20 éves lányom alulértékeli önmagát, agresszív és antiszociális. Szenved tőle, de semmilyen segítséget (pszichologus, önterápia) nem fogad el. Hogy segíthetnék rajta?
Uttsó, te egészen biztosan nem vagy Mensa-tag, ekkora hülyeséget, amit írtál, ritkán lehet olvasni.
Kérdező, sajnos, én is csak megerősíteni tudom, hogy amíg ő nem akar változtatni, addig nem nagyon tudsz mit tenni.
Pszichológust átveri:)
Érdekes érzés.
Én nemrég volt pszichiáternél és én is ezt vettem észre magamon,hogy én próbálom elemezni az orvost:D
Hogy mit gondol rólam.Vajon mi a "helyes" válasz.Mennyire lehetek őszinte?Előny-e az őszinteség minden esetben?
Tudod a szakemberek is csak emberek,nem látnak az emberbe,de általában hatalmas egójuk van:D
"A magas iq ép hasonló problémákat okozhat rosszabb esetben még ennél is súlyosabbakat."
Ezzel én is egyetértek.
Sokszor gondolom azt,ha fele ennyi IQ-m és EQ-m lenne sokkal könnyebb lenne az életem....
Nyilván nem távgyógyítást várok😉.
Csak tippet, hogy hogyan lehetne a változásra. Volt egy pszichiater, akihez sikerült elrángatni még, aki azt mondta, csak akkor lehet valakin segíteni, ha Ő is akarja. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy más, aki hasonló szituban volt, mi késztette változtatásra, lehet-e valahogy megértetni, hogy ez ellen tenni kell.
Ha valami tragédia történik, azt hallod, hogy a környezet felelőssége, hogy nem segített. Csak annak nehéz, aki nem fogadja el.
Magas IQ meg szerintem sem a boldogság záloga, sőt...
Nyilván elkényeztetett hisztis liba, de attól még a lányom, és értékes kis emberke, aki önmaga ellensége.
Ehh a rokon lelkem csak én fiú vagyok:)Én a sulit ott hagytam ez miatt a viselkedés miatt 17 évesen amit már bánok,voltam pszihomókusnál ott azt mondták az átlagnál jóval intelligensebb vagyok 21 f "Iq teszt nem volt csak kérdezgetett"
De úgy 6 hónapja már egész jól vagyok nagy nehezen összekapartam magam,most úgy érzem az életem kezd egyenesbe jönni.A legnagyobb baj szerintem vele is az,hogy a legkisebb gondot is kudarcként éli meg.
Amit neki tudok ajánlani az egy baráti társaság ami kirángatja a komfort zónájából,egy kapcsolatra még nincs felkészülve lelkileg szóval azt hanyagolja egy ideig,ugye egy kapcsolat elég sok fajta módon végződhet egy rossz kapcsolat meg nem előre vinni az életben esetleg sérülne miatta.
Kedves anyuka valahol a nevelésed miatt lett ilyen,elcseszted most meg kétségbe vagy esve!?
Szerintem a tv-ben lenne a helye a Farmról lemaradt,de a Valóvilágba még benevezheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!