Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jobban féltik az autót, mint...

Jobban féltik az autót, mint engem?

Figyelt kérdés

A barátomnak van jogsija, nekem nincs. A szüleimnek azzal semmi gondjuk, ha ő hoz-visz kocsival, látták már hogyan vezet, semmi gondjuk ezzel.

Most a kocsija karosszériája atomokra van szedve, nem igazán lesz használható egy hónapon belül. Jövő héten mennénk valahova 200 km-re a lakhelyünktől, megkérdeztem, hogy apa kölcsönadná-e a saját kocsiját, hogy azzal mehessünk, de nem akarja, mert mi van, ha baja lesz...

Most ez mi? Engem simán "beültet" mellé, de a kocsit már fél rábízni? o.O Csak nekem fura hozzáállás?

2016. ápr. 23. 12:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%

Már bocs,de komolyan elvárnád,hogy valaki odaadja a kocsiját a lánya kanjának????

Én max.akkor,ha valaki élete múlna rajta.

2016. ápr. 23. 12:24
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Autót és nőt soha nem adunk kölcsön, mert meghúzzák!!!
2016. ápr. 23. 12:28
 3/18 anonim ***** válasza:
91%
Nem csak balesetből adódóan lehet baja egy autónak. Például én is úgy vagyok vele, hogy a saját kocsiján mindenki úgy égeti a kuplungot vagy úgy melegíti a féket ahogy akarja, de az enyémmel ezt senki ne csinálja. Ha valaki ehhez hasonló dolgokat művel, attól még nem vezet biztonságtalanul, csak a kocsit gyilkoja. Gondolom faterod meg azzal jár dolgozni. A karosszériázást miért nem utána csináltatta?
2016. ápr. 23. 12:29
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem picit tulgondolod. Nem minden baleset olyan komoly, hogy szemelyi serüles törtenjen. Ettöl függetlenül az auto pl. megtörhet. En pl. mar ketszer is törtem meg ugy a kocsim, hogy lepesben nekitolattam valaminek. Vagy szabalytalankodik, apukadnak jön ki a bünti, ha epp nem allitjak meg. Szüleimnek, testveremnek, ferjemnek odaadom a kocsit, de masnak nem szivesen. Hiaba tudom, hogy egy jo baratom jobban vezet mint en, neki se adnam jo szivvel. Nemhogy a ferjem vagy testverem ( vagy a te esetetdben gyerekem) valakijenek.
2016. ápr. 23. 12:30
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Idegen autót más vezetni, mint sajátot. Lehet, erre gondolt.
2016. ápr. 23. 12:39
 6/18 anonim ***** válasza:
97%
Na figyu, nekem az autó munkába járásra kell, én sem adnám kölcsön másnak, és nem csak azért, mert félek, hogy rommá töri, egy autóban a baleseten kívül millió más módon is kárt lehet tenni, amitől aztán utána napokig használhatatlan lesz a tulajdonos számára, amíg szerelőnél van, szerintem apukád is inkább ettől tart.
2016. ápr. 23. 12:57
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

Őszintén mondva, még a nejemnek sem adom kölcsön, sem fiamnak, lányomnak. Pedig, az egész család egydöntetűen mondja, én nyírom a kocsit a legjobban.

Azért mindenki nyúzza a sajátját.

2016. ápr. 23. 13:07
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem adnám kölcsön. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az autót jobban félteném, mint téged.

Először is más idegen autót vezetni, másodszor nem kell rögtön súlyos balesetre gondolni, a legtöbb esemény nem személyi sérülés, "csak" az autóban okoz drága szerviz munkát. Harmadszor pedig, bármi szabálytalanságot is tesz a barátod, azért az apád fog felelni és fizetni.

És a barátod is kerülhet kellemetlen helyzetbe, ha igazoltatják, és nem ő a tulajdonos, akkor simán autótolvajként fogják kezelni.

Minimum kölcsönadási szerződést kell kötni, de én még úgy is nagyon meggondolnám.

Látszik, hogy nincs jogsid. Elképzelésed sincs, mivel járhat egy autó kölcsönadása.

2016. ápr. 23. 13:12
 9/18 A kérdező kommentje:
Apa kölcsön szokta adni pl rokonoknak a kocsiját, nincs ilyen "mániája", hogy senki nem vezetheti. A barátom autószerelő, szóval naponta több idegen autót vezet, megszokta már, hogy mind más. A szüleinek van műhelye, ha bármi gondja lenne a kocsinak az ő hibájából, biztos vagyok benne, hogy megjavítanák ingyen. Apa a céges kocsijával jár, a sajátja csak ácsorog a garázsban használatlanul.
2016. ápr. 23. 13:14
 10/18 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem a saját szülei autóját kéri el?
2016. ápr. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!