Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok. 16 éves lány vagyok, és rettentően elítélem az abortuszt. Járok pszichológushoz szorongás miatt, és egyszer véletlenül meghallottam, hogy apukám azt mondja, hogy anyukámnál újra kellett csinálni az abortuszt. Szinte sokkot kaptam. Annyira fájt, és csak abban reménykedek, hogy rosszul hallottam. De anyukámtól nem merem megkérdezni, mert túlságosan is félek a válaszától. Ha jól hallottam, sosem tudnék úgy nézni rá, mint eddig. Hiszen a testvérem életéről volt szó. Tudom, hogy nem az én dolgom ítélkezni, de nagyon megviselne. Szerintetek kérdezzek rá anyukámnál? Ti mit tennétek? Sokan azt mondják, amit nem tudunk az nem fáj. Ha sosem tudom meg az igazat, még reménykedhetek, hogy mégsem úgy volt, ahogy hallottam, talán beteg volt a baba, vagy ilyesmi. Így viszont csak gyötröm magam.

Volt esetleg valaki hozzám hasonló helyzetben?

2016. ápr. 10. 20:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kérdezz rá anyukádnál, aztán mnident meg tudtok beszélni. lehet, hogy vetélés volt, de nem ürült ki teljesen a magzat, ezért kellett újracsinálni. Lehet, hogy ő maga akarta így anno, de ezért már valószínűleg megbűnhődött, megbánta (mástnem akkor, amikor téged nehezen tudott kihordani). És ha lehet, ha így is van, próbálj neki megbocsátani. Nem kell elfogadnod, vagy helyeselned a tettét 8már ha direkt tette), de megbocsáthatsz.

Tudom, miről beszélek, én is hasonló helyzetben voltam, és nehéz, de meg tudtam anyukámnak bocsátani. Pedig én egész életemben egy testvért szerettem volna, és nem lehetett, szóval nem volt egyszerű. de felnőtt fejjel sikerült.

2016. ápr. 12. 16:40
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Rá fogok kérdezni anyukámnál. Remélem lesz elég bátorságom hozzá.

Kedves utolsó: Hasonló helyzetben vagyok mint te, én is nagyon szerettem volna egy testvért, de ez sajnos nem adatott meg. Viszont sokszor egy jó barát többet jelent egy rokonnál, hiszen az utóbbit az ember nem tudja megválogatni.

2016. ápr. 12. 19:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Valóban, ha igaz barátod van, az majdnem olyan mint a testvér.

sok erőt, hajrá! És tényleg próbáld megértéssel kezelni...

2016. ápr. 13. 15:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!