Anya otthagyott, apa üvöltözött vele. Kinek van igaza? Jogos, hogy úgy érzem, itt anyában csalódtam a legnagyobbat? Egy ilyen helyzetben mit kellett volna tennem?
Röviden:
Vidéken ragadtam (180 km-re Budapesttől) tegnap pénz és iratok nélkül, egy hordozható töltő, valamint a telefonom volt nálam, plusz a kulcsom.
Felhívtam anyát, aki annyit tett, hogy elkezdett üvöltözni, hogy biztosan nem jön értem, most fejezte be a tornát, megy fürdeni, oldjam meg, ahogy akarom, nem érdekli. Amúgy is zokogtam, erre még jobban elkezdtem, mire rám csapta a telefont.
Felhívtam apát is, akivel amúgy elég keveset beszélünk, de mondta, hogy ő a Balatonnál van tárgyalni, minimum 6 óra lenne az út még akkor is, ha azonnal elindul, de hívjam fel a feleségét, szerinte ő ráér (otthon van a másfél éves gyerekükkel). Az első szóra értem jött, nem kiabált, meg semmi ilyesmi nem volt, tök rendes volt, pedig én alig álltam vele szóba eddig.
Hazajöttünk, mire anya még jobban összeveszett velem, hogy reméli jól kitárgyaltuk apa feleségével.
Ma felhívta apa, hogy mi volt ez az egész és hogy hagyhatta, hogy egyedül legyen az ország másik végén a semmivel (normális kabát sem volt nálam, csak egy vékony bőrkabi). Eddig szinte alig beszéltek, most apa úgy kiabált vele, hogy még a telefonon át is hallottam, miközben anya a konyhában volt, én a nappaliban...
Ő most engem hibáztat ezért az egészért, de hát ő mondta, hogy oldjam meg, nem fog eljönni értem.
16/L
a másik, vidéken ragadtál,- te akartal odamenni. ott ragadtál, mert osszevesztel a kis Joskaval, hisztiztel vagy fene tudja mit csináltál az meg szépen otthagyott. ugyhogy...utána meg kétségbeesve telefonálgatsz..
ki lenne a hibás, ha nem te???
"ogos, hogy úgy érzem, itt anyában csalódtam a legnagyobbat? "
nem, nem jogos. viszont o, hogy mekkorat csalodott benned, hogy ilyen felelotlen kis tini vagy...aki fogja magat és csak ugy elmegy...na, de mint ezt irtam is, ok neveltek ilyennek..
"pont így halt meg mostanában egy lány"
Pont ezért ülök kocsiba, és indulok azonnal a gyerekemért, mert amikor felhív, akkor még jól van, és tudom, hol van...
Nem pedig "oldd meg", aztán ha nem ér haza csak hullazsákban, akkor mi van???
Én elmondanám, hogy "igen, látod, megoldottam. Találtam valakit, akit érdekelt, hogy mi van velem".
Amúgy meg tényleg, az azért 16 évesen elég felelőtlen dolog, hogy pénz nélkül, melegruha nélkül elmész egy olyan helyre, ahonnan nem tudsz egyedül hazajönni. Nemcsak az összeveszés történhetett volna meg, hanem ennél rosszabb dolgok is...
Egyrészt megértem, hogy anyukád első reakciója az volt, hogy leüvöltötte a fejedet, ugyanis 16 évesen több eszed is lehetne annál, hogy 180 km-re elindulsz vidékre anélkül, hogy ezt előtte bárkivel is közölnéd. Az a minimum, hogy értesíted a szüleidet, hogy autóval, xy-al délután 2-kor indultok z helyre. Aztán vagy elengednek, vagy nem, ugyanis még nem vagy abban a helyzetben, hogy 18 év alatt csak úgy ingázz városok között, ilyen tapló pasikkal mint az exed ugyebár.. (meg is látszik!)
Viszont miután kitombolta magát anyukád, elindulhatott volna érted, másnem én hazáig toltam volna neked az autóba, hogy milyen felelőtlen vagy, az is épp elég büntetés lett volna neked! Egyébként örülj neki, hogy nem ért titeket közúti baleset, mivel senki nem tudott arról a barátodon kívül, hogy éppen úton vagytok, és még irat sem volt nálad, nem is valószínű, hogy egy könnyen meg tudták volna mondani, hogy ki vagy egyáltalán, meg kihez tartozol, és melyik városból! Kicsit gondolkozz már!
Ebben a sztoriban egyedül apukád meg a felesége a normális, mindenki h..lye.
- Az exbarátod kivisz 180 km-re, aztán ott hagy a fenébe, mert durcizol?
- Anyád minősíthetetlen.
- Te is nagy eszű lehetsz, hogy egy összeveszés utáni ingatag kapcsolatban annyira bízol, hogy elmész vele a világ végére, pénz, iratok, ruha nélkül aztán képes vagy úgy összeveszni vele, hogy ott hagyjon.
"Ő most engem hibáztat ezért az egészért, de hát ő mondta, hogy oldjam meg, nem fog eljönni értem. "
Teljesen jogosan hibáztat téged ezért az egészért, mégis ki a fenét hibáztatna? Bár azért elmehetne érted, vagy ha nem is megy el, akkor is intézhetett volna neked valakit aki elmegy érted.
"Aki járt vidéken, vagy ott él, azt tudja, hogy milyen alakokat lehet látni arra."
Megnyugtatlak, Bp-en ezerszer rosszabb arcok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!