Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesapám haldoklik, normális...

Édesapám haldoklik, normális reakció részéről?

Figyelt kérdés

Fiatal alig 60 éves, koránál sokkal fiatalabbnak nézz ki.

Az orvosok azt mondták kézelések nélkül max 6 hónap (ő utasitott el minden kezelést).

Elmondta nekünk (van egy nővérem is), hogy beteg és nem kezelteti magát a vége úgyis ugyanazz - meghal- azt a kis időt ami maradt, szeretné nagyobb szenvedések nélkül élni.

Úgy döntött utazni fog és kipróbál mindent amit tervezett, ami megtetszik neki!

Szeretne mindent látni, körbe utazni a világot!

A nővérem szerint veszélyes pénz szórás, nem tudja mit csinál!

Valóban?

2016. ápr. 8. 20:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én megértem. Az ő pénze, a sírban semmire sem megy vele, hadd élvezze ki az életből azt a keveset, ami maradt. Egyszer él az ember, azt tegye tartalmasan. A nővéred meg tényleg szégyellje magát, és támogatnám az édesapámat, ha ez lenne a helyzet, bármit is választ, bárhogyan is dönt.
2016. ápr. 8. 22:03
 12/33 anonim ***** válasza:
13%

"Ezzt nem értem"

Biztos?

2016. ápr. 8. 22:03
 13/33 anonim ***** válasza:
84%
A bakancslista című filmre gondolt az előző válaszoló! Gondolom
2016. ápr. 8. 22:04
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt tenném. Gondolom, rákos szegény, nagyon sok ilyen betegnél (persze nem mindegyiknél) a terápia megnyújtja valamicskével az életet, de az életminőséget annyira rontja, hogy felmerül a kérdés, megéri-e...Ha ő úgy dönt, hogy inkább kiélvezi azt az időt, ami még hátravan, minthogy szenvedjen és reménykedjen, akkor tiszteletben kell tartani és támogatni benne, nem az örökséget félteni.
2016. ápr. 8. 22:08
 15/33 anonim ***** válasza:
46%

# 13/14 Időpont ma 22:04

Jól gondolod.

2016. ápr. 8. 22:11
 16/33 anonim ***** válasza:
78%

ha ezzel nem okoz gondot a csaladjanak hadd menjen.

apro betukkel megjegyeznem hogy a kesobbi veszekedesek elkerulese vegett irjon vegrendeletet, a mi csaladunkban epp most volt halaleset es a noveredhez hasonlo fiu mar mindent el akar adni, meg azt is ami nem ot illetne meg...

2016. ápr. 8. 22:19
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Normális reakció, utazzon, döntsön ahogy neki jó, joga van hozzá, a nővérednek ebbe nincs beleszólása, helyette nézze meg a Bakancslista c. filmet!
2016. ápr. 8. 22:28
 18/33 A kérdező kommentje:

Én nem tudnám most felhozni neki, hogy írjon végrendeletett.

Igen, sajnos rákos.

Segít ha én is meg nézzem azt a filmet amit sokat írtatok?

2016. ápr. 8. 22:48
 19/33 anonim ***** válasza:
94%

"Én nem tudnám most felhozni neki, hogy írjon végrendeletett."

Nem is kell.

Egyrészt nem a te dolgod, másrészt ha képes ilyen tudatos döntést hozni ( kezelés elutasítása, hátralévő időre szóló terv), akkor már nyilván megtette.

"Segít ha én is meg nézzem azt a filmet amit sokat írtatok?"

Miben segítene?

Az édesapád döntésének megértésében segíthet.

A nővéred ( és párja) reakciójának feldolgozásában nem segíthet, mint ahogy édesapád esetleges elveszítésének feldolgozásába sem segíthet sokat. ( Picit azért igen, ha megérted, hogy az utolsó hónapjait nem önsajnálattal töltötte.)

2016. ápr. 8. 23:15
 20/33 anonim ***** válasza:
78%
Mindenkepp nezd meg a filmet, es tesoddal is nezesd meg. Apukad meg teljesen jol cselekszik.
2016. ápr. 9. 06:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!