Anya otthagyott, apa üvöltözött vele. Kinek van igaza? Jogos, hogy úgy érzem, itt anyában csalódtam a legnagyobbat? Egy ilyen helyzetben mit kellett volna tennem?
Röviden:
Vidéken ragadtam (180 km-re Budapesttől) tegnap pénz és iratok nélkül, egy hordozható töltő, valamint a telefonom volt nálam, plusz a kulcsom.
Felhívtam anyát, aki annyit tett, hogy elkezdett üvöltözni, hogy biztosan nem jön értem, most fejezte be a tornát, megy fürdeni, oldjam meg, ahogy akarom, nem érdekli. Amúgy is zokogtam, erre még jobban elkezdtem, mire rám csapta a telefont.
Felhívtam apát is, akivel amúgy elég keveset beszélünk, de mondta, hogy ő a Balatonnál van tárgyalni, minimum 6 óra lenne az út még akkor is, ha azonnal elindul, de hívjam fel a feleségét, szerinte ő ráér (otthon van a másfél éves gyerekükkel). Az első szóra értem jött, nem kiabált, meg semmi ilyesmi nem volt, tök rendes volt, pedig én alig álltam vele szóba eddig.
Hazajöttünk, mire anya még jobban összeveszett velem, hogy reméli jól kitárgyaltuk apa feleségével.
Ma felhívta apa, hogy mi volt ez az egész és hogy hagyhatta, hogy egyedül legyen az ország másik végén a semmivel (normális kabát sem volt nálam, csak egy vékony bőrkabi). Eddig szinte alig beszéltek, most apa úgy kiabált vele, hogy még a telefonon át is hallottam, miközben anya a konyhában volt, én a nappaliban...
Ő most engem hibáztat ezért az egészért, de hát ő mondta, hogy oldjam meg, nem fog eljönni értem.
16/L
Most olvastam a kiegészítésed. Úgy gondolom, hogy sajnos számítanod kellett volna erre a kimenetelre, vagy legalább felkészülni. De egy 16 éves gyereknél előfordul, hogy nem elég körültekintő. Szóval szerintem egy kiadós fejmosással kiegészítve az lett volna a helyes, ha édesanyád elmegy érted.
Örülök, hogy végül szerencsésen hazajutottál, és remélem, ezentúl jobban felkészülsz.
Rendes Apud felesége. Mond meg Anyudnak, hogy abban a helyzetben nem volt más választásod, ő nem akart neked segíteni de szerencsére akadt olyan aki igen. Nincs most mit háborogni.
Örülj, hogy megoldódott. Engem a volt barátom a határ mellett (Lenti) rakott ki..délután 5 óra volt. Az utolsó busz Budapestre egy órával korábban elment..Nem tetszett az ottani légkör, meg sok volt a fura alak..ezért fölpattantam egy buszra Zalaegerszeg felé. Először jártam ott..egy táskám is volt..valahogy elnavigáltak az állomásra (ekkor más sötét volt)...közölték, hogy csak reggel 6 kor megy a vonat. Mondom remek. Busz szintén csak reggel. Mit mondjak? A pénztár bezárt, mielőtt megvettem volna a jegyemet. Az ott dolgozó biztonsági közölte velem, hogy mivel nincs jegyem, ki kell mennem. :/ Bezárták az állomást, én meg a szemközti parkban dekkoltam és majd megfagytam. Akkor voltam 20 éves, eléggé féltem azért, mert ismeretlen volt a környék, nem tudtam hová mennyek. Valahogy meghúztam magam ott hajnali 5-ig..
Sok minden történhetett is volna, szerencsém volt. Anyukád úgy látszik nincs tisztában azzal, hogy ebből baj is lehetett volna. Nálam eppen annyi pénz volt, hogy meg tudtam venni a jegyet (kedvezménnyel, anélkül nem)..neked az sem volt. Mit várt?? Haza stoppolsz???
Elég szomorú ez...azon rágódik, hogy róla beszéltetek, nem hogy örülne, hogy épségben hazaértél...
én is azt tanácsolom, hogy azzal a sráccal ne nagyon erőltesd a kapcsolatot. ritka nagy bunkó,hogyha elvisz kocsival, majd ott hagy mert összevesztek. ha egy kicsit is számítanál neki, akkor az a minimum,hogy hazavisz.szóval hanyagold.
a szüleidre visszatérve: apukád és a felesége tök korrekten járt el. írtad,hogy a feleségével nem nagyon szoktál beszélgetni. pedig lehet nem ártana, mert látod,hogy nem hagyott cserben:)
anyukád meg nem ment érted.oké. de akkor miért akad ki, hogy felhívtad apukádat? mit kellett volna csinálnod? lestoppolni valakit? beülni egy vadidegen mellé? nem tudom hogy gondolta.
nyilván te is hibás vagy a helyzetben , hogy nem volt nálad pénz . na de előfordul, főleg egy kamasszal.
szóval a srác a gáz a sztoriban, meg anyukád.és mondom, nem az hogy nem ment érted. hanem hogy így kiakad, mert apukád felesége ment érte.. nem rajtad keresztül kéne játszmáznia meg féltékenykedni az új feleségre. ha gondja van beszélje meg velük, de úgy,hogy téged ez ne érintsen.
ki nem állhatom az ilyen szülőket, akik a válás után fel vannak háborodva, hogyha a gyerek a másik szülőhöz is fordul..
Ennyire hogy lehet valaki tré anya? Apád második felesége sokkal inkább nevezhető anyának, mindent félredobva elment érted.
Anyád húzza le magát a wc-n, komolyan, a kiskorú lányát kitéve mindenféle veszélynek cserbenhagyta és inkább otthon meresztette a valagát :@ Mások meg két kezüket összetennék ha lehetne gyerekük és támogatnák még felnőttként is.
Ilyenkor dobja el az agyam az ékszíjat...
anyádnak adok igazat hogy lehet 16 évesen anyi eszed hogy minden nélkül elindulsz vidékre kocsikázni
apádnak is le kelet volna tekernie egy jó nagy pofont
pont így halt meg mostanában egy lány
egyáltalán hogy képzeled hogy csak úgy lelépsz pár órára a pasidal
kinek van igaza...mindkettonek.
én érted mentem volna, de hogy utána a lábadat se teszed ki a házbol az fix.
mi az, hogy 16 évesen te elindulsz csavarogni..és annyi eszed sincs, hogy min. iratokat, pénzt magaddal vigyél...nagyon el lett rontva a nevelésed.
hát hogy gondoltad te ezt?? miért nem mondtad a "barátodnak", hogy te nem mész semerre se kocsikázgatni, vigyen téged hazafele. nem..neked annyi eszed volt, mint egy szatyornak. 16 éves kis hulyének..kabát és iratok nélkul utnak indul..majd sirva hivja anyucit. a legnagyobb hulyeséget itt te csináltad.
azért az ember annyira már megbizik egy 16 évesben, hogy ne csináljon ekkora marhaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!