Mennyire elfogadott dolog a gyerek facebook fiokjat ellenorizni?
#22, én inkább nagy fantáziával megáldottnak mondanám... ha ezt valaki tényleg megcsinálja, akkor egy ideig utána nem tudja kontrollálni a gyereke életét, mert, hogy ő kerül kontroll alá - értsd börtönbe.
Egyébként meg szerintem minden olyan szülő nagyon szégyellheti magát, aki a saját értékrendjét akarja ráerőszakolni a gyerekére.
Én csak azt a részét tudom, hogy anyám nagyon csúnyán
"belelépett öcsém gyomrába" azzal, hogy a tudta nélkül olvasgatta végig a facebook üzeneteit. Csakhogy az öcsém már 16-7 éves volt, és még a barátnőjével való beszélgetéseket is végigolvasta...
Ott b_szta el, hogy öcsémet elkezdte bírálgatni, és piszkálni olyan tényekkel, amikről a tesóm nagyon jól tudta, hogy soha nem említett anya előtt.
"Egyébként meg szerintem minden olyan szülő nagyon szégyellheti magát, aki a saját értékrendjét akarja ráerőszakolni a gyerekére."
Hát, akkor minden szülő eláshatná magát, ugyanis NINCS olyan, aki ne a saját értékrendjét akarná átadni a gyereknek. Eleve erről szól a nevelés, hogy a saját elveimet, értékeimet közvetítem és példamutatással tanítom.
#20: "Aztán felnőtt nő leszel, és te vagy a nyomi, mert miért hiszed azt, hogy minden férfi nemi erőszaktevő meg emberrabló?"
AZért hatalmas különbség, ha a kislány a saját korosztályából ismerkedik, ismerősök ismerőse köréből a neten, akiket le tud ellenőrizni, mint mindenféle kamu profilokról 10-20 évvel idősebb pasikkal.
Meg kell tanulnia, milyen szituációk lehetnek veszélyesek.
Ugye nem gondolod, hogy egy 15-16 éves lánykának neten összeszedett 30-as pasik autójába kell beülni, vagy a lakásán randizni, még ha oly imponáló is egy tininek.
Nem érdekel, mennyire elfogadott vagy sem, nálunk az volt a fb profil feltétele, hogy hozzáférhetek, belenézhetek, és ha valami nem tetszik, akkor törli a kérésemre.
A fb véleményem szerint NEM privátszéfra, elvégre ország-világ látja az ott kitett posztokat. Meg kell tanulni használni, tudni kell, mit nem illik/szabad nyilvánosság elé tárni.
Van egy csoport is a gyerekeknek, ahol az osztálytársak tudnak levelezni, megosztják az infókat, ennek a szülői változata is létezik, az osztályfőnök mindkettőben tag. Ezt kifejezetten hasznosnak találom, mondjuk el lehet kérni a leckét, mindenről azonnal értesülünk, ami fontos.
A levelezéseket nem olvasom el, de tudni szeretem, kivel levelez. Szerencsére semmi cinkes nem történ eddig ilyen téren, de jobb félni, mit megijedni.
Volt már olyan poszt, ami szerintem nem illik egy ekkora gyerek falára, azt leszedettem, cikis képeket, nyilvános civakodásokat nem hagyok. Tudom, hogy kínos lenne neki másnap a suliban, még ha elsőre nem is sikerül felmérni.
Eddig nem reklamált, hogy elnyomom és diktatúra van, ő is egyetért, hogy ennyi ellenőrzés belefér.
Pedofilokról már beszéltünk, a pucér képek megosztásáról is, meg arról, hogy sose tudhatja, ki van a másik oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!