Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire elfogadott dolog a...

Mennyire elfogadott dolog a gyerek facebook fiokjat ellenorizni?

Figyelt kérdés
Illetve ez mennyi idos korig elfogadott? Engedned e gyerekednek fiok letrehozasat? Ha igen hany eves kortol? Milyen szabalyokat allitanal fel a hasznalataval kapcsolatban? Szoval minden amit a gyereked facebookjarol gondolsz. Te hagyan csinalod ?
2016. márc. 2. 07:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
42%
#17-es: Csak hogy tudd, az, hogy a 15 éves lányoddal ismerkedik egy nagykorú férfi, az teljesen legális, törvény által nem büntethető (erkölcstelen, de akkor se szabálysértés vagy bűncselekmény), viszont, hogy te egyrészt elraboltad, másrészt megverted, harmadrészt levetkőztetted az adott férfit, kimerítetted az emberrablás, testi sértés, és becsületsértés fogalmát. Ezért több év börtönt kéne kapnod. Remélem, hogy örömmel dicsekedsz ezen tetteddel az ismerőseidnek, és valaki felnyom a rendőrségen.
2016. márc. 2. 15:19
 32/36 anonim ***** válasza:
63%
Tele a net megszeppent tinilánykákkal, akiket a szétküldött, meztelen cicis fotóikkal zsaroltak, holott mindnek vannak szüleik, csak éppen ezek a szülők úgy gondolták, hogy jár a privátszféra az ő roppant felelősségteljes 13-16 éves leánykájuknak. Mert ha valaki jól tanul és néha elmosogat otthon, akkor nem lehet tőle pucér képet kapni némi könyörgés, vagy heccelés (mi van, nem mered? kislány vagy? nem is vagy lány, kamuprofilod van" után.. Aztán meg otthon vagdossák a kezüket, meg nem mernek bemenni a suliba, mert a kép körbe lett mutogatva mindenkinek.
2016. márc. 2. 15:26
 33/36 A kérdező kommentje:

hmm ez mind szép és jó

de még mindig nem tudom hogyan is beszéljek erről vele

illetve elmondjam e h belenézek néha ...

alap volt h a jelszót tudom ez volt a feltétele annak h megcsinálhatta a profilt ...

2016. márc. 2. 16:35
 34/36 anonim ***** válasza:
51%

Ha alap, hogy tudod a jelszót, akkor nyugodtan elmondhatod, hogy belenéztél. Vagy kérd meg, hogy mutassa meg, kikkel beszélgetett. Azokat a videókat, amiket belinkeltek, mindenképp érdemes vele együtt megnézni, és beszélgetni róla.

Nem tudom, ki az a böszme, aki minden értelmes választ lepontoz, 14-18 között igenis oda kell figyelni rá, mit csinál a gyerek egy nyilvános felületen, ugyanis a szülő felelős érte. Még a 14 éves fruskáért is, aki nem tartja magát síkhülyének, mert a szexuális témákat rögtön ignorálja - ennél lényegesen kifinomultabb módszerek is vannak, a sok csodálatos, élőben sosem látott embert valóban megismerve biztosan érné néhány meglepetés.:D A privát szféra fontos, valóban, addig, amíg ennek a szülő általi tisztelete nem sodorja veszélybe a kamaszt.

16 éves a fiam, 2 éve csináltunk neki profilt, közösen. végigvettük, mit lehet és mit nem, milyen veszélyek vannak, hogyan állítsa be az adatbiztonságot stb, stb. Rendszeresen mesél a chateléseiről, legutóbb egy távoli rokon gyereket, akit nem ismert fel, nem jelölt vissza, először megkérdezte, ismerjük-e. Bármikor hozzáférek a fiókjához, erről ő is tud, előbbi kérdéséig időnként megnéztem az ismerősöket, levelezésbe, chatelésbe soha nem néztem bele, nem volt gyanúra ok. Azt gondolom, most már nem kell ellenőriznem, hacsak valami nagy és negatív változás nem áll be a viselkedésében, amitől felmerülhet a gyanú, hogy rossz társaságba keveredett. Nagyon jó a kapcsolatunk, mindent meg tudunk beszélni, úgyhogy nem igazán tartok ettől, de kamaszkorban bármi előfordulhat.

2016. márc. 2. 18:50
 35/36 anonim ***** válasza:
20%
Én mondjuk azt nem értem, hogy a #30, #31-et ki pontozta le - mert hogy mindkettő A-Z-ig igaz.
2016. márc. 2. 19:24
 36/36 anonim ***** válasza:
47%

Nincs gyerekem, de ha lenne és tudom, hogy jól, normálisan neveltem akkor nincs mitől tartani. 10-11 éves koromban lett face fiókom, apámat nem érdekelte és semmi ilyesmi miatt nem aggódott, tudta, hogy nem csinálok semmi rosszat.

16/L

2017. szept. 27. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!