Szülők! Ha választanotok kéne a gyereketek és 3 millió
forint között akkor mit választanátok?
Figyelt kérdés
A szüleim válnak, mert apa megcsalta anyát és lelépett egy fiatalabb nővel. 3 millió forintot követel tőlünk. Emberileg semmi sem járna neki szerintem, de sajnos jogilag elég bonyolult a helyzet, ebbe most nem megyek bele. De nem tudjuk kifizetni, nem állunk túl jól, de így is egy csomót kell melóznom suli mellett hogy egyáltalán megéljünk. Megmondtam apának hogy válasszon vagy én vagy a pénz, mert ha nem áll el a követelésétől akkor engem többet nem lát. És a pénzt választotta.
Jó akkor leírom bővebben. Anyám lakott ebbe a lakásba a volt férjével és a két bátyámmal, de ez állami lakás volt. Utána anya válófélben volt a férjével és akkor jött össze apámmal, de közbe már velem is terhes volt, és egy segélynek köszönhetően megvehették ezt a lakást kb. fél millió forintért, amire közösen dobták össze a pénzt, és így a lakás 30%-a anyámé 30%-a apámé és 40% anya volt férjéé. Ő lelépett, és nem kérte a pénzt mert itt vannak a gyerekei, akiket anya nevelt fel egyedül és erre tekintettel volt. Követelések nélkül kisétált az életükből. Apa viszont nem így gondolja, és a lakás kb. 10milliót ér, szóval kell neki belőle 3 millió, de ugye ő ebbe sohasem fizetett bele ennyit, ráadásul kb. anyám fogadta be mert nem volt hová mennie. Most meg vinné a kocsit vinné a pénzt, engem meg le$zar, szerintem azért ez elég nagy szemétség.
2016. márc. 7. 16:28
12/33 anonim válasza:
A többiekkel vagyok, a kérdés és a leírás nem ugyanaz s ha jogilag jár neki, akkor a gyerek elképzelése az emberi dolgokról, amikbe nem tuti, hogy belelát, mit se számít...
Csak a fő kérdést nézve nemhogy 3, de 33 vagy 333 millióval szemben is a gyerekemet választanám, igazából nem is látnám, hogy van választási lehetőségem. Én nem így működöm. S van egy egészen szilárd erkölcsi kódexem.
2016. márc. 7. 16:30
13/33 anonim válasza:
" de közbe már velem is terhes volt, és egy segélynek köszönhetően megvehették ezt a lakást kb. fél millió forintért, amire közösen dobták össze a pénzt, és így a lakás 30%-a anyámé 30%-a apámé és 40% anya volt férjéé." - Kérdező, tiszta ügy, akkor a forgalmi érték 30%-a jár neki... mi a problémád ezek után?
2016. márc. 7. 16:31
14/33 anonim válasza:
Szerintem meg nem jár lóf.sz se neki. Anyád helyében szereznék egy jó ügyvédet. Te hány éves vagy, kérdező, mi a helyzet a gyerektartással?
2016. márc. 7. 16:41
15/33 anonim válasza:
Jogilag simán jár neki a 30%, mai értéken. Egy ilyen beszolas után pedig kíváncsi se lennék a gyerekemre
2016. márc. 7. 16:53
16/33 anonim válasza:
Az,hogy a lakásból kéri a részét normális dolog. Az,hogy az előző férj nudli volt,más téma. Ez egyébként anyád problémája nem a tied. Mindenki kifizeti a házból vàlás után a másikat, ha közös. Ez igy van helyén.
2016. márc. 7. 16:55
17/33 anonim válasza:
Az hogy mi jár neki, abban vagy megállapodnak vagy ügyvédekkel lejátszatják. Az érthető, hogy haragszol rá, de itt zsarolás áll szemben a (szerinte) jogos jussal. Ilyen esetben nem szabad engedni a zsarolásnak.
2016. márc. 7. 16:57
18/33 anonim válasza:
"Megmondtam apának hogy válasszon vagy én vagy a pénz, mert ha nem áll el a követelésétől akkor engem többet nem lát."
Ebbe a zsarolásba nem mennék bele! A pénz meg jár neki,mert gondolom a melójával és a fizujával ő is tett bele a közösbe.
2016. márc. 7. 17:05
19/33 anonim válasza:
.... bónusz, hogy ha Kérdező még kiskorú, akkor végső esetben akár a börtönbe is juttathatja az anyját "kapcsolattartás akadályozása" vétségért, ha "bezzeg ő nem áll szóba az apjával, ha az nem mond le a..."
Szóval Kérdező totál szerepzavarban van, az ingatlanról való döntés a bíróság dolga ha vita van - ő meg, ha kiskorú, akkor csak az anyjával szúr ki emberesen ezzel a felfogással, ha meg nagykorú, akkor nem köteles tartani a kapcsolatot az apjával, cserébe viszont nem is támaszthat igényt vele szemben. Tök függetlenül az ingatlantól...
2016. márc. 7. 17:13
20/33 anonim válasza:
Na most adott a lakás, aminek harminc százalékban tulajdonosa az illető. Nem kell nagy jogtudósnak lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, jogosan tart igényt a saját tulajdonára. Teljesen irreleváns, hogy mennyit fizetett bele és mikor, egy ingatlan értéke nem állandó. Ez a zsarolás, hogy én vagy a pénzed, nem volt valami szép húzás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!