja a gyereket látni sem akarta, apuka meg nem törte magát, és a kötődés végül egyikőjükben sem alakult ki. A gyermek iskolás már, és észre se venné, ha az apja pár hónapig nem jelentkezne. Nem attól leszel jó apa, hogy rendszeres gyerektartást fizetsz. Tehát a tanácsom: igen, fordítsd rá időt és energiát, hogy a gyermekednek fokozatosabb átmenetet biztosíts. Te is azt szeretnéd, hogy minél kisebb traumaként élje meg a dolgot, nem? Nem is értem, miért hagyod, hogy a barátnőd beleüsse az orrát a gyerekekkel való kapcsolattartásodba.
2016. ápr. 27. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!