Mennyire elfogadott dolog a gyerek facebook fiokjat ellenorizni?
14 év alatt még szülői felügyelettel se lehetne hivatalosan profilja, ütközik a felhasználási feltételekkel. Így ha addig készítenek, akkor (amellett hogy szabálysértés), teljességgel szülői "kegy" és természetes, ha a szülő teljes körűen ellenőriz minden fb-s tevékenységet (nem csak a képeket, hanem a levelezést, chatet, mindent).
14 fölött, ha addig sikerült nagyjából megtanítani az internet biztonságos használatát, akkor már elég lehet időszakosan ellenőrizni a feltöltött képeket, megosztott tartalmakat. Leveleket, chatet már nem.
Úgy sejtem van otthon router.
A gyerek gépe és telefonja kapjon az otthoni hálózatban fix IP-t majd erre az IP-re állíts be szűrést a routeren. A router adminisztrációs felületéhez meg értelemszerűen ne férjen hozzá. Ennyi. Ha akarod a facebookot is kiszűrheted. 14 alatt érdemes. Utána ki lehet neki nyitni.
A kettes nagy arc, ment a zöld! :) Véleményem szerint szülő-gyerek kapcsolatfüggő a dolog, nincs rá általános megoldás. Szülőként az a feladat, hogy a gyerek megtanulja az internet "helyes" használatát. Ebben tudsz neki segíteni (pl.: vigyázzon az adataira (ne adja ki a lakcímét, telefonszámát), ne higgyen el mindent amit ott talál, maradjon érdeklődő, stb.., ne fertőzze meg a gépet mindenféle zsarral, stb..)
Belenézni elég húzós téma..
Semennyire. Nem vajkalok a maganeleteben, olyan lenne mint elolvasni a naplojat.
Ahhoz meg miert kene az engedelyem hogy barmit letrehozzon, ha mar eleg nagy hogy igenyelje, legyen eleg nagy hasznalni is.
Semennyire. Megtanítom, hogy legyen tisztában a veszélyekkel, elmagyarázok neki mindent.
Értelmes, okos gyerek; megérti.
A privát szféráját pedig születése óta respektálom.
A levelezésébe nyilván nem nézek bele, de arra oda kell figyelni, kivel levelezik, volt már rá példa, hogy 30as fószer akarta rávenni, hogy találkozzanak, hát a nevéven le is beszéltem az uriemberrel egy találkozót...
+ az sem árt, ha a tanárai ott vannak az ismerősei közt, mert ők is odafigyelhetnek a megosztásokra...
35/f 15 a kislányom.
eddig ez rendben is volt ...
de kiderült h a 14 éves lányomnak egy 21 éves pasi írogat
ezt hogyan kezelnétek ?
(hozzáteszem h én időnként átnézem mi van neki ott... kivel beszél mit tesz ki - bár ő csak a csetet használja)
hogyan lehet finoman megbeszélni vele h ne küldözzgesen szíveket meg hinyzol meg hasonló dolgokat annak a pasinak - amúgy valszeg az egy kamu profil mert kizárt h 2 ismerős legyen a fészen egy 21 éves pasinak...
most vagy elmondom neki h igen bizony ellenőrzőm - vagy más megoldás h megértse ?
szerintem ne mondd el neki,hogy ellenőrizgeted a fiókját. és ne is ellenőrizgesd tovább.
inkább beszélj neki a biztonságos internethasználatról. meg úgy általánosságban a fiúkról. hogy tudjon hozzád fordulni bármi baja van. és ha nem retardált nem fog elmenni találkozni egy vadidegen pasival, szó nélkül. én emiatt nem aggódnék.ha nem valódi a profil, akkor előbb utóbb csak leesik a lányodnak is.
de tényleg ne olvasgasd tovább. ha egyszer rájön elveszted a bizalmát. + idővel lehet olyat is találnál, amit jobb,hogyha nem látsz. inkább érdd el,hogy forduljon hozzád. ne kutakodj. ha akarja elmondja magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!