Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim nem engednek kibonta...

A szuleim nem engednek kibontakozni, hatraltatnak a terveimben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A lenyeg: eleg szegeny csalad vagyunk. Videken elunk. A zoldsegeink es a husunk nagyresze sajat termelesu, kocsink nincs, sokszor bliccelek amikor suliba megyek, mert nem tudok jegyet/berletet venni. Igyekszem jo tanulo lenni de az orak nagyresze azzal megy el, hogy a tanarok a cigany diakokat csititjak, szoval nem valami hatekony az oktatas errefele. A masik, hogy a kertunk eleg nagy, van mit tenni rajta minden nap. +vannak tyukok, kacsak, nyulak. Veluk is van munka. Kiveszem a reszemet belole, hiszen itt lakom, en is ezt eszem, de az elmult 2 evben kezd odaig fajulni, hogy apam mar csak fekszik es iszik, anya megfoz, es csinalom a kertet meg a takaritast, mert anyanak mar faj a dereka. Errefele nincs semmi. Van par kocsma, egy disco, egy mozi, es egy muzeum. Ennyi. De ezekhez is penz kene. Nagyon el szeretnek menni inne. Anyukamnak van egy huga. Na o megcsinalta a szerencsejet, pedig o is ide szuletett. Egyetemre jart, nyelveket beszel, nagyon jo munkaja van. A ferje detto. A gyerekei pedig szinten kituno tanulok, nyelveket beszelnek, sportolnak, nyaralnak stb. En kreativnak, tehetsegesnek, erosnek tartom magam. Onszorgalombol rengeteget olvasok, angolul nezek filmeket, hiradot stb. A varos lehetosegeihez kepest a maximumot hozom ki magambol. Jovore erettsegizem, es nagyon szeretnek tovabbtanulni. A szuleim rendesen fel voltak haborodva, hogy ezt megis hogy go dolom, mifelenk nem mennek egyetemre az emberek. Meg a tanarok is furcsan neztek ram, hogy eleg meresz vagyok, a diakok 1%-a megy egyetemre. A nagynenem is megcsinalta 0 tamogatassal(a nagyszuleim nem elleneztek, csak penzuk nem volt ra). O is sokat nelkulozott, sokszor nem volt mit ennie, de tudta, hogy itt csak a gyari munka van, vagy a nagy semmi. Meg segitene is nekem, de a szuleim nagyon ellenzik. Tudom, hogy addigra felnott leszek es en dontok az eletemrol, de allandoan jon a lelkiterror, hogy ha en elmegyek mi lesz. Ismerem anyukamat, tenyleg kart tenne magaban.
2016. ápr. 10. 17:47
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Koszonom. Tenyleg igyekszem kerulni a temat, nem en szoktam szoba hozni, hanem a szuleim. Errefele ketfele felfogas van a tovabbtanulassal kapcsolatban: a gazdagok gyerekei mennek oda, majmolni, vagy, hogy ne kelljen dolgozniuk. Vagy az hogy az egyetem hulyeseg mert a kornyezetunkben elo diplomasok pl tanar, orvos is ehberet dolgoznak. Eleg lehuzo. Masreszrol anyukamar nagyon szeretem akarmilyen is es emiatt sajnos konnyen bedolok a manipulaciojanak. :(
2016. ápr. 10. 20:28
 12/17 anonim ***** válasza:
ez nem manupiláció, mint írtam itt osztja mindenki az észt, de amikor felvettél annyi diákhitelt amennyit még a szüleid sem láttak, és muszáj jól tanulnod, hogy legyen pénz kajára, az nem olyan laza, mint itt gondolják. Sokan kapnak idegösszeomlást jobb körülményekkel, csak a teljesítmény kényszer miatt. Sok fizikai munka van amihez sok ész kell, pl hegesztő, amivel jól lehet keresni nagyon
2016. ápr. 10. 20:36
 13/17 anonim ***** válasza:
Ne hagyd magad manipulálni! Az anyukád sajnos nem lát túl a portátok határán. Mióta dolgozik az orovs éhbérért? Rengeteget panaszkodnak az igaz de én középkorú szegény orvost nem ismerek. A tanár más kérdés, de azért vidéki vszonyok között a pedagógus sem keres rosszul, jó nem lesz belőle multimilliomos, de a padagógus gyerekéne nem kell lógnia a buszon mert nincs pénz jegyre vagy bérletre. Szüleid neked sem szánnak jobb sorsot, mint maguknak. Azon az áron tartanának a maguk szintjén, hogy nekik könnyebb legyen hisz van egy valaki aki rájuk dolgozik a ház körül. Nem szép a részükről. Sőt megkérdőjelezem a szeretetüket is, az kihasználás. Azt a 3-4-5 évet kibírják, hogy maguk látják el önmagukat, erre nem vagy köteles. Úgyis neked lesz igazad hoszú távon, nem nekik.Büszkék lesznek rád,és nyugi örülének a szüleid annak a dilpmás éhbérnek amit egy jó diplomával keresni fogsz. Csak előre nézzél, sajnos nem veheted tekintete anyukádat, hiába szereted, mert esetedben rosszat akar neked.
2016. ápr. 10. 21:15
 14/17 A kérdező kommentje:
Tudom. De en nem szeretnek hegeszto lenni. Raadasul lany vagyok. Szoval szamomra itt maradna a gyari munka, esetleg lehetnek bolti elado. Ezeket en nem szeretnem csinalni.
2016. ápr. 10. 21:17
 15/17 anonim válasza:

Diplomás éhbér jogásznál nettó 230-270.000.

Nem annyira kevés bizonyos esetekben mint amennyire azok az emberek degradálják akik 6 hónap alatt nem tudnak ennyit összeszedni.

Egy lánynk pedig még sokkal fontosabb tanulnia mint egy fiúnak/férfinak.

Ha még támogatód is van, akár csak lelkileg, a nagynénéd akkor pláne nem foglalkozz a primitív szüleiddel.

Minél jobban bezárkózik az ember egy leszakadt régióban, minél kevesebb inger éri annál beszűkültebb a gondolkodásmódja.

2016. ápr. 12. 14:42
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

1.: Nincs pénzetek bérletre, de mobilra, feltételethetően wifire/gépra van?

2. Vidéken élsz és van mozi? Múzeum? Disco? Kertvárosba élek, nagyon szép környék, már nincsenek ilyen állatok, meg terméesek itt, de ez a 3 közül egyik sincsen.

Ebben a történetben sok minden sántít amit le sem írtam.

De ha tényleg igazi, akkor szerintem menj egyetemre. Ha (már ne haragudj) anyukádnak olyan az élete, hogy azért mert a fia/lánya, gyermeke akar valamit kezdeni az életével, akkor elég szánalmas Ő. Nem mondom azt, hog ne törődj vele, mert tudom, nehéz így tenni, de menj egyetemre! Max. ne legyél bentlakásos, ha ez megoldható.

2016. ápr. 13. 18:53
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

" Vidéken élsz és van mozi? Múzeum? Disco? "

Vidéki városban lakik, leírta. Képzeld, sok vidéki városban színház is van, képtár, egyetem, motocross-pálya stb, stb, úgy, hogy a szélén, a bekebelezett régi falvakban simán tartanak kistestű háziállatokat, esetenként disznót, egyebet is.:-) (Néha elképedek, mennyire nincs fogalmatok arról, ami a fővároson kívül esik.)

2016. ápr. 13. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!