Kedves szülők! Ti elfogadnátok-e, ha a fiatok asperger szindrómás lányt választana?
Figyelt kérdés
2016. márc. 31. 11:28
11/31 anonim válasza:
Mivel felnőtt ember, kénytelen lennék elfogadni, de nem örülnék neki.
12/31 anonim válasza:
Definiálná nekem valaki azt a fogalmat, hogy "elfogadni"? Egy szülő mégis mi a fenét tud csinálni a nem tetsző választottal anélkül, hogy nevetséges lenne? Megsértődik? Látványosan hideg? Vagy nem beszél velük? Annyi baj legyen...
13/31 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy van más választása a szülőnek. Egyébként is, akit a gyerekem szeret, az nekem tökéletesen megfelel. Elvégre nem bűnözőről van szó.
14/31 anonim válasza:
Én is aspergeres vagyok. Férjemnek nem kötöttem rögtön az orrára, anyósomnak pedig fogalma sincs róla. Nem mondom, hogy mekkora barátnők vagyunk, mert nehezen barátkozom, de megvan a normális viszony. Ebből is látszik, hogy ez nem egy olyan"fogyatékosság", ami messziről látszik, főleg felnőtteknèl nem. Nem kell ebből ügyet csinálni.
15/31 anonim válasza:
14.-nek.
Fantasztikus kapcsolat lehet! "Irigylem" a pasid. :(
16/31 anonim válasza:
Ő mondja, mert most ez a divat? Vagy tényleg az? Csak ez "mezei" pszichiáter mondta rá, vagy akinek ez a szakterülete? Mert extrém ritka, nőknél még inkább az, és sokkal nehezebben felismerhető, de minden második csajszikának ez a baja.
17/31 anonim válasza:
Igen, nagyon jó a kapcsolatunk, köszönöm. A nem kötöttem rögtön az orrára nem jelenti azt, hogy mikor komolyabb lett a dolog, nem mondtam el neki. Mivel szeret úgy, ahogy vagyok, elkönyvelte ezt mint egy + infót rólam, de nem nagyon foglalkozott vele soha. Ettől még szépen éldegélünk a gyerekekkel. Vagy szerinted egy aspergeresnek úgy kell kezdenie az ismerkedést, hogy"Szia! Zsuzsi vagyok, aspergeres. Téged hogy hívnak?"
18/31 anonim válasza:
Igen, mert felnőtt, tudja, hogy ki és mi jó neki. Ha számára egy aspergeres lány az, akkor az, nekem csak az a lényeg, hogy szeresse a gyerekemet. Ki ne szeretné boldognak látni a saját gyerekét? Ja igen, a sok megmondó anyukaapuka, mert ők mindig jobban tudják, mi a jó a már régen felnőtt gyerekének.
Nem hiszem, hogy ez alapján kellene megítélni egy embert, aki ráadásul nem is tehet arról, hogy mivel született. Én így gondolom, mert tényleg empatikus ember vagyok.
19/31 anonim válasza:
Persze, hogy elfogadnám. Nem ő tehet róla :)
20/31 anonim válasza:
Nem vagyok szülő, ellenben lány vagyok, aki aspergeres. Anyósjelöltnek fogalma sincs róla, szerintem azt sem tudja, mi az. Ritkán találkozunk, nem igazán kedveljük egymást, aminek elsősorban az az oka, hogy nem vagyok gazdag, anyós pedig "megfelelő társadalmi rétegbe tartozó" menyet szeretne, akit ugráltathat, öltöztethet, mutogathat. Ennek én nem felelek meg és nem is akarok megfelelni, asperger ide vagy oda. Egyébként külső szemlélő, aki nem szakember (és nem lát napi legalább 20 órában) nem tudná megmondani rólam. A percenként több száz elemző algoritmus, ami végigfut a fejemben, valahányszor egy másik emberrel kommunikálok, nem látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!